کد خبر: ۱۶۸۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۰ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - 2017September 26
این آمار مربوط به دنیا است و در کشور ما هم صادق است و در نتیجه زنان ایرانی بیشتر در معرض شکستگی ناشی از پوکی استخوان قرار دارند.
شفا آنلاین>سلامت>سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم(metabolism) دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه آمار شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است، گفت: از هر 3 زن بالای 50 سال یک نفر، شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه خواهد کرد.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر افشین استوار افزود: این آمار مربوط به دنیا است و در کشور ما هم صادق است و در نتیجه زنان ایرانی بیشتر در معرض شکستگی ناشی از پوکی استخوان قرار دارند.

وی اظهار کرد: براساس بررسی های به عمل آمده از هر 5 مرد بالای 50 سال یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود و به همین دلیل باید پوکی استخوان را جدی گرفت.

استوار با اشاره به اینکه شیوع پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است، افزود: هرچند در مورد اینکه پوکی استخوان در دختران بیشتر از پسران است نیاز به پژوهش بیشتری دارد اما به طور شهودی می توان آن را پذیرفت.

سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بیان کرد: براساس واقعیت هایی مانند کم بودن فعالیت فیزیکی در دختران و دریافت های تغذیه‌ای کمتر، می توان حدس زد که پوکی استخوان در دختران بیشتر است.

وی، یکی از عوامل مهم در ایجاد پوکی استخوان را کمبود ویتامین D اعلام کرد و گفت این کمبود در دختران بیشتر از پسران است و به همین دلیل این فرضیه تقویت می شود که پوکی استخوان در دختران بیشتر از پسران است.

استوار ادامه داد: هرچند این بیماری معمولا در افراد مسن بروز پیدا می کند، اما پایه این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی گذاشته می شود و باید به این موضوع توجه بیشتری صورت گیرد.

وی اظهار کرد: شکل گیری استخوان از بدو تولد تا حدود 25 سالگی رخ می دهد و تا این سنین استخوان تشکیل، قوی و محکم می شود. استخوان یک بافت زنده است و مرتب مراحل تشکیل و تحلیل در آن اتفاق می افتد. بعد از حدود 25 سالگی به تدریج تحلیل استخوان آغاز می شود .

سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بیان کرد: استحکام استخوان در جوانی رخ می دهد، اگر در دوران جوانی به خوبی این کار صورت نگیرد، فرد دچار عوارض آن در بزرگسالی می شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات در استحکام استخوان در بزرگسالی موثر است، افزود: لبنیات منبع غنی از کلیسم و ویتامین D است و این دو ماده در استحکام استخوان نقش موثری دارند.

استوار ادامه داد: لبنیات در کنار ویتامین دی و کلسیم، چربی هم دارد و از آن جائی که بسیاری از افراد بزرگسال بیماری قلبی و عروقی، فشارخون و چربی خون بالا دارند، باید لبنیات پرچرب که گاهی نمک بالاتری هم دارند، با احتیاط مصرف شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: