شفا آنلاین>سلامت>دومین کنگره بینالمللی خدمات حمایتی محک با هدف فرهنگسازی درمان چندتخصصی آغاز به کار کرد.
به گزارش شفا آنلاین،دومین کنگره بینالمللی نقش خدمات حمایتی در درمان چندتخصصی سرطان کودک ۱ و ۲ آذر ماه در مؤسسه خیریه محک برگزار میشود.
پروفسور بوفه - رئیس جامعه بینالمللی آنکولوژیستان(Oncologists) کودک در این کنگره با بیان آنکه از ۱۷ سال پیش بر درمان چندتخصصی سرطان کودک تمرکز کرده است، گفت: در خصوص فعالیت آنکولوژیست و هسته داخلی تیم باید بگویم که نقش آنها بسیار مهم است اما به تنهایی قادر به ارائه درمان نخواهند بود. میتوان در درمان یک کودک ظاهراً موفق بود اما بعد از درمان، آن فرد با مشکلات مغزی و اجتماعی متفاوتی روبرو و باعث شود تا بار جامعه، ناشی از مسائل بعد از درمان کودک، بیشتر شود. ما باید تلاش کنیم کاملترین معالجه را به بیمار برسانیم تا در زمینههای کمتری دچار مشکل شود و این مهم تنها در صورت داشتن مدیریتی جامع و یکپارچه ممکن خواهد بود. باید سعی کنیم کودک را نه فقطه به عنوان یک بیمار مبتلا به سرطان بلکه به عنوان یک فرد معالجه کنیم. هیچ تدبیری نباید کم اهمیت نگاشته شود و جا بماند.
دکتر عظیم مهرور - رئیس بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودک محک نیز گفت: درمان چندتخصصی یکی از واجبات درمانی مورد نیاز کودکان مبتلا به سرطان است که امنیت بیمار و پزشک از طریق آن حفظ میشود و اگر بخواهیم برخلاف آن عمل کنیم، پروتکل درمانی را زیر سؤال بردهایم.
وی با بیان آنکه از ابتدای شکلگیری محک، درمان چندتخصصی مدنظر بوده است، افزود: از زمان افتتاح بیمارستان محک تاکنون متخصصان درمانی و حمایتی یک جا جمع شدهاند تا با مشارکت در برنامههای درمانی از کودکان مبتلا به سرطان حمایت کنند. باید در نظر گرفت که همه فعالیتهای درمان سرطان کودک باید با توجه به خرد جمعی صورت پذیرد.
این فوقتخصص خون و آنکولوژی کودک با تأکید بر اینکه آنکولوژیست به تنهایی قادر به درمان کودک مبتلا به سرطان نیست، افزود: تیمی قوی و قدرتمند نیاز است تا مشکلات را مدیریت کرده و نحوه برخورد با آن را مورد بررسی قرار دهند. باید یک تیم برای یک بیمار کار میکنند و از او حمایت میکنند تا بهترین درمان را دریافت نماید.
بنابر اعلام روابط عمومی موسسه خیریه محک، دکتر علیاکبر حقدوست، معاون برنامهریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت در این کنگره از همکاری محک با وزارت بهداشت در راستای شناسایی خلأها و همراهی با ظرفیتهای اجتماعی کشور تشکر کرد و گفت: سرطان حاصل ۳ عامل ژنتیکی، محیطی و تداخل ژنتیک و محیط است. عوامل محیطی حدود ۴۰ درصد از علل بروز سرطان است، اما آیا میتوان سهم دیگر ابتلا به سرطان را به عوامل ژنتیکی اختصاص داد. پاسخ منفی است؛ چرا که تداخل این دو عامل نقش بسیار مهمی دارند و در بسیاری موارد افراد با وجود زندگی در شرایط یکسان از مشی نامتفاوتی بهره میبرند.
وی با تاکید بر اینکه در سرطان کودک با توجه به کم بودن ارتباط کودک با محیط، اثر ژن بیشتر است، افزود: توزیع جغرافیایی متفاوت و ناهمگنی درخصوص سرطان کودک بسیار زیاد است و از آنجایی که سرطان در میان این گروه سنی خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد، باید بگوییم که این بیماری، بیماری خانواده است. لذا تلاش برای کاهش بروز آن نقش بسیار مهمی دارد.
حقدوست، محک را به عنوان یک مجموعه هدفمند و منطبق با برنامه استراتژیک دانست و افزود: براساس توضیحاتی که ارائه دادم پیشنهاد میکنم تا این سازمان بر اساس تحقیقات پیشگیرانه نیز حرکت کند تا دریابیم میزان بروز سرطان در کدام نقطه ایران بیشتر از سایر نقاط است تا با مداخله اجتماعی و محیطی و رفع عوامل خطر به پیشگیری بپردازیم.
معاون وزیر بهداشت در پایان تصریح کرد: نجات جان یک انسان، نجات جان بشریت است. امیدوارم همانگونه که محک در جلب سرمایههای اجتماعی موفق عمل کرده است، در حوزه پیشگیری از سرطان نیز به نقطه بالا و قابل اتکایی دست یابد.
در ادامه دکتر محمد نصیری، مدیر کل خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دومین کنگره بینالمللی نقش خدمات حمایتی در درمان چندتخصصی سرطان کودک گفت: همانطور که نقش تیم درمانی که شامل پزشک، پرستار، مددکار اجتماعی و روانشناس در بحث درمانی مهم است، تأمینکننده مالی که خیریهها در کشور هستند نیز نقش بسیار مهمی دارند. برای آنکه این مهم رو به جلو حرکت کند، ضمن آنکه مددکاران و روانشناسان را باید وارد تیم درمانی کنیم، خیریهها نیز باید به عنوان یک بازوی مهم نقشآفرینی نمایند.
وی افزود: به همین خاطر برنامه گستردهای داریم که تا پایان سال در همه
بیمارستانهای کشور که بالغ بر ۵۸۰ بیمارستان میشود، یک خیریه مستقر
نماییم که محوریت مددکاری را بر عهده دارند.
جواد کرباسیزاده، رئیس هیأت مدیره محک نیز با بیان آنکه محک در راستای
یکپارچهسازی خدمات حمایتی در سراسر کشور تلاش میکند، گفت: مطالعات
بینالمللی نشان میدهد که درمان سرطان به ویژه در حوزه کودکان با توجه به
اهمیت حفظ سطح کیفیت زندگی آنان در کنار افزایش طول عمر، نیازمند حضور و
مشارکت متخصصان حوزههای تخصصی گوناگون است که فرآیند درمان را کنار یکدیگر
برنامهریزی و هدایت میکنند.