اگر چه این هورمون مردانه است اما در زنان هم وجود داشته وبرای عملکرد متابولیسم غددی آنان ضروری است.
شفا آنلاین:یک فوق تخصص غدد گفت: افزایش ترشح هورمون تستوسترون در زنان، آنها را دچار علائم مردانه کرده و در برخی موارد به نازایی آنان میانجامد.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر علیرضا هجرتی درباره افزایش ترشح هورمون تستوسترون <Testosterone hormone secretion>در زنان گفت: اگر چه این هورمون مردانه است اما در زنان هم وجود داشته وبرای عملکرد متابولیسم غددی آنان ضروری است.
وی با بیان اینکه این هورمون در زنان از تخمدانها و غدد فوق کلیوی ترشح شده اما مقدار آن در زنان نسبت به مردان کمتر است، ادامه داد: گاهی ممکن است بنا به دلایلی همچون علل ژنتیک، پرکاری غدد فوق کلیوی، اختلال در آنزیم تخمدان یا غدد فوق کلیوی، وجود برخی تومورها و غدد سرطانی و غیرسرطانی یا مصرف برخی تومورها افزایش این هورمون در زنان افزایش یابد.
این فوق تخصص غدد، اظهار کرد: افزایش این هورمون در زنان باعث میشود آنها دچار علائم مردانه مانند، رشد موهای زائد در اطراف چانه، زیربغل، سینه و ران و ضخیم، تیره و پرحجم شدن موهای بدن شوند، همچنین موهای سرشان دچار نازک شده و دچار ریزش میشود تا حدی که در موارد شدید میتواند منجر به طاسی آنان شود.
هجرتی اضافه کرد: افزایش تستوسترون در زنان میتواند باعث عوارضی در سیستم زایایی آنها شده ودر طولانی مدت با ایجاد اختلال در تخمدانها باعث نازایی شود.
وی با اشاره به مشکلآفرین بودن ترشح بیش از حد این هورمون در مردان تصریح کرد:این موضوع در مردان نیز باعث افزایش ریزش مو شده و زنان و مردان به دلیل افزایش ترشح این هورمون دچار حالات خشونت و بروز رفتارهای پرخاشگرانه جنسی و افزایش میل جنسی شوند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: در زنان نیز میل طبیعی جنسی با هورمون مردانه مرتبط است و اگر میزان ترشح آن کمتر از حد مجاز باشد میل جنسی کم شده و با افزایش آن نیز این میل در زنان افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه علت افزایش ترشح این هورمون باید بررسی و بر اساس علت کار درمان صورت گیرد، خاطرنشان کرد:اگر هیچ علت خاصی برای این موضوع پیدا نشد آن زمان موضوع کماهمیت بوده و با دارو درمانی کنترل میشود.
این فوق تخصص غدد تاکید کرد: اگر علت افزایش ترشح تستوسترون تومور یا اختلالات آنزیمی مادرزادی باشد با دارو درمانی میتوان آن را تا حدودی درمان کرد اما اگر علت آن سایر موارد پیشتر گفته شده باشد با دارودرمانی عوارض آن کنترل میشود و نه درمان قطعی.طبنا