به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمدطاهر رجبی با بیان اینکه معمولا رشد غیر طبیعی ملتحمه به سمت بینی است، افزود: وجود سلولهای بنیادی(Stem Cells) موجود در دور قرنیه مانع از رشد ملتحمه میشود اما در صورتیکه تخریب این سلولها توسط برخی عوامل صورت گیرد موجب بروز ناخنک در فرد خواهد شد.
وی تصریح کرد: عواملی که میتواند موجب تخریب سلولهای بنیادی اطراف قرنیه شوند، عبارتند از گرد و غبار، ضربه، گرمای شدید یا سوختگی، قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب و یا ماوراء بنفش که با تشکیل ناخنک دید طبیعی فرد برحسب میزان رشد آن با اختلال مواجه خواهد شد.
به گفته این جراح و متخصص چشم درمان، ناخنک تشکیل شده دسته بندیهای مختلفی دارد که با توجه به میزان کوچکی و بزرگی آن و عوارض پیش آمده مانند التهاب(Inflammation) چشمی و اینکه آستیگمات ایجاد شده باشد متفاوت خواهد بود.
رجبی با اشاره به اینکه استفاده از عینک آفتابی برای افراد مبتلا به ناخنک توصیه میشود، توضیح داد: در صورت وجود التهاب، پزشک با دادن داروهای ضد التهابی از جمله قطره اشک مصنوعی، به رفع التهاب کمک خواهد کرد که پس از رفع آن، ممکن است مشخص شود که مورد خفیفی از ناخنک در چشم فرد به وجود آمده است.
وی افزود: افراد مذکور با دور نگه داشتن عوامل تشدید کننده ناخنک، از جمله نور، گرد و غبار و سایر موارد ذکر شده، میتوانند از پیشرفت آن جلوگیری کنند و در صورتی که مشکل چندانی نداشته باشند در همین مرحله تا زمانی که بیماری تشدید نیافته و یا آستیگماتیسم(Astigmatism) در چشم نباشد درمان خاصی صورت نمی گیرد.
جراح بیمارستان فارابی گفت: اما در مواردی هم رشد ناخنک به قدری زیاد است که برجستگی آن کاملا قابل مشاهده است و در این مواقع پزشک مجبور به برداشتن آن میشود، اماچنانچه ناخنک به تنهایی برداشته شود احتمال عود آن زیاد خواهد بود، بنابراین لازم است پیوند ملتحمه نیز انجام شود.
وی افزود: پیوند مذکور با استفاده از «مایع آمونیوتیک» که از جنین یا جفت گرفته میشود، صورت میگیرد، در مواردی نیز درمان همراه با داروهای شیمی درمانی برای جلوگیری از تشکیل عروق خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر استفاده از عینک آفتابی به ویژه در افرادی که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، اظهار کرد: بروز ناخنک بیشتر در دهههای ۲۰ تا ۴۰ است که با رعایت عوامل موثر در تشکیل ناخنک تا حدودی ابتلای آن در افراد مستعد کاهش خواهد یافت.