کد خبر: ۱۷۳۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - 2017November 13
حساسیت به گلوتن غیر سلیاک یکی از مباحث چالش برانگیز محققان است و حدود 13 درصد از افراد ادعا می‌کنند از این حالت رنج می‌برند
شفا آنلاین>سلامت>درحالیکه عموم بر این باورند گلوتن عامل ناراحتی‌های معده است، محققان احتمال می‌دهند فروکتان عامل اصلی مشکلات معده باشد.

به گزارش شفا آنلاین، حساسیت به گلوتن غیر سلیاک یکی از مباحث چالش برانگیز محققان است و حدود 13 درصد از افراد ادعا می‌کنند از این حالت رنج می‌برند. مطالعات جدید احتمال می‌دهد گلوتن مسئول این حالت نیست و فروکتان عامل اصلی مشکلات معده است.

فروکتان نوعی کربوهیدرات موجود در گندم است و محققان احتمال می‌دهند عامل اصلی مشکلات معده، در حالت غیر سلیاک(Celiac)، است. فروکتان همچنین در پیاز، سیر، مارچوبه و کلم نیز یافت می‌شود.

در این مطالعه که توسط یک تیم بین‌المللی صورت گرفت، 59 داوطلبی که تحت رژیم غذایی فاقد گلوتن بودند؛ اما به سلیاک مبتلا نبودند، مورد بررسی قرار گرفتند. این داوطلبان به مدت هفت روز از رژیم غذایی حاوی گلوتن، فروکتان یا هیچ‌یک از آنان استفاده کردند. نتایج نشان داد رژیم غذایی حاوی فروکتان سبب بروز علایم روده تحریک‌پذیر می‌شود.

سلیاک یک بیماری گوارشی است که سبب می شود سیستم ایمنی(Safety system) بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن، به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب مواد غذایی شود. گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: