کد خبر: ۱۶۷۷۰۱
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - 2017September 25
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در سال 2018 هزینه آلزایمر در جهان به یک تریلیون دلار خواهد رسید. ب
شفا آنلاین:اپیدمی تریلیون دلاری که سلامت را به چالش می‌کشد

به گزارش شفا آنلاین:آلزایمر<Alzheimer> بیماری با شیوع روبه افزایش است؛ این بیماری به دلیل هزینه‌های بالای اجتماعی و مالی در صورت نبود اقدامی جامع، سلامت عمومی جوامع را در آینده نزدیک با چالشی بزرگ مواجه می‌کند به طوری که طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در سال 2018 هزینه آلزایمر در جهان به یک تریلیون دلار خواهد رسید. بر این اساس هزینه رویارویی با این بزرگترین چالش سلامت عمومی کشورها، از ارزش کمپانی‌های بزرگی مانند گوگل، اپل و شرکت نفتی اکسان نیز فراتر خواهد رفت. هزینه‌های آلزایمر چالش‌های بی شماری را به طور مستقیم بر نظام‌های سلامت و اجتماعی تحمیل می‌کند و غیرمستقیم بر درآمد ملی کشورها تاثیر می‌گذارد؛ چراکه مبتلایان به دلیل بیماری و خانواده‌های آنان به دلیل مراقبت از آنان مجبور به ترک شغل خود و حضور در اجتماع می‌شوند.
گزارشی در خصوص هزینه‌های آلزایمر در کشور انگلیس نشان می‌دهد که 800 هزار نفر در سال 2012 میلادی در انگلیس به آلزایمر مبتلا بودند که حدود 18 درصد کل بودجه سلامت این کشور تنها صرف این بیماران می‌شود. آلزایمر درمان قطعی ندارد و تحقیقات نشان می‌دهند که تنها می‌توان با تمهیداتی از بروز این بیماری پیشگیری کرد و از شتابان کاست؛ نبود روش‌های درمانی برای آلزایمر اهمیت پیشگیری از بروز و لزوم توجه بیش از پیش به این مقوله را نمایان‌تر می‌کند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیه خود به مناسبت روز جهانی آلزایمر (30 شهریورماه) اعلام کرده است:
پیشگیری و تشخیص زودهنگام آلزایمر به نفع اقتصاد کشورها است؛ افرادی که بیماری آنان به موقع تشخیص داده می‌شود، می‌توانند از خدمات استفاده کنند و مدت طولانی‌تری به طور مستقل زندگی کنند؛ از این رو بسیار حائز اهمیت است که مردم با علایم آلزایمر آشنا شوند و با مشاهده علایم زودتر به پزشک مراجعه کنند و کمک بگیرند. این بیانیه می‌افزاید:
- تشخیص زودهنگام، فرصت مناسبی برای فرد مبتلا و مراقب او فراهم می‌آورد تا در زمان باقی مانده برای یک زندگی معنی دار برنامه ریزی کنند.
- تشخیص زودهنگام موجب می‌شود تا فرد بتواند طولانی مدت مستقل زندگی کند، خطر ابتلا به افسردگی کاهش و کیفیت زندگی افزایش یابد.
- با تشخیص زودهنگام، افراد مبتلا می‌توانند در تحقیقات شرکت کنند تا روش‌های مراقبتی بهبود یابد و شاید درمان قطعی نیز یافت شود.
آلزایمر
بیماری آلزایمر به مغز آسیب می‌رساند. این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می‌تواند روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت‌های روزانه تاثیر بگذارد. آلزایمر به مرور شدیدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می‌شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت‌های روزانه خود را از دست می‌دهند اما برخی دیگر ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند.
از دست دادن خفیف حافظه و فراموشی در افراد بالای 60 سال شایع است اما در همه افراد نمی‌تواند علامت شروع آلزایمر باشد؛ با این حال باید برای تشخیص دقیق‌تر فرد تحت معاینات پزشکی قرار گیرد.
شیوع آلزایمر در ایران و جهان
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط، از هر 10 نفر یک نفر به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود. درحال حاضر، ۲۸ میلیون نفر در جهان مبتلا به آلزایمر هستند بدون اینکه از این موضوع آگاه باشند. این تعداد معادل سه چهارم کل مبتلایان به آلزایمر است. مبتلایان به آلزایمر بالغ بر ۳۶ میلیون نفر هستند که تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۶۵ میلیون نفر افزایش یابد. در واقع هر ساله ۷/۷ میلیون نفر به جمعیت مبتلایان به آلزایمر در جهان افزوده می‌شود که این تعداد برابر جمعیت کشور سوئیس است. درحال حاضر در هر چهار ثانیه یک نفر در جهان به بیماری آلزایمر مبتلا و در ایران در هر ۱۱ و نیم دقیقه یک نفر به جمع مبتلایان این بیماری افزوده می‌شود.
در ایران طبق برآوردی که سال 2016 انجام شد، آلزایمر بعد از سکته‌های قلبی و مغزی، تصادفات جاده‌ای و پرفشاری خون، پنجمین علت مرگ و میر است و برآوردها نشان می‌دهد که بین 600 تا 700 هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا هستند. پیش بینی‌ها نشان می‌دهند که با توجه به رشد جمعیت سالمندان کشور، در سال‌های آتی ایران نیز با چالش مشکلات ناشی از آلزایمر مواجه خواهد بود؛ از این رو به گفته کارشناسان و متخصصان این حوزه لازم است از هم اکنون در این زمینه چاره اندیشی و برنامه‌های مدونی برای مواجهه علمی و پیشگیری از عوارض و هزینه‌های ناشی از این بیماری تدوین شود. به گفته دکتر زهرا نوع پرست مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توان پزشکی سازمان بهزیستی کشور، از سال 1390 تا 1395 جمعیت سالمندان ایران از 2/8 به 3/9 درصد افزایش یافته است، درحال حاضر حدود هفت و نیم میلیون نفر سالمند در کشور داریم و تخمین زده می‌شود که تا اواخر نیمه اول قرن 21، این میزان به سه برابر افزایش یابد. همچنین سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که در سال 2040 میلادی جمعیت سالمندان ایران نسبت به کودکان این کشور بیشتر خواهد بود.
طرح جهانی برای مقابله با آلزایمر
سازمان جهانی بهداشت، طرح جهانی عملیاتی آلزایمر را تصویب کرده که طبق آن کشورها موظف به داشتن برنامه عملیاتی دمانس تا سال 2025 میلادی شده‌اند؛ بنابراین مسئولیت خطیری بر دوش دولت‌ها نهاده شده است که راهبردهای پیشگیری و اطلاع رسانی را بهبود بخشند تا در نتیجه، تعداد بیشتری از بیماران شناسایی شوند.
شعار روز جهانی آلزایمر سال 2017
سازمان جهانی بهداشت، جمله 'مرا به یاد داشته باش' را به عنوان شعار روز جهانی آلزایمر در سال 2017 میلادی تعیین کرده است؛ این شعار با هدف ترغیب افراد به توجه بیشتر به علامت‌های هشداردهنده بیماری تدوین شده است و همچنین اینکه آنهایی را که به این بیماری مبتلا هستند، به خاطر داشته باشند. توجه به علایم و پرهیز از عوامل ایجادکننده بیماری آلزایمر با توجه به نبود درمان قطعی برای این بیماری، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ علاوه بر عوامل ژنتیکی، بسیاری از عوامل مانند بی سوادی، چاقی، کاهش فعالیت بدنی، کاهش تعاملات اجتماعی، مصرف سیگار و ابتلا به بیماری‌های قلبی، مغزی، دیابت و چربی خون بالا از جمله علل اکتسابی است که جدای از عوامل ژنتیکی می‌تواند سبب بروز آلزایمر شود.
از این رو؛ می‌توان نتیجه گرفت که علاوه بر وظیفه دولت‌ها در زمینه پیشگیری و تشخیص به موقع بیماران، عموم مردم نیز باید با افزایش آگاهی خود نسبت به این بیماری از عوامل ایجادکننده آن پرهیز کرده و وظیفه فردی و اجتماعی خود را در این زمینه انجام دهند. سپید
WebMD
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: