کد خبر: ۱۶۵۵۴۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۵ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - 2017September 07
درحالی‌که سن شما در حال بالاتر رفتن است، رگ‌ها و شریان‌های خونی شما سفت‌تر می‌شوند. قلب شما برای پمپاژ کردن خود باید به‌سختی کار کند که همین امر منجر به فشارخون بالا و دیگر مشکلات قلبی می‌شود.
شفا آنلاین:در مورد نحوه احساس پیر شدن خود حرف‌های زیادی برای گفتن دارید که این حرف‌ها می‌توانند در مورد قلب، چشم، پوست، استخوان‌ها و دیگر بخش‌های بدن شما باشند. با دانستن رویدادی‌های طبیعی و غیرطبیعی ناشی از پیر شدن می‌توانید بهتر از یک بدن بهره ببرید و با یادگیری گام‌های ساده‌ای می‌توانید تغییرات ناشی از پیری<Changes caused by aging> را به تاخیر بیندازید یا کم کنید.


قلب شما سخت‌تر کار می‌کند
به گزارش شفا آنلاین:درحالی‌که سن شما در حال بالاتر رفتن است، رگ‌ها و شریان‌های خونی شما سفت‌تر می‌شوند. قلب شما برای پمپاژ کردن خود باید به‌سختی کار کند که همین امر منجر به فشارخون بالا و دیگر مشکلات قلبی می‌شود.
راه‌حل: فعال بمانید. پیاده‌روی کنید، بدوید و شنا کنید. حتی انجام روزانه تمرین‌های بدنی با شدت متوسط می‌توانند به حفظ وزن سالم شما کمک کنند و فشارخون شما را در سطح پایین نگه‌دارند. برای آنکه قلب خود را سالم نگه‌دارید میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار زیادی بخورید. استرس را مدیریت کنید. خواب کافی داشته باشید. استراحت شبانه 7 تا 8 ساعته می‌تواند قلب ورگه‌های خونی شما را بهبود ببخشد.
پوست شما احساس متفاوتی دارد
با بالا رفتن سن احتمالا این احساس را خواهید داشت که پوست شما خشک‌تر شده است و در مقایسه با قبل نرمی کمتری دارد. کمتر عرق می‌کنید و بعضی از بافت‌های چربی زیرپوست را از دست می‌دهید و این باعث می‌شود که لاغرتر به نظر برسید.
راه‌حل: آب داغ پوست را خشک می‌کند، درنتیجه از دوش یا حمام با آب بسیار گرم خودداری کنید. به هنگام بیرون رفتن از کرم ضد آفتاب و دیگر پوشش‌های محافظتی پوست استفاده کنید. پوست خود را غالبا بررسی کنید و اگر روی پوست خود با تغییراتی همچون خال‌ها مواجه شدید به پزشک خود مراجعه کنید. اگر سیگار می‌کشید، سعی کنید که سیگار کشیدن را ترک کنید، چون سیگار می‌تواند باعث چین‌وچروک شود.
دیدن و شنیدن برای شما سخت‌تر می‌شود
با بالا رفتن سن ممکن است برای خواندن مطالب نیاز به عینک داشته باشید. علاوه بر این، ممکن است توانایی شما در وفق دادن خود با تغییرات ناگهانی نور کمتر شود. علاوه بر این، با بالا رفتن سن ممکن است شنوایی شما تحت تاثیر قرار بگیرد و در مکان‌های شلوغ نتوانید به‌خوبی سخنان طرف مقابلتان را بشنوید.
راه‌حل: به‌طور منظم بینایی و شنوایی خود را معاینه کنید. برای محافظت از چشم‌های خود در برابر نور خورشید از عینک ضد آفتاب استفاده کنید. علاوه بر این، در مکان‌های پر از سروصدا از گوش‌گیرها استفاده کنید.
تغییر دندان و لثه‌های شما
ممکن است لثه‌های شما طوری به نظر برسند که انگار از دندان‌ها شما دور شده‌اند. بعضی از داروها باعث احساس خشکی در دهان شما می‌شوند. دهان خشک می‌تواند شما را در معرض خطر بیشتر پوسیدگی یا عفونت‌های دندان قرار دهد.
راه‌حل: هرروز برای رها شدن از باقی‌مانده‌های غذایی در دهان و جرم بین دندان‌ها دو بار مسواک بزنید و یک‌بار از نخ دندان استفاده کنید. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بهترین راه برای جلوگیری از عفونت است. علاوه بر این، برای معاینه و تمیز کردن دندان‌های خود به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.
استخوان‌های شما شکننده‌تر می‌شوند
در سنین دهه 40 سالگی و 50 سالگی استخوان‌های شما شروع به ضعیف شدن می‌کنند. از تراکم استخوان‌ها کاسته می‌شود و شکننده‌تر می‌شوند. و چنین چیزی خطر شکستگی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، ممکن است که به نظر خودتان کوتاه‌تر به نظر برسید. در حقیقت، با شروع دهه 40 سالگی ممکن است که 1 تا 2 اینچ (2.5 تا 5 سانتی‌متر) کوتاه‌تر شوید. این کوتاه‌قدی زمانی رخ می‌دهد که دیسک‌های ستون فقرات شما جمع می‌شوند. علاوه بر این، ممکن است که در مفاصل خود احساس سفتی کنید. این سفتی بیشتر به دلیل رباط‌ها است که در اثر بالا رفتن سن از خاصیت انعطاف‌پذیری آن‌ها کاسته می‌شود. وقتی‌که بافت‌های میان مفاصل تحلیل می‌روند، احتمال ابتلا به آرتروز افزایش می‌یابد.
راه‌حل: مطمئن شوید که کلسیم و ویتامین D کافی جذب بدن خود می‌کنید. از منابع خوب کلسیم در رژیم غذایی می‌توان به محصولات لبنی، بادام‌ها و سبزی‌هایی همچون کلم بروکلی و کلم پیچ اشاره کرد. علاوه بر این، پزشک شما ممکن است که مکمل‌های کلسیم را توصیه کند. ویتامین D برای سلامتی استخوان ضروری است. بعضی از افراد می‌توانند از طریق آفتاب این ماده مغذی را جذب بدن خود کنند. علاوه بر این، غذاهایی همچون ماهی تون، زرده تخم‌مرغ و شیر سرشار از ویتامین D هستند. اگر به مکمل نیاز دارید به پزشک خود بگویید تا برای شما تجویز کند.
به توالت رفتن
با بالا رفتن سن ممکن است که در کنترل مثانه خود با مشکل مواجه شوید. به این مشکل «بی‌اختیاری ادراری» می‌گوید. تخمین زده‌شده است که این مشکل حدود 10درصد از افراد 65 سال به بالا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بسیاری از این افراد به هنگام سرفه یا عطسه با نشت ادرار خود مواجه می‌شوند، اما بعضی از آن‌ها پیش از رساندن خود به توالت با خارج شدن مقدار زیادی ادرار مواجه می‌شوند. در زنان، یائسگی و در مردها نیز پروستات بزرگ‌شده می‌تواند در ایجاد این مشکل دخیل باشد. علاوه بر این، ممکن است که مثل قبل نیاز به اجابت مزاج نداشته باشید. بعضی از بیماری‌ها همچون دیابت سرعت عملکرد روده‌ها را کاهش می‌دهند. بعضی از داروها نیز می‌توانند موجب یبوست شوند. این داروها شامل داروهای مدر و مکمل‌های آهن هستند.
راه‌حل: اگر نیاز شما به توالت رفتن افزایش‌یافته است به پزشک خود مراجعه کنید. در بسیاری از موارد، علائم را می‌توان کنترل و حتی درمان کرد. از مصرف کافئین، الکل، سودا و غذاهای سرشار از اسید خودداری کنید. این مواد وضعیت را بدتر می‌کنند. تمرین‌های کگل می‌توانند عضله‌های لگنی را سفت‌تر کنند و به کنترل مثانه کمک کنند. برای جلوگیری از یبوست غذاهای سرشار از فیبر همچون میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار بخورید، آب فراوان بنوشید، هرروز تمرین کنید تا به عملکرد روده‌ها کمک کنید.
پایین نگه‌داشتن وزن سخت‌تر می‌شود
با بالا رفتن سن عضله تبدیل به چربی می‌شود و این امر باعث سوختن کالری‌های کمتری می‌شود. بنابراین، حتی وقتی‌که کالری کمتری می‌خورید، همچنان در وزن فعلی خود باقی می‌مانید.
راه‌حل: هرروز تمرین‌های با شدت متوسط همچون پیاده‌روی تند یا بلند کردن وزنه‌های سبک را انجام دهید. این تمرین‌ها به شما کمک می‌کنند که وزن خود را ثابت نگه‌دارید. با پزشک خود در مورد میزان فعالیت بدنی متناسب با خود صحبت کنید. میوه‌ها، سبزی‌ها و غذاهای داری پروتئین کم‌چرب همچون ماهی بخورید. از خوردن شکر و غذاهای سرشار از چربی اشباع‌شده خودداری کنید. در هر وعده غذایی پرس‌های کوچک‌تری بخورید. با بالا رفتن سن شاید به‌مانند قبل نیاز به کالری نداشته باشید.
زندگی جنسی شما نیز تغییر می‌کند
در طول یائسگی، بافت‌های واژن خانم‌ها خشک‌تر، نازک‌تر و کم ارتجاع‌تر می‌شوند. همین امر ممکن است از لذت رابطه جنسی بکاهد. سینه‌های خانم‌ها نیز عضله‌های خود را از دست می‌دهند و شروع به آویزان شدن می‌کنند. برای مردها نیز با بالا رفتن سن از سطوح هورمون تستوسترون کاسته می‌شود. مردها اسپرم کمتری تولید می‌کنند و میل جنسی کمتری دارند. علاوه بر این، ممکن است در نعوظ نیز دچار مشکل شوند.
راه‌حل: با پزشک خود صحبت کنید. او می‌تواند داروهایی را برای شما تجویز کند که می‌توانند علائم فیزیکی شما را تسکین دهند یا میل شما به رابطه جنسی را افزایش دهند. ما نمی‌توانیم زمان را به عقب برگردانیم. اما با صبر، مراقبت و تغیر مثبت سبک زندگی می‌توانیم در دوران پیری عملکرد و کارایی بدن خود را حفظ کنیم. سپید

WebMD
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: