به گزارش شفا آنلاین:مدیر واحد توانبخشی انجمن اوتیسم ایران گفت: سن طلایی درمان اوتیسم ۳ تا ۵ سال است که اگر ما رویکردهای درمانی مناسب را برای آنها نداشته باشیم ممکن دچار عقب ماندگی ذهنی، مشکلات حرکتی شوند.
سینا توکلی مدیر واحد آموزش، پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران، اذعان داشت: عدم برقراری ارتباط و تعامل اجتماعی و رفتارهای کلیشهای محدود، دو شاخصه اصلی اوتیسم هستند که با این دو شاخصه در سه سال اول زندگی کودکان قادر به تشخصیص این بیماری هستیم.
توکلی با بیان این که سن طلایی درمان اوتیسم ۳ تا ۵ سال است، تصریح کرد: اگر کودکان در این بازه سنی درمان نشوند و رویکردهای درمانی مناسب را برای آنها نداشته باشیم، ممکن دچار عقب ماندگی ذهنی، مشکلات حرکتی شوند.
وی ادامه داد: در صورت درمان درست و به موقع کودکان اوتیسم می توانند در مدارس عادی درس بخوانند، مستقل شوند و کار داشته باشند.
مدیر واحد آموزش، پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران متذکر شد: حدود ۲۵درصد از بچههای اوتیسم در سنین بالا قادر به تکلم نیستند و این ناشی از عدم درمان به موقع یا اقدامات غلط است.
توکلی یادآور شد: در سال ۱۹۷۵ میلادی، از ۵ هزار کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم بود. بر اساس آخرین آمار که در سال ۲۰۱۴ گردآوری شده است، از هر ۶۷ کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم در جهان داریم. هم اکنون در ایران به طور میانگین، از هر ۱۰۰ کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم است.
وی همچنین تصریح کرد: رشد تساعدی اوتیسم در سالهای اخیر ناشی از شیوع اوتیسم بوده است و البته برخی معتقدند شیوع اوتیسم بیشتر نشده و فقط بروز آن در این سالها بیشتر از گذشته شده است.
وی با بیان اینکه اوتسیم درمانی دارویی قطعی ندارد، گفت: درمانهای توانبخشی مانند کاردرمانی، گفتار درمانی، رفتار درمانی و درمانهای روانشناختی مثل هنردرمانی، موسیقی درمانی و تئاتردرمانی میتوانند درمان اوتیسم را تسریح بخشند.
وی افزود: کودکان اوتیسم باید به طور میانگین به ۱۰۰ساعت درمان و آموزش در هر ماه داشته باشند تا بتوانند با بچههای عادی جامعه تلفیق شوند.
مدیر توانبخشی انجمن اوتیسم ایران خاطرنشان کرد: در ایران خدمات درمانهای توانبخشی مانند کاردرمانی و گفتاردرمانی تحت پوشش بیمهها نیستند. این در حالی است که میانگین هزینههای درمان یک بیمار اوتیسم بین ۱.۵تا ۳ میلیون تومان در ماه است.
توکلی گفت: سازمان بهزیستی یارانه حدودا ۴۰۰ هزار تومانی را به خانوادههایی که در سازمان تشکیل پرونده میدهند، در قالب خدمات توانبخشی پرداخت میکند. متاسفانه بیمارستانهای دولتی و سازمانهای دیگر هیچگونه خدماتی برای این کودکان در نظر نگرفتهاند.
وی گفت: انجمن اوتیسم ایران با دو رویکرد افزایش آگاهی و دانش جامعه و توانمندسازی خانوادهها اهداف خود را جلو میبرد و سعی دارد با برگزاری کارگاههای متعدد در حوزههای پزشکی، روانشناسی، روانشناختی و توانبخشی و…، خانوادهها را آموزش داده تا بخشی از درمان کودکان اوتیسم را در منزل انجام دهند.سلامت