شفا آنلاین>سلامت>عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ایجاد لکههای پوستی، خارش، التهاب و قرمز شدن دور چشم از جمله عوارض استفاده از موارد آرایشی تقلبی است که در اکثر موارد اثرشان از بین نمیروند.
به گزارش شفا آنلاین،امیر هوشنگ احسانی با بیان اینکه برای تایید سلامت فرآوردههای آرایشی-بهداشتی آزمایشهای مختلفی انجام میشود، اظهار داشت: پس از مطلوب بودن نتایج، فراوردههای آرایشی و بهداشتی وارد بازار میشود، این در حالی است روی کالای تقلبی کوچکترین نظارتی صورت نمیگیرد.
این متخصص پوست و مو گفت: لوازم آرایشی بیشتر مصرف موضعی دارند و روی پوست قرار میگیرند. مهمترین عوارض استفاده از کالاهای تقلبی در این حوزه، حساسیتهای پوستی است. ایجاد لکههای پوستی، خارش، التهاب(Inflammation) و قرمز شدن نواحی حساس بدن مانند دور چشم از جمله عوارض استفاده از موارد آرایشی تقلبی است که ممکن است سالها از بین نرود.
وی با بیان بخشی از مشکلات مراجعهکنندگان مربوط به بیماریهای پوستی، اظهار کرد: بسیاری از مراجعهکنندگان به همکاران ما برای حل مشکل سوزش چشم یا مسائلی از این قبیل بیش از چند سال گرفتار فعالیتهای درمانی هستند اما باز هم بهبود چندانی پیدا نمیکنند تا اینکه در نهایت متوجه میشوند مسئلهای که برای آنها به وجود آمده از عوارض مصرف لوازم آرایشی تقلبی بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 20 الی 30 درصد محصولات موجود در بازار لوازم آرایشی-بهداشتی را تقلبی دانست.
بوتاکسهای تقلبی ارزان قیمت
این متخصص پوست و مو با اشاره به کالاهای تقلبی در حوزه فرآوردههای بهداشتی، گفت: با توجه به هزینههای بالای تزریق بوتاکس و یا انواع ژلهایی که جهت جراحیهای زیبایی استفاده میشود، کالاهای تقلبی با قیمتهای ارزانتر، در بازار طرفدار زیادی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: آمپولهای بوتاکس(Botox) عمدتا برای درمان چروکهای پوستی در نواحی مختلف صورت میگیرد و به دلیل هزینه بالایی که این شیوه درمانی دارد، استفاده از مدلهای غیر اصیل بوتاکس رایج است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در صورت استفاده از بوتاکسهای تقلبی ممکن است زیبایی فرد تحتالشعاع قرار بگیرد و برای مدت طولانی به بسیاری از مشکلات پوستی و بینایی دچار شود.
احسانی در خصوص سایر محصولات تقلبی که در جراحیهای زیبایی استفاده میشوند، بیان کرد: مصرف این دسته از کالاها به دلیل اینکه تزریقی به حساب میآیند و به صورت مستقیم وارد بدن میشود، عوارض جدی در پی دارد. تورم محل تزریق، ترشح چرکین و تشکیل سفتی زیر پوست از جمله عوارض تزریق ژلهای تقلبی است که درمان این موارد، در خیلی اوقات غیرممکن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی(Medical science) تهران با توجه به خطرات استفاده از محصولات تقلبی به تمام کسانی که قصد انجام جراحیهای زیبایی دارند توصیه کرد حتما برای انجام این کار به متخصص پوست مراجعه کنند.
مصرف کنندگان محصولات بهداشتی باید شناسه اصالت کالاها را استعلام کنند
وی در خصوص نقش سامانه کنترل اصالت فرآوردههای سلامت در مبارزه با مصرف فرآوردههای تقلبی گفت: سامانه کنترل اصالت فرآوردههای سلامت، تحت نظارت وزارت بهداشت مشغول فعالیت است و هر محصولی در آن دارای شناسه منحصر به فردی است که بایستی جهت کسب اطمینان از تقلبی نبودن محصولات، شناسه مذکور را از راههای مختلف که در نظر گرفته شده، استعلام کرد.
این متخصص پوست و مو ادامه داد: سامانه کنترل اصالت از طریق برچسب نصب شده بر روی محصول و همچنین قابلیت استعلام نسبت به دو موضوع به ما اطمینان خاطر میدهد. اول آنکه فرآورده از طریق نمایندگان رسمی کشور شرکتهای معتبر وارد کشور شده و دیگر اینکه این محصول توسط وزارت بهداشت(Ministry of Health) تایید شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با اشاره به برچسبهای تقلبی موجود در بازار گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد نمونههایی از برچسبهای تقلبی در بازار هستیم و این امر از آنجا ناشی میشود که برخی شرکتهای سودجو بر روی کالاهایی که اصالت آنها از سوی وزارت بهداشت تایید نشده، برچسب تقلبی میزنند و همین مسئله ضرورت کنترل و استعلام فرآوردهها پیش از مصرف را بیش از پیش نشان میدهد.
گفتی است؛ بر اساس شیوه کارکرد سامانه کنترل اصالت، وجود برچسب روی فرآوردههای بهداشتی به هیچ وجه ضمانتکننده اصالت کالا نیست بلکه مصرفکننده باید از طریق استعلام شناسه اصالت که روی برچسب کالا درج شده، از اصیل بودن آن اطمینان حاصل کند. بدین ترتیب مردم میتوانند از سه طریق سایت www.ttac.ir سامانه پیامکی 20008822 و همچنین اپلیکیشن موبایل که از سایت سازمان غذا و دارو قابلیت دانلود دارد، اصالت فرآوردههای سلامتمحور را استعلام کنند.