شفا آنلاین>سلامت>متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: کمردرد در دوران حاملگی، دردی است که بسیاری از خانمها آن را تجربه میکنند و از آن رنج میبرند.
به گزارش شفا آنلاین،حبیب مفخم متخصص طب فیزیکی(Physical medicine) و توانبخشی افزود: کمردرد در دوران حاملگی، دردی است که بسیاری از خانم ها آن را تجربه می کنند؛ به همین دلیل، در این دوران رعایت نکات مهمی، الزامی است.
وی ادامه داد: با بزرگ شدن شکم و قرار گرفتن وزن در قسمت جلوی بدن، نیاز به حفظ تعادل به سبب افزایش فشار به ناحیه ستون فقرات و مهرهها بیشتر میشود.
مفخم در ادامه افزود: باید عضلات ناحیه کمر، تقویت شوند؛ در غیر این صورت، درد کمر با بزرگ شدن شکم و افزایش وزن جنین، بیشتر میشود.
وی تأکید کرد: برای تقویت عضلات جدار شکم و ناحیه اطراف ستون مهرهها بایستی به ورزشهای مناسب دوران بارداری پرداخت؛ با این کار، کمردرد ناشی از اضافه وزن در دوره بارداری، به شکل قابل ملاحظهای کمتر می شود .
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تصریح کرد: استفاده از کفشهای مناسب و دقت در نحوه نشستن، ایستادن و خوابیدن از درد کمر می کاهد؛ در غالب موارد این درد، دو تا سه ماه پس از زایمان بهبود مییابد و علت آن هم از بین رفتن هورمونهایی است که از جفت ترشح و باعث شل شدگی عضلات نگهداری لگن و مهرهها میشود.