به گزارش شفا آنلاین،رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: بارها به وزارت بهداشت در مورد تورهای گردشی برخی پزشکان توسط شرکت های وارد کننده دارو برای تبلیغ داروهای این شرکت ها در داخل هشدار داده و نامه نوشته ایم.
دکتر عباس کبریایی زاده بعدازظهر یکشنبه در نشست خبری سومین نمایشگاه بنی المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) اظهار داشت: زنجیره صنعتی شدن دارو در ایران در حال تکمیل شدن است به طوری که تا قبل از انقلاب ۸۰ درصد داروهای مورد نیاز کشور وارداتی بود ولی بعد از انقلاب برنامه ریزی برای زنجیره صنعتی شدن دارو شروع شد و امروز به داشتن این زنجیره دارویی افتخار می کنیم.
وی با اعلام اینکه بیش از ۹۶ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود اظهار داشت: مواد اولیه ۵۰ درصد از این میزان داروهای تولید داخلی به صورت کامل در داخل کشور تامین میشود.
کبریایی زاده با اعلام اینکه در نمایشگاه امسال تنها به شرکت هایی اجازه حضور داده میشود که در زنجیره صنعت دارو سهمی داشته باشد، تاکید کرد: از حضور شرکت های وارد کننده دارو در نمایشگاه امسال خودداری کرده ایم.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران یکی از استراتژی های سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی را صادرات محور کردن تولیدات دارویی عنوان کرد و افزود: روسیه، سوریه، عراق، افغانستان، تاجیکستان و همچنین کشورهای آفریقایی و آمریکایی جنوبی که عمدتا صنعت داروسازی خیلی قوی ندارند به عنوان هدف صادرات دارویی ایران شناخته می شوند.
وی با اعلام اینکه نزدیک به ۱۲ هزار داروخانه شهری و بیمارستانی در کشور کار توزیع دارو را عهده دار هستند، افزود: برای نمایشگاه امسال ۵۰۲ شرکت داخلی و خارجی آمادگی حضور کردند که رشد ۲۰ درصدی را شاهد هستیم.
کبریایی زاده با اعلام اینکه در سال گذشته ۹۰ شرکت دارویی از کشورهای مختلف در نمایشگاه حاضر بودند، گفت: در نمایشگاه امسال این تعداد به ۱۶۴ شرکت دارویی رسیده است.
به گفته رئیس سومین نمایشگاه بین المللی ایران فارما شرکت های داروسازی از ۳۰ کشور دنیا در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به جمعیت ۴۰۰ میلیونی اطراف کشورمان اظهار داشت: این کشورها می توانند بازار خوبی برای صادرات داروهای تولیدات ایران باشند.
کبریایی زاده با اعلام اینکه ۹۹.۸ درصد داروهای ضد فشار خون در داخل تولید میشود، افزود: بیش از ۹۹ درصد داروهای درمان دیابت نیز در داخل تولید میشود ضمن اینکه صد درصد آنتی بیوتیک های مصرفی تولید داخل هستند.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گفته میشود برخی پزشکان برای تبلیغ داروهای خاص به سفرهای خارجی اعزام میشود، ادامه داد: متاسفانه شرکت های وارد کننده دارو به بهانه تورهای علمی، برخی پزشکان را به سفرهای گردشی می برند و آنها را مجاب می کنند داروهای این شرکت ها را در کشور تبلیغ نمایند.
وی افزود: ما بارها در این خصوص به وزیر بهداشت نامه نوشته ایم و از این موضوع ابراز نگرانی کرده ایم زیرا این اقدام یک کار غیراخلاقی است.
کبریایی زاده در پاسخ به این سئوال که چگونه می توان از این شیوع تبلیغاتی شرکت های وارداتی جلوگیری کرد، گفت: وزارت بهداشت اگر بخواهد می تواند جلوی این کار را بگیرد.