کد خبر: ۱۷۲۷۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - 2017November 04
یکی از علل اساسی بیماری آلزایمر تجمع پروتئین بتاآمیلوئید در مغز است که عملکرد عصبی را مهار و حافظه را مختل می‌کند
شفا آنلاین>سلامت>محققان کانادایی و چینی نشان دادند که بیماری آلزایمر می‌تواند در قسمت‌های دیگری از بدن و غیر از مغز ایجاد شود.

به گزارش شفا آنلاین، دانشمندان از مدت‌ها پیش بر این باور بودند که منشاء بیماری آلزایمر در مغز است، اما تحقیقات جدید حاکی از آن است که این بیماری خارج از مغز شروع می‌شود و یک پروتئین کلیدی عامل این بیماری است که از نقاط دیگر بدن به مغز می‌رسد و منجر به بروز آلزایمر(Alzheimer) می‌شود.

این تحقیق روش‌هایی را برای درمان‌های دارویی جدید ارائه می‌دهد که می‌تواند باعث توقف و یا کند شدن بیماری بدون مداخله مستقیم در مغز شود.

یکی از علل اساسی بیماری آلزایمر تجمع پروتئین بتاآمیلوئید در مغز است که عملکرد عصبی را مهار و حافظه(Memory) را مختل می‌کند.

محققان امیدوارند که با آزمایش خون جدید بتوانند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کنند. تا به امروز عموما بر این باورند که پروتئین تولیدکننده پلاکِ مسبب آلزایمر، در مغز تولید می‌شود.

نتایج مطالعه جدیدی از دانشمندان چینی و کانادایی نشان می‌دهد که پروتئین‌های بتا آمیلوئید در سایر قسمت‌های بدن تولید شده و به مغز می‌رسند و باعث بروز علائم آلزایمر می‌شوند.

این فرآیند با استفاده از یک تکنیک به نام پارابیوسیز (parabiosis) شناسایی شد، جایی که دو ارگان جداگانه، جریان خون مشترک دارند.

محققان این آزمایش را بر روی موش‌ها انجام دادند و به نتایجی دست یافتند.

آنها دریافتند که بتاآمیلوئیدهای تولیدشده درخارج از مغز هم باعث بروز این بیماری می‌شوند.

در خارج از مغز، بتاآمیلوئید در عضلات، پلاکت خون و عروق خونی ساخته می‌شود.

فرضیه بر این است که با افزایش سن، بتاآمیلوئیدها بیشتر به مغز می‌رسند و این موضوع عاملی برای بروز شدت آلزایمر است. علاوه بر این، سد خونی- مغزی با افزایش سن ضعیف شده و منجر به نفوذ بیشتر بتاآمیلوئیدها به مغز می‌شود.

نتایج بررسی‌ها نشان داد که درمان‌های دارویی با هدف قراردادن بتا آمیلوئید در بدن و فشار آن به سمت کلیه‌ها و یا کبد برای پاک کردن آن در بدن، قبل از تجمع در مغز، بسیار مفید است، زیرا درمان این بیماری در مغز به مراتب دشوارتر است.

این درمان جدید می‌تواند امید تازه‌ای برای بیش از ۴۴ میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان باشد.
برچسب ها: آلزایمر ، حافظه ، پلاکت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: