به گزارش شفا آنلاین،محمد وجگانی رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران در نخستین کنگره بینالمللی فناوریهای نوین علوم آزمایشگاهی(Laboratory sciences) که امروز برگزار شد با تأکید بر اینکه حذف تبصره 2 ماده 4 وزارت بهداشت نیازمند نگاه کارشناسی بیشتری است، بیان کرد: هماکنون همین بخش حذف شده به عنوان یک قانون در همه کشورهای پیشرفته دنیا و دارای آزمایشگاههای مرجعی که ایران نیز متأثر از آنهاست اجرا میشود؛ تبصرهای که اجرای آن تا همین چند وقت پیش یکی از افتخارات مهم مجلس بود و حالا حذف آن ارتجاع علمی و از هم گسیختگی جدی را برای آینده علوم آزمایشگاهی ایران به همراه میآورد.
رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران ادامه داد: البته این حذف پایان کار نیست، زیرا بعد از تصمیمگیری در کمیسیون باید در صحن علنی مجلس نیز به تأیید نمایندگان مجلس برسد و قطعاً همه این افراد به خصوص ریاست مجلس شورای اسلامی اشراف دارد که حذف تبصره 2 ماده 4 موجب پس رفت جدی و سریع آزمایشگاههای کشور به ویژه آزمایشگاههای تخصصی تشخیصی میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای این حذف وضعیت بدتر میشود، افزود: به عنوان مثال در آن شرایط پزشکان به علت نداشتن اعتماد به جواب آزمایشها یک بیمار را چندین نوبت به آزمایشگاههای مختلف ارجاع میدهند، موضوعی که هر سه تبصره به گسترش چشمگیر آن بیش از پیش دامن میزند و چالشهای بسیار جدی را برای آینده آزمایشگاههای ایران رقم خواهد زد.
وجگانی همچنین با اشاره به مخالفت صریح و جدی وزیر بهداشت از حذف کاملاً غیرکارشناسی تبصره 2 ماده 4 و اعلام رسمی این موضوع به مجلس، گفت: باید قبول کنیم که آزمایشگاه کاری تیمی است و بپذیریم که برای پیشرفت در شرایط فعلی باید از تجربه کشورهای پیشرفته استفاده کنیم، نمیتوانیم بگوییم که ما در زمینه علوم آزمایشگاهی تافتهای جدا بافته هستیم و به همین منظور باید بر خلاف استانداردهای جهانی و علمی دنیا از الگوی خاص و من درآوردیای از این پس به عنوان اداره آزمایشگاهها استفاده کنیم.
وجگانی در ادامه با تقدیر از اقدام اخیر و کار کارستان وزیر بهداشت برای جامعه آزمایشگاهیان، افزود: این اقدام شامل اجرای تبصره ۲ ماده ۴ توسط وزارت بهداشت که در واقع به عنوان برگ زرین در سوابق کاری هاشمی قرار گرفت، زیرا طبق آن نخستین دوره تحصیلات تکمیلی عرصه آزمایشگاهی با ورود ۱۵ نفر از دانشمندان وصاحب نظران این حوز در دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: اگر ثبت نام آن دانشمندان به عنوان اساتید و معلمان و محققان در دانشگاه ها ادامه یابد، در زمینه برپایی دوره های تحصیلات تکمیلی و ارتقاء خدمات آزمایشگاهی ، پیشرفتی چشمگیر در انتظار ایران است.
رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران، بیان کرد: عرصه آزمایشگاهیان کشورمان مشکلات، چالش ها و نابسامانی های زیادی دارد و درایت و اقدام به موقع تیم وزارت بهداشت در زمینه برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی و استفاده از ظرفیت دانشمندان علوم آزمایشگاهی مشکلی که سالیان سال در این حیطه سایه افکنده بود را از میان برداشت.
وجگانی همچنین در خصوص فعالیت و ورود سایر گروه های پزشکی در حوزه علوم آزمایشگاهی همچون تاسیس آزمایشگاه یادآور شد: البته پزشکان و پاتولوژیست ها همکاران مورد احترام ما هستند اما آزمایشگاه برای آزمایشگاهیان است.