کد خبر: ۱۷۵۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۳ آذر ۱۳۹۶ - 2017November 24
والدین باید به وعده‌های غذایی کودکان اهمیت بدهند چرا که بی‌نظمی در غذا خوردن به خصوص در کودکان باعث نامنظم شدن عملکرد گوارشی آنها می‌شود
شفا آنلاین>تغذیه>یک متخصص تغذیه با بیان اینکه نباید کودکان را وادار به تغذیه اجباری کرد، عنوان کرد: والدین از اجبار کودکان برای تغذیه پرهیز کنند و مواد مغذی و مورد نیاز رشد و نمو کودکان را در قالب غذاهای مورد علاقه آنان به تدریج تشویق کنند.

به گزارش شفا آنلاین،سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه گفت: والدین باید به وعده‌های غذایی کودکان اهمیت بدهند چرا که بی‌نظمی در غذا خوردن به خصوص در کودکان باعث نامنظم شدن عملکرد گوارشی آنها می‌شود.

وی ادامه داد: تنوع غذایی به خصوص در وعده صبحانه برای دانش‌آموزان اهمیت زیادی دارد چرا که هر چه صبحانه(Breakfast) پربارتر و متنوع‌تر باشد، افراد روز بانشاط‌ تری خواهند داشت و این نشاط به خصوص در کسانی که فعالیت ذهنی بیشتری دارند تاثیرگذارتر است.

این متخصص با بیان اینکه نیاز به آموزش فرهنگ تنوع در تغذیه در خانواده‌های ایرانی داریم، بیان کرد: وعده‌های غذایی خانواده‌ها باید به گونه‌ای باشد تا از نان و غلات و فرآورده‌های آن در کنار منابع پروتئینی همچون شیر و پنیر و دانه‌های مغزدارهمچون گردو و کنجد در تغذیه روزانه استفاده شود.

وی ادامه داد: مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها برای تامین ویتامین‌ها و فیبرهای محلول و نامحلول ضروری است که با ایجاد ترکیبات شیمیایی در بدن به عنوان نیروی کمکی در اختیار سیستم دفاعی بدن قرار می‌دهد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه نباید کودکان را وادار به تغذیه(Nutrition) اجباری کرد، عنوان کرد: والدین از اجبار کودکان برای تغذیه پرهیز کنند و مواد مغذی و مورد نیاز رشد و نمو کودکان را در قالب غذاهای مورد علاقه آنان به تدریج تشویق کنند.

وی ادامه داد: به طور مثال اگر کودک تمایلی به مصرف شیر ندارند، مواد مغذی آن را در قالب فرنی، پودینگ، خلال بادام و میوه خشک به او برسانند. همچنین ممکن است کودکان به غذاهایی چون شامی و کتلت برای صبحانه علاقه‌مند باشند که ترکیبات بسیار مناسبی برای آنان محسوب می‌شود.

مظهری با بیان اینکه حذف صبحانه گرایش افراد را به مواد قندی افزایش می‌دهد، گفت: این نوع قندها انرژی زیادی دارند ولی فاقد مواد غذایی ارزشمند جهت رشد، نمو و تقویت سیستم دفاعی(Defense system) هستند. در این صورت افراد مواد قندی مصرف می‌کنند اما مواد مغذی به بدن آنان نمی‌رسد.

وی عنوان کرد: کودکان درک درستی از مواد مغذی مورد نیاز بدن ندارند و اگر قرار بر انتخاب و گزینش مواد غذایی باشد، خوراکی‌هایی را انتخاب می‌کنند که مواد قندی را تامین می‌کند اما این مواد به رفع نیازهای سلول‌های بدن او کمکی نمی‌کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: