هر کدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است, در هر فصل باید میوههای همان فصل را مصرف کرد تا از بیماریها پیشگیری شود
شفا آنلاین>تغذیه>هرکدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است .به گزارش شفا آنلاین،هر کدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است, در هر فصل باید میوههای همان فصل را مصرف کرد تا از بیماریها پیشگیری شود.بالنگ1. دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ میگویند.2. طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرینمزه و سرد و تر است ولی سردی آن زیادتر از تری آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.3. بالنگ ترش، ملطف و صافکننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی (استفراغ) صفراوی است.4. بالنگ ترش برای خفقان قلب, تقویت کبد, معده و تسکین حرارت احشا مفید است.خواص لیموترش1. لیموترش سرد و خشک است.2. ملطف و از بین برنده خلطهای غلیظ و لزج است.3. برای سردرد, سرگیجه و ورمهای حلق مفید است.4. برای خفقان ناشی از سودا, جوشش خون, التهاب(Inflammation) معده و قی صفراوی مفید است.5. برای سردمزاجان, اعصاب و سرفه زیانآور است و مصلح آن شکر و عسل است.6. طبیعت لیموی شیرین، سرد و تر است و از نظر منافع، بسیار ضعیفتر از لیموترش است اما مضر اعصاب نیست.خواص نارنگی1. طبیعت آن سرد و تر است.2. نارنگی مفرّح قلب است و خفقان قلب را از بین میبرد.3. موجب تسکین تیزی خون و صفرا میشود و تشنگی را نیز کم میکند.4. گُرگرفتی کبد و معده را کم میکند و ادرارآور است.خواص نارنج1. ترش آن سرد و خشک است.2. نارنج ترش لزوجتی دارد که برای نزلههای سینه و سرفههای گرم مفید است مخصوصاً اگر با پوست از وسط دو نیم کرده و پس از درآورن تخمهای آن مقداری نبات کوبیده بر آن پاشیده شود و تا حدّ جوش حرارت داده شود، سپس میل شود.