کد خبر: ۱۷۰۲۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 14
این کنگره در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان، کاهش بروز بیماری‌های این حوزه و افزایش دانش پیشگیری در جامعه در بخش سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود
شفاآنلاین>سلامت> رییس هیات مدیره انجمن پریودنتولوژی ایران درباره نقش برنامه تحول سلامت در بهبود وضع سلامت دهان و دندان گفت: اگر این برنامه بخواهد در کنترل بیماری‌های دهان و دندان کارآمد باشد، لازم است سیاست‌های پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان را در برنامه‌های سلامت جامعه و بهداشت عمومی قرار دهد.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر بهزاد هوشمند در نشست خبری هفدهمین کنگره بین‌المللی پریودنتولوژی گفت: این کنگره در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان، کاهش بروز بیماری‌های این حوزه و افزایش دانش پیشگیری در جامعه در بخش سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود.

وی گفت: تقویت اهداف منطقه‌ای و بین‌المللی برای تبادل دانش و ارائه آخرین دستاوردهای تشخیص و درمان در بیماری‌های پریودنتولوژی، از جمله اهداف این کنگره است.

وی با بیان اینکه اساتید به نام در این حوزه از کشورهای امریکا، اتریش، آلمان، فرانسه، مصر، انگلستان، ایتالیا و کره جنوبی در این کنگره حضور دارند، ادامه داد: از ۷۱ سخنرانی در این کنگره ۲۱ سخنرانی توسط اساتید خارجی انجام می‌شود و استقبال آنها برای حضور در این کنگره برخلاف برخی جوسازی‌ها علیه ایران، بی‌سابقه است.

وی در ادامه با اشاره به فلسفه تشکیل انجمن پریودنتولوژی ایران، گفت: در راستای شعار وزارت بهداشت مبنی بر حفظ و نگهداشتن دندان سالم در دهان سالم و طبق برنامه مصوب وزارت بهداشت و همچنین ماموریت ما مبنی بر ارتقاء سلامت(Health) دهان و دندان مردم و سواد جامعه در این زمینه، برای اولین بار و با مجوز وزارت بهداشت، هفدهمین کنگره انجمن پریودنتولوژی در سطح بین المللی برگزار می‌شود.

وی افزود: در کنگره هفدهم، پنج تفاهم‌نامه بین‌المللی با انجمن‌های علمی پریودنتولوژی کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا و اتحادیه اروپا امضا خواهد شد و در این چارچوب همکاری‌های علمی و پژوهشی(Research) با این مراکز صورت خواهد گرفت.

هوشمند گفت: با حمایت بخش خصوصی و ارتباط مناسب با بخش دولتی و در راستای تحقق مدیریت و دموکراسی علمی و برگزاری کنگره‌های بین‌المللی شاهد تحول نهادینه در نظام سلامت و پیشرفت‌های علمی کشور خواهیم بود.

رییس انجمن پریودنتولوژی درباره نقش برنامه تحول سلامت در بهبود وضع سلامت دهان و دندان نیز گفت: اگر این برنامه بخواهد در کنترل بیماری‌های دهان و دندان کارآمد باشد، لازم است سیاست‌های پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان را در برنامه‌های سلامت جامعه و بهداشت عمومی قرار دهد. در این راستا انجمن‌های پزشکی و دندانپزشکی، سازمان‌های تجاری حوزه پزشکی، دندانپزشکان بویژه دندانپزشکان عمومی، پزشکان بویژه پزشکان عمومی در ارتقای سلامت دهان و دندان نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

در ادامه نیز دکتر محسن یزدانیان، رییس هفدهمین کنگره بین المللی پریودنتولوژی در این نشست خبری با بیان اینکه بر اساس سند راهبردی تدوین شده در انجمن، در پایان سال ۱۴۰۴ با تکیه بر تجربه، دانش و نوآوری متخصصین، به برترین مرجع پریودنتولوژی در منطقه تبدیل خواهیم شد، گفت: از آنجایی که پیمایش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد، وضع مردم کشور ما از نظر ابتلا به بیماری‌های پریودنتال بسیار نامطلوب است.

وی افزود: ارتقاء سلامت دهان و دندان در سطح جامعه و استفاده از تجارب اساتید مطرح بین‌المللی از مهم‌ترین اهداف برگزاری کنگره هفدهم است. در این کنگره ۷۱ سخنرانی داخلی و خارجی انجام خواهد شد و ۴۰ کارگاه آموزشی برای دندان پزشکان و جراحان لثه برگزار می‌شود. همچنین پنل‌های ویژه با موضوع ارتقای سلامت دهان و دندان و پژوهش‌های انجام شده در این زمینه برپا می‌شود.

یزدانیان گفت: در راستای افزایش همکاری با نهادهای بین‌المللی و ملی، موظف شدیم که در این کنگره با نهادهای خارجی و علمی همکاری داشته باشیم. یکی از اهداف کنگره دعوت از اساتیدی است که علاوه بر توانمندی‌های علمی، دارای مناصب و جایگاه سازمانی در حوزه علم پریودنتولوژی در سطح جهان هستند؛ ریاست انجمن پریودنتولوژی آمریکا، ریاست فدراسیون پرپودنتولوژی اتحادیه اروپا و ریاست انجمن بین‌المللی ایمپلنت‌های دندانی از جمله اساتید و مهمانان حاضر در کنگره هستند و یکی از برنامه‌های مهم انجمن پریودنتولوژی ایران انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با این انجمن‌هاست که به موجب آن ارتباط دانشجویان و اساتید حوزه‌های پریودانتیکس و ایمپلنتولوژی ما با مراکز مطرح علمی جهانی بر اساس یک پروتکل و فرایند مورد توافق صورت پذیرد.

وی گفت: در کنگره هفدهم تفاهم نامه‌های همکاری با نهادهای بین‌المللی امضا خواهد شد تا از این پس شاهد تبادلات علمی با مراجع بین‌المللی پریودنتولوژی نیز باشیم.

رییس هفدهمین کنگره پریودنتولوژی ادامه داد: کم تحرکی و منفعلانه برخورد کردن ما در سطوح علمی و پژوهشی باعث شده که در سطح بین‌المللی وضعیت خوبی نداشته باشیم با این وجود تمام مهمانان خارجی دعوت ما را قبول کردند و اشتیاق فراوانی برای حضور در رویداد علمی و آغاز همکاری‌های علمی پژوهشی از خود نشان دادند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسئولین انجمن علمی پریودنتولوژی ایران و برگزارکنندگان این کنگره موضوع سلامت دهان و دندان است. سلامت مهم‌ترین سرمایه برای توسعه همه جانبه است. با توجه به آخرین اطلاعات ارائه شده از پیمایش انجام شده، در طرح سیمای سلامت دهان و دندان در سال ۱۳۹۱ متاسفانه شاهد شیوع  بالای بیماری‌های پریودنتال در کشور هستیم.

یزدانیان گفت: در اساسنامه سازمان بهداشت جهانی که کشور ما عضو آن است، بهره‌مندی از سلامت با بالاترین استانداردهای قابل دسترسی جز حقوق اولیه هر انسانی است. توانمندسازی آحاد مردم برای مراقبت‌های فردی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری های دهان و دندان باید از اهداف مدیران سلامت کشور باشد، اما متاسفانه شاهد افزایش شاخص‌های بیماری‌های دهان و دندان از جمله بیماری‌های پریودنتال در کشور هستیم.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، یزدانیان در خصوص ارتباط سطح توسعه جوامع با شیوع بیماری پریودنتال تصریح کرد: در اغلب جوامع بویژه کشورهای توسعه نیافته، این نوع بیماری بسیار شایع است. در ایران بر اساس نتایج آخرین پیمایش سلامت که در سال ۹۱ توسط وزارت بهداشت انجام گرفت، در جمعیت سنی ۳۵ الی ۴۴ سال حدود ۵۶ درصد و در جمعیت بالای ۶۵ سال حدود ۶۱ درصد از مردم به بیماری پریودنتال مبتلا بوده‌اند.

رییس هفدهمین کنگره انجمن پریودنتولوژی به علت بالا بودن این شاخص‌ها اشاره کرد و گفت: بالا بودن این شاخص‌ها بیان کننده روند افزاینده نیازهای درمانی آحاد جامعه است. اگر شاخص‌های اقتصاد سلامت مانند میزان پرداخت از جیب مردم جهت خرید خدمات دندانپزشکی، سهم ناچیز دولت و سازمان‌های بیمه‌گر در ارائه خدمات پایه سلامت و پیشگیری در کنار رشد فزاینده تربیت دندانپزشک که بیش از نیاز کشور است را در نظر بگیریم، متوجه می شویم که شاخص های سلامت دهان و دندان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

این متخصص پریودنتولوژی در خصوص راهکارهای بهبود شاخص‌های بهداشت دهان و دندان گفت: برای دستیابی به پیشرفت‌های پایدار در بهداشت دهان و دندان باید طیف وسیعی از سیاست‌های بهداشتی در سطح محلی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی به اجرا درآید. این اقدامات باید بر عوامل زمینه‌ای بیماری‌های پریودنتال متمرکز باشد. بهداشت روانی، عوامل اقتصادی، مصرف دخانیات و بیماری‌های سیستمیک مرتبط با بیماری پریودنتال اصلی‌ترین عوامل زمینه‌ای در توسعه بیماری پریودنتال هستند.
برچسب ها: پژوهشی ، سلامت ، تقویت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: