به گزارش شفا آنلاین،دکتر کوروش شاه پسند عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به آخرین یافته های خود در خصوص بیماری آلزایمر و بیماری «دو قطبی» اظهار داشت: بعد از چندین سال تحقیقات و آزمایشات روی بیماری آلزایمر(Alzheimer) و ارتباط آن با سایر بیماری ها به نتیجه رسیدیم که عامل از بین بردن سلول های مغزی در دیابت بر اثر استرس از قند بالا، در مغز بیماران تشکیل می شود و باعث مرگ سلول های مغزی نیز می شود.
شاه پسند خاطر نشان کرد: تاکنون مشخص نبوده که چه عاملی منجر به از بین بردن سلول های مغزی طی دیابت می شده که ما در این پروژه موفق شدیم این عامل را بیابیم. در واقع می توان گفت افرادی که مبتلا به دیابت هستند ابتلا به آلزایمر در آنها شایع تر است بگونه ای که آلزایمر، دیابت(Diabetes) تیپ ۳ لقب گرفته است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در ادامه به آخرین یافته خود در خصوص بیماری آلزایمر گفت: با تحقیقاتی که روی سلول های بیماری «دوقطبی» داشتیم متوجه شدیم که عامل سلولی بروز آلزایمر در افراد با عامل سلولی بروز بیماری دو قطبی یکی است.
وی با بیان اینکه این پروژه در راستای واکسینه کردن افراد در برابر آلزایمر است، گفت: عاملی در مرگ سلول های عصبی دخیل هستند که در آلزایمر دخیل هستند؛ در واقع می توانیم روش درمانی یا واکسینه کردن برای آلزایمر را برای بیماری دو قطبی نیز به کار بگیریم.
به گفته این محقق، اختلال دوقطبی (یا شیدایی-افسردگی) نوعی اختلال خلقی و بیماری روانی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق میشوند. اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوائل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا میکند.
وی ادامه داد: این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دو قطبی نوع یک و نوع دو است. این اختلال از نوجوانی به بعد این بیماری در افراد ظهور و بروز می کند.
شاه پسند در خصوص این تحقیقات که ارتباط آلزایمر با بیماری دو قطبی است گفت: این پروژه در محیط سلولی به اثبات رسیده و می بایست در محیط حیوانی و انسانی هم آزمایش شود.