کودکانی که ورزش میکنند و تحرکات فیزیکی بیشتری دارند، از توان مغزی بیشتری نسبت به کودکان دیگر برخوردار هستند.
شفا آنلاین:بنابر مطالعات محققان موسسه سلامت و ورزش دانشگاه گرانادا در اسپانیا، وضعیت ماده خاکستری 9 بخش از مغز کودکان ورزشکار بهتر از کودکان دیگر است. این نواحی از مغز برای عملکردهای شناختی و اجرایی و همچنین موفقیتهای تحصیلی بسیار مهم هستند. یک سوم کودکان بریتانیایی دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند که این مساله روی توان ذهنی <Mental ability>آنها نیز اثر بد میگذارد.
به گزارش
شفا آنلاین:بنابر تحقیقات جدید دانشمندان اسپانیایی بر روی کودکان ۸ تا ۱۱ ساله، معلوم شد
کودکانی که ورزش میکنند و تحرکات فیزیکی بیشتری دارند، از توان مغزی بیشتری نسبت به کودکان دیگر برخوردار هستند.این اولین بار است که اثر بینظیر حرکات ورزشی روی ساختار مغز شناسایی میشود. این محققان اسپانیایی معتقدند که عملکرد خوب کودکان در مدرسه میتواند آینده حرفهای موفقی برای آنها موجب شود.
محققان متوجه شدند که ورزش، به ویژه ورزش های ایروبیک و پرتحرک مستقیما عصبهای بیشتری در ۹ ناحیه خاص از مغز به نام های قشری و زیرقشری را فعال میکند.
ورزشهای ایروبیک، توانایی انجام دادن حرکات ورزشی به مدتی طولانی و موثر است. این ورزشها به ویژه با ماده خاکستری موجود در قشرحرکتی مغز که برای یادگیری( تقلید) و شناخت اجتماعی( همدردی) و کنترل حرکات مهم است، ربط دارند. ورزشهای ایروبیک، همچنین آن بخش از مغز را که با حافظه سروکار دارد بهبود میبخشد. ورزش روی "ژیروس گیجگاهی تحتانی مغز” که در به یاد آوردن خاطرات و تشخیص محرک های بصری نقش مهمی دارد، اثر مطلوبی میگذارد.
از طرفی توانایی حرکتی، ماده خاکستری مناطق مربوط به پردازش زبان و خواندن را سوخت رسانی کرده و تقویت میکند. همچنین ورزش میتواند جریان خون به سمت ماده خاکستری را افزایش داده و حتی با روزی یک ساعت ورزش، خطر ابتلا به آلزایمر در بزرگسالان، نصف شود.
به گزارش طبنا، تشویق کودکان به روزانه یک ساعت ورزش کردن، تغییر بسیار مهمی در قدرت تفکر و رشد مناسب مغزی آنها به وجود می آورد.دیلیمیل