کد خبر: ۱۶۳۱۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 18
مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد مصرف روزانه کشمش، به ویژه اگر همراه تنقلات دیگر باشد، فشار خون را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد
شفا آنلاین>تغذیه>کشمش تاثیر بسیار زیادی در کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب دارد.

به گزارش شفا آنلاین،مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد مصرف روزانه کشمش، به ویژه اگر همراه تنقلات دیگر باشد، فشار خون(blood pressure) را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. از سوی دیگر کشمش آن قدر آسان و سریع قابل مصرف و در دسترس است که هیچ بهانه ای برای حذف آن از رژیم غذایی وجود ندارد.

50 گرم کشمش؛ حاوی 129 کالری، 34 گرم کربوهیدرات، 1.3 گرم پروتیین، 1.6 گرم فیبر، 25.4 گرم قند، 322 میلی گرم پتاسیم، 0.8 میلی گرم آهن، 0.08 ویتامین  B6، 14 میلی گرم منیزیم، 22 میلی گرم کلسیم، 1.5 میکروگرم ویتامین K است

روش تهیه
کشمش را به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می کنند. در روش سنتی، حبه های انگور را در یک سینی بزرگ می ریزند و جلوی آفتاب خشک می کنند یا مانند دوران قدیم خوشه های انگور را در زیرزمین ها یا اتاق های تاریک آویزان می کردند تا خشک شود.

در نوع صنعتی هم از بخار گوگرد یا غوطه ور کردن در تیزآب یا روش های دیگر استفاده می شود. به طور معمول انگور بی هسته برای تهیه کشمش مناسب است، اما اگر کسی دلش بخواهد، می تواند هر انگوری را خشک و استفاده کند. اغلب در اثر خشک شدن سنتی انگور، قند آن به صورت کاراملی در می آید، بنابراین رنگ کشمش از رنگ خود حبه انگور تیره تر می شود. اما در تهیه کشمش به روش صنعتی به علت استفاده از گاز گوگرد، رنگ کشمش طلایی و خوش رنگ تر می شود.

خواص

1. کاهش ابتلا به بیماری های دهان و لثه
برخلاف آنچه از یک خوراکی شیرین و چسبنده انتظار می رود، کشمش می تواند سلامت دهان و دندان را بهبود ببخشد. خوردن کشمش یکی از راه های طبیعی بازیابی کرم خوردگی ها و التیام پوسیدگی دندان است. طبق پژوهشی کشمش دارای مواد ضدمیکروبی است که رشد باکتری های دهانی مرتبط با پوسیدگی دندان و بیماری های لثه را سرکوب می کند، بنابراین با وجود اینکه کشمش شیرین است، مانع کرم خوردگی دندان ها می شود.

2. هضم بهتر
به عنوان یک خوراکی سرشار از فیبر بالا، کشمش می تواند در هرچه بهتر انجام فرایند گوارش در بدن، کمک شایانی داشته باشد. مواد غذایی که مانع از یبوست یا اسهال می شوند، خوراکی های مناسب برای بدن هستند و از این لحاظ کشمش شامل هر دو فیبر محلول و نامحلول است که باعث می شوند مواد زائد به راحتی در روده حرکت کنند و فرد دچار یبوست یا اسهال نشود.

3. کنترل فشار خون بالا و کاهش خطر بروز سکته مغزی
بررسی ها نشان می دهد مصرف معمول کشمش (سه بار در روز) برای افرادی که دچار افزایش فشار خون خفیف هستند، مفید است. محققان معتقدند که مصرف روزانه کشمش، فشار خون را نسبت به سایر تنقلات یا میان وعده ها به میزان بیشتری کاهش می دهد. علاوه بر این کشمش سرشار از الکترولیت سالم قلب است که از کاهش پروتیین که مشکل متداولی است، جلوگیری می کند.
 
از آنجایی که پتاسیم یکی از مواد معدنی کلیدی برای عملکرد درست بافت ها، سلول ها و اندام های مختلف بدن انسان است، افرادی که مقدار زیادی پتاسیم توسط رژیم غذایی شان دریافت می کنند، خطر ابتلا به سکته مغزی(stroke) به ویژه ایسکمی مغزی در آن ها کمتر از دیگران است.

4. کنترل دیابت
مطالعات نشان می دهد کسانی که معمولا بعد از غذا کشمش می خورند، قند خونشان نسبت به کسانی که از سایر تنقلات فرآوری شده استفاده می کنند، 23 درصد کاهش دارد و کسان یکه ناشتا کشمش می خورند، فشار خونشان 19 درصد کاهش می یابد.
 
بنابراین مشخص می شود که در هر صورت مصرف کشمش به عنوان یک میان وعده برای افراد مبتلا به دیابت(Diabetes) نوع دوم انتخاب کاملا مناسبی است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: