در برخی از موارد افراد گیاهخوار از هیچ کدام از منبع گوشتها استفاده نمیکنند و بر اساس اعتقادی یا مکتب خاص خودشان با ذبح یا کشتن حیوانات موافق نبوده بنابراین از آن استفاده نمیکنند.
شفا آنلاین:یک متخصص تغذيه با اشاره به مشکلاتی که گیاهخواری برای افراد به وجود میآورد، گفت: مصرف خام گیاهان در گیاهخواران <Vegetarians>سبب میشود تا افراد با مشکلاتی همچون شکستگی ناخن، ریزش مو، کمتوانی، سردرد مکرر، تاری دید و در نهایت مشکلات گوارشی مواجه شوند.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر مجید حاجی فرجی به مناسب روز جهانی گیاهخواری(۱۰ آبان) اظهار کرد: در رژیم و برنامه غذایی باید از همه گروههای غذایی و مواد مغذی استفاده کرد، با این حال برخی افراد بنابر مکتب یا اعتقاد خاص روی به گیاهخواری میآورند.
وی با اشاره به انواع گیاهخواری افزود: در برخی از موارد افراد گیاهخوار از هیچ کدام از منبع گوشتها استفاده نمیکنند و بر اساس اعتقادی یا مکتب خاص خودشان با ذبح یا کشتن حیوانات موافق نبوده بنابراین از آن استفاده نمیکنند.متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: برخی از رژیمهای گیاهی که گیاهخواران میگیرند محدودیت کمتری دارد و به عبارتی آنها از گوشت حیوانات استفاده نمیکنند اما از فرآوردههای آن شامل لبنیات، شیر، ماست و تخممرغ استفاده میکنند که این نوع از گیاهخواری تنوع بیشتری دارد و مواد مغذی مورد نیاز از این طریق برای فرد تامین میشود.
حاجی فرجی عنوان کرد: گروهی از گیاهخواران که نه تنها گوشت بلکه از فرآوردههای آن هم استفاده نمیکنند بدن آنها با کمبود ریزمغذیهایی همچون آهن، زینک، منزیم و فقر آهن و در نهایت با مشکل کمخونی مواجهه میشوند.
وی اضافه کرد: گروه دیگر گیاهخواران شامل افرادی بوده که تنها گیاهان را به صورت خام مصرف میکنند درحالی که برخی از گیاهان باید حتما پخته شوند و مصرف خام آن سبب ایجاد مشکلات گوارشی و ادامه دادن این روند سبب شده تا افراد گیاهخوار خام با علائمی همچون شکستگی ناخن، ریزش مو، کمتوانی، پایین آمدن خلق و خو، سردرد مکرر و تاری دید مواجه شوند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: از لحاظ علمی خوردن گوشت جزو مواد ضروری بدن به شمار میآید چراکه مواد پروتئینی در گوشت حیوانات وجود دارد و سبب شده تا آهن بدن تامین و جذب شود.
حاجی فرجی در پاسخ به این سوال که برخی افراد مبتلا به نقرس برای درمان این مشکل روی به گیاهخواری میآورند صحیح است یا خیر؟ گفت: نقرس مشکلی نبوده که تنها به دلیل مصرف پروتئین و به خصوص گوشت قرمز به وجود آید بلکه نقرص نه تنها با مصرف گوشت قرمز بلکه با مصرف انواع گوشتها، چاقی و چربی در افراد به وجود میآید.
وی افزود: یکی از اسید آمینههای سازنده پروتئین، پورین است که متابولیسم آن در بدن منجر به تولید اسید اوریک در بدن برخی از افراد میشود بنابراین نقرس نه تنها با مصرف بیش از حد پروتئینهای حیوانی بلکه با استفاده از گیاهان دارای پروتئین نیز به وجود میآید.طبنا