يكي از ویژگیهای مهم مرکبات، داشتن آنتیاکسیدان فراوان است
شفاآنلاین>تغذیه> مصرف منظم مرکبات، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از شما در برابر ابتلا به برخی از سرطانها محافظت میکند.به گزارش شفاآنلاین، يكي از ویژگیهای مهم مرکبات، داشتن آنتیاکسیدان فراوان است. افرادی که به طور مرتب از این میوهها استفاده میکنند، ۶۰ درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان (Cancer)پیشرونده معده مبتلا شوند زیرا وجود ویتامین سی در این میوهها ترکیباتی را خنثی میکند که از عوامل سرطان زا هستند.اما چرا بايد مركبات، مصرف كنيم؟غنی از ویتامینها و ترکیبات گیاهی: مرکبات منبع عالی ویتامین سی به شمار میروند. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده و برای حفظ سلامت پوست ضروری است. در واقع یک عدد پرتقال متوسط تمام نیاز روزانه شما به ویتامین سی را تامین میکند. مرکبات همچنین دارای مقادیر خوبی از ویتامینها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین ب، پتاسیم، منیزیم و مس هستند. علاوه بر این، آنها غنی از ترکیبات گیاهی هستند که اثرات ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارند. این ترکیبات شامل بیش از ۶۰ نوع از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و روغنهای اسانس است.منابع غنی از فیبر: یک فنجان از مرکبات حاوی ۴ گرم فیبر است. فیبر دارای مزایای بهداشتی متعددی از جمله بهبود سلامت گوارش است و به کاهش وزن(Weight Loss) موثر کمک میکند. مرکبات سرشار از فیبر محلول هستند که خاصیت کاهنده کلسترول را دارد.مبارزه با افزایش وزن: در سال ۲۰۱۱ مطالعات محققان بریتانیایی نشان داد که نوبیلتین، فلاونوئید موجود در نارنگی به جلوگیری از ابتلا به چاقی کمک میکند ضمن این که محافظی در برابر ابتلا به دیابت نوع ۲ است. پس اگر رژیم گرفتهاید و میخواهید میزان کالریهای دریافتی تان را بدون محروم کردن خود از مواد مغذی کاهش دهید، میتوانید به جای موز یا انگور، نارنگی یا پرتقال میل کنید.کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه: یک نوع سنگ کلیه در اثر میزان کم سیترات در ادرار ایجاد می شود. بسیاری از میوه ها و سبزیجات بخصوص میوه های خانواده مرکبات، میتوانند میزان سیترات در ادرار را افزایش دهند و خطر سنگ کلیه را کم کنند. نوشیدن آب مرکبات نیز میتواند همین خاصیت را داشته باشد.مبارزه با سرطان: بسیاری از مطالعات نشان داده اند که میوههای خانواده مرکبات خطر ابتلا به برخی سرطانهای خاص را کاهش میدهند. به عنوان مثال مصرف منظم گریپ فروت با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه است. همچنین خطر ابتلا به سرطانهای مری، معده، پانکراس، و سینه نیز در اثر مصرف منظم این میوهها کاهش می یابد. فلاونوئیدها؛ ترکیبات گیاهی موجود در مرکبات هستند که میتوانند در برابر سرطان محافظت ایجاد کنند. میوههای خانواده مرکبات همچنین میتوانند با سرکوب سرطانها، از تشکیل سرطانهای جدید جلوگیری کنند.تقویت سلامت قلب: مطالعات محققان ژاپنی نشان داده که مصرف مرکبات با نرخ پایین ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته ارتباط دارد. همچنین بنا بر مطالعات، مصرف گریپ فروت با کاهش فشار خون سیستولیک مرتبط است. فیبر محلول و فلاونوئید موجود در مرکبات سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش میدهند.حفظ سلامت مغز: فلاونوئید موجود در مرکبات منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون میشود. یکی از علتهای این بیماریها وجود التهاب است. فلاونوئیدها قابلیتهای ضد التهابی دارند و برای محافظت در برابر زنجیره ای از عللی که باعث تخریب سیستم عصبی میشوند، مفیدند. مصرف آب میوههای مرکبات، عملکرد مغز را افزایش میدهد.