کد خبر: ۱۷۲۲۸۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - 2017October 31
بودجه طرح تحول سلامت که از حدود سه سال پیش آغاز شده است، حدود 4800 میلیارد تومان است اما به علت وابستگی این بودجه به طرح هدفمندی یارانه ها و درآمد دولت از فروش نفت، این بودجه به طور کامل محقق نشده است
شفا آنلاین>سلامت>رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تهیه طرحی در مجلس خبر داد که در صورت تصویب، بودجه 5 هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت به جای هدفمندی یارانه ها از طریق اخذ مالیات بر کالاهای آسیب رسان مانند سیگار و نوشابه ها و عوارض برخی خدمات تامین شود.

به گزارش شفا آنلاین،علی نوبخت افزود: در آستانه تدوین بودجه سال 97 در مجلس هستیم. به همین علت امروز در جلسه ای که در مجلس تشکیل می شود، از همه دست اندرکاران نظام سلامت اعم از مسئولان وزارت بهداشت(Ministry of Health)، مسئولان بیمه ها، سازمان برنامه و بودجه،کمیسیون های مختلف مجلس و همه دستگاه هایی که به نحوی در نظام سلامت و طرح تحول سلامت درگیر هستند، دعوت کرده ایم تا برای همفکری در تامین بودجه این طرح و پایدار شدن بودجه آن حاضر شوند.

وی گفت: بودجه طرح تحول سلامت که از حدود سه سال پیش آغاز شده است، حدود 4800 میلیارد تومان است اما به علت وابستگی این بودجه به طرح هدفمندی یارانه ها و درآمد دولت از فروش نفت، این بودجه به طور کامل محقق نشده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: هدف این است که راهی پیدا کنیم تا بودجه طرح تحول سلامت از درآمد نفت و هدفمندی یارانه ها مستقل شود و به صورت یک درآمد پایدار و قابل اتکا درآید.

نوبخت ادامه داد: با توجه به مشکلات درآمدی دولت به دلایلی سهم 10درصدی وزارت بهداشت از هدفمندی یارانه ها در سال های اخیر تحقق پیدا نکرده است. بنابراین به جای این ردیف به دنبال منابع درآمدی جدیدی هستیم که جایگزین شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان گفت: هدف از این جلسه که در محل کمیسیون تلفیق مجلس تشکیل می شود همفکری مسئولان سلامت(Health) است تا برای تامین بودجه طرح تحول سلامت، حرف و نظر وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، سازمان های بیمه گر و مجلس یکسان و هماهنگ شود و هنگام تصویب بودجه با مشکل مواجه نشویم.

وی افزود: پیشنهادهای مختلفی برای تامین بودجه طرح تحول سلامت و پایدار شدن منابع درآمدی آن مطرح است، یکی از پیشنهادها اخذ مالیات از کالاهای آسیب رسان به سلامت مانند دخانیات، نوشابه ها و مواد قندی و ... است و تمام این پول ها برای حوزه بهداشت و درمان هزینه شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: البته به جز اخذ مالیات(Tax) بر کالاهای آسیب رسان، موارد و پیشنهادهای دیگری نیز وجود دارد که باید به بحث گذاشته شود، مثلا اخذ درصدی از هزینه پروازهای خارجی یا پروازهای داخلی یا درصدی از حق الثبت ها. اگر حتی یک درصد یا دو درصد از قیمت این خدمات برای سلامت اختصاص پیدا کند، اصلا برای گیرندگان این خدمات رقم محسوسی نخواهد بود و به کسی فشار نمی آید اما سرجمع آن بودجه قابل توجهی برای سلامت مردم تامین می شود و میلیون ها انسان از آن نفع می برد.

وی افزود: این واقعیت را نیز قبول داریم که به هر حال صنعت دخانیات یا سایر صنایع تولید کننده محصولات آسیب رسان به سلامت ممکن است، نسبت به افزایش قیمت و اخد مالیات مقاومت کنند اما تلاش ما این است که تا جایی ممکن برای سلامت مردم بتوانیم این منابع درآمدی جدیدی را محقق کنیم.

نوبخت گفت: البته بحث دیگری هم داریم که باید وزارت بهداشت و دستگاه های متولی سلامت با توجه به وضعیت کشور صرفه جویی هم داشته باشند، چون خزانه کشور محدود است و حوزه درمان چاهی است که ته ندارد و برای مدیریت این بخش چاره ای جز این نیست که برنامه هایی برای کاهش هزینه ها و صرفه جویی در منابع اجرا شود.

طرح تحول سلامت با هدف کاهش فرانشیز و هزینه پرداختی بیماران، کاهش زیرمیزی پزشکان، بهبود کمی و کیفی خدمات بهداشتی و درمانی، افزایش تخت های بیمارستانی از اردیبهشت سال 93 شروع شد اما در سال های بعد به علت تامین نشدن منابع مالی آن از جمله تاخیر پرداخت سازمان های بیمه گر با مشکلاتی در اجرا مواجه شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: