کد خبر: ۱۷۱۶۰۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۰۴ آبان ۱۳۹۶ - 2017October 26
متأسفانه به علت بدهی بیمه‌ها مشکلات زیادی در بیمارستان‌های کشور به وجود آمده است
شفاآنلاین>سلامت> معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بدهی بیمه‌ها باعث شده که نقدینگی در بیمارستان‌ها بسیار کم شود، بنابراین مجبوریم عمل‌های جراحی و خدمات غیر اورژانسی را به لیست انتظار ببریم اما در ارائه خدمات اورژانسی هیچ خللی ایجاد نمی‌شود.

به گزارش شفاآنلاین، قاسم جان بابایی افزود: متأسفانه به علت بدهی بیمه‌ها مشکلات زیادی در بیمارستان‌های کشور به وجود آمده است و به خاطر عقب‌ماندگی بیمه‌ها نتوانسته‌ایم کارانه، اضافه کار و برخی مطالبات پرستاران و سایر کارکنان بیمارستان‌ها را پرداخت کنیم و بموقع از خجالت همکاران دربیاییم.

وی گفت: کارکنان بیمارستان (Hospital)که مطالبات خود را طلب می‌کنند، حق دارند، به هر حال کار کرده‌اند، زحمت کشیده‌اند از زمان بودن در کنار خانواده زده‌اند و در بیمارستان بوده‌اند، نمی‌توانیم به آنها بگوییم حقتان را مطالبه نکنید اما متأسفانه عقب ماندگی بیمه‌ها در پرداخت‌ها باعث این مسائل شده است.

جان بابایی افزود: در زمان حاضر چون نقدینگی در بیمارستان‌ها به حداقل رسیده، پولی در بیمارستان‌ها به صورت نقدی وجود ندارد که بتوانیم کارانه پرستاران، پزشکان و کارکنان بیمارستان‌ها را پرداخت کنیم، چشم امید ما به پول‌هایی است که قرار است سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت کنند.

 معاون درمان وزیر بهداشت (Health)گفت: قرار بود چهار شنبه یا پنجشنبه، سازمان بیمه تأمین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت مبالغی از بدهی‌های گذشته را به بیمارستان‌ها پرداخت کنند و امیدواریم پرداخت این مبالغ به همکاران تسکینی برای آنان باشد.

وی افزود: کل بدهی بیمه‌ها به وزارت بهداشت حدود 15هزار میلیارد تومان است البته اینکه سازمان‌های بیمه گر در روزهای اخیر چه بخشی از این بدهی را پرداخت کنند، هنوز دقیق معلوم نیست، قطعاً پرداخت‌ها در حدی نیست که همه بدهی‌ها را جبران کند و قسمتی از بدهی را تأمین می‌کند و چون رقم اعلامی بیمه‌ها با رقمی که در عمل پرداخت می‌شود، ممکن است متفاوت باشد، نمی‌توانیم رقم دقیق پرداختی بیمه‌ها را تا زمان وصول اعلام کنیم.

جان بابایی درباره آسیب‌های ناشی از تأخیر پرداخت بیمه‌ها گفت: وقتی بدهی طولانی می‌شود، شرکت‌های دارویی و تأمین‌کننده ملزومات پزشکی بیمارستان‌ها و سایر شرکت‌های طرف قرارداد بیمارستان‌ها نمی‌توانند نیازهای بیمارستان‌ها را به طور کامل تأمین کنند، این مسائل به هم پیوسته و مرتبط است، زیرا این شرکت‌ها نیز برای خرید و تولید دارو نیاز به نقدینگی دارند و نمی‌شود همه خریدها نسیه باشد.

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: مشکلاتی که در پرداخت بموقع مطالبات شرکت‌های طرف قرارداد بیمارستان‌ها به وجود آمده باعث شده شرایط برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی در بیمارستان‌ها سخت شود. البته با همکاری سازمان غذا و دارو، این ملزومات برای خدمات اورژانسی تأمین می‌شود.

وی افزود: مسئولان بیمارستان‌ها مدیریت می‌کنند و با صرفه‌جویی اجازه نمی‌دهند در ارائه خدمات اورژانسی مشکلی به وجود آید و تأخیر و تعللی صورت گیرد اما به هر حال مجبوریم خدمات درمانی غیر اورژانسی را مثل همه جای دنیا با نوبت ‌بندی ارائه کنیم.

جان بابایی گفت: در همه جای دنیا نیز این طور نیست که هر کس هر وقت خواست مثلاً مفصل زانو را عوض کند یا برای موارد غیر اورژانسی‌ام آر آی بگیرد و بلافاصله و بدون نوبت کارش انجام شود. در اغلب کشورها حتی کشورهای سرمایه دار مانند سوئیس و کانادا نیز برای یک‌ ام آر ای غیر اورژانسی افراد حداقل سه تا شش ماه در نوبت می‌مانند.

وی افزود: در این کشورهای سرمایه دار در بخش خصوصی نیز خارج از لیست انتظار افراد نمی‌توانند خدمات غیر اورژانسی دریافت کنند و اگر کسی بخواهد مثلاً در کانادا سریعتر‌ام آر ای بگیرد باید از خاک کانادا خارج شود و مثلاً به امریکا برود.

جان بابایی گفت: به هر حال منابع محدود است و مجبوریم با ایجاد لیست‌های انتظار و صرفه جویی، منابع موجود را مدیریت کنیم، راه حل اساسی نیز اجرای نظام ارجاع است که امیدواریم با اجرای آن در کشور موفق بشویم.
برچسب ها: سلامت ، بیمارستان ، بهداشت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: