کد خبر: ۱۶۲۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۴:۴۵ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 10
حداقل ۱۱ نوع مشکل مختلف پوستی وجود دارد که باعث اگزمای پوستی می شود. به منظور انتخاب یک برنامه درمانی مناسب ، نیاز به تشخیص مشکلی که باعث اگزما شده است.
اطلاعاتی درباره اگزما و پیشگیری از آن

شفا آنلاین:اگزما (eczema) نوعی التهاب خارش دار پوستی بوده و ممکن است همراه بابیماری آسمو یا زکام بهاره باشد. اگزما می تواند در هر ناحیه ای از بدن انسان رخ دهد. اگزما در خیلی از افراد بیماری ای مزمن است. این بیماری در نوزادان شایع تر است و البته بیشترشان پیش از بزرگ شدن مشکلشان بهبود می یابد. اگزما ممکن است در هر نقطه ای از بدن ظاهر شود اما عموما برروی دست ها و پشت زانو ظاهر می شود.

حداقل ۱۱ نوع مشکل مختلف پوستی وجود دارد که باعث اگزمای پوستی می شود. به منظور انتخاب یک برنامه درمانی مناسب ، نیاز به تشخیص مشکلی که باعث اگزما شده است. درماتیت آتوپیک تقریبا شایع ترین نوع اگزما بوده و حتی از آن به نام اگزما یاد می شود. در این مقاله بیشتر مباحث مطرح شده در مورد همین نوع اگزما می باشد.

علایم اگزما
نشانه ها و علایم اگزما (درماتیت آتوپیک) شامل :
تکه های قهوه ای-طوسی و قرمز برروی پوست
خارش (ممکن است بعضی اوقات و بخصوص شب ها شدید باشد)
برآمدگی های کوچک که ممکن است مایعات از آنها خراج شود
پوست ترک خورده ، فلس مانند و یا ضخیم شده
پوست خشک و حساس نسبت به خاریدن

هرچند تکه های پوستی هر نقطه از بدن ممکن است ظاهر شود، اما شیوع آنها در پوست دست و پا، برروی آرنج، پست زانوها، روی مچ پا، مچ دست، صورت، گردن و قفسه سینه ظاهر می شود. درماتیت آتوپیک می تواند پوست دور چشم، از جمله پلک ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. خارش می تواند باعث سرخی و ورم برروی چشم ها شود.

اگزما (آتوپیک درماتیت) اغلب در سنین قبل از ۵ سالگی شما شروع شده و تا بزرگسالی فرد ممکن است ادامه داشته باشد. در بعضی از افراد، در دوره ای خاص شعله ور شده و سپس بعد از مدتی (بعضا چندسال) فروکش می کند. خارش این بیماری ممکن است شدید باشد، اما خاراندن آن ناحیه را ملتهب تر کرده و حتی خارش آن هم ممکن است بیشتر شود.

دلایل اگزما
علت اصلی آتوپیک درماتیت (اگزما) ناشناخته است اما بنظر می رسد که علت آن ترکیبی از خشکی و حساسیت پوست بهمراه سوءعمل سیستم ایمنی بدن می باشد . استرس و سایر اختلالات عاطفی می تواند باعث بدتر شدن اگزما شوند، اما دلیل ابتلا به آن نیستند. خیلی از محققان معتقداند اگزما ریشه ای ژنتیکی دارد. بنظر می رسد که این بیماری با آسم و زکام بهاره در ارتباط باشد، هرچند که این نظریه هنوز ثابت نشده است، چراکه همه افراد مبتلا به اگزما به این دو بیماری مبتلا نیستند. بعضی از عواملی که محرک ابتلا به اگزما هستند شامل :
استرس
تماس با مواد محرک
گرما و تعریق
هوای خشک و سرد
خشکی پوست

عوارض اگزما
عوارض اگزما (آتوپیک درماتیت) شامل:
درماتیت عصبی (Neurodermatitis) خارش و خاراندن طولانی مدت پوست باعث افزایش شدت خارش و درنتیجه ابتلا به درماتیت عصبی (lichen simplex chronicus)می شود. درماتیت عصبی مشکلی است که در آن ناحیه ای از پوست که دائما خارانده می شود، سفت و چرم مانند می شود.عفونت های پوست بعضی اوقات خاراندن پوست باعث شکستن آن شده و در نتیجه زخم های باز و آماده به آلوده شدن بوجود می آید.

عوارض چشمی درماتیت آتوپیک شدید می تواند باعث عوارض چشمی شده و در نتیجه ممکن است آسیب دائمی به چشم وارد شود. زمانیکه این عوارض رخ دهد، خارش درون و دور پلک ها شدید می شود. اگر شک دارید عوارض اگزما باعث مشکلات چشمی در شما شده، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

پیشگیری از اگزما
اجتناب از خشک شدن پوست ممکن است بتواند، جلوی حملات آینده درماتیت را بگیرد. نکات زیر به کاهش خشک شدن پوست بعد از حمام کمک می نماید:
کم تر حمام بروید سعی کنید یک روز یا دوروز درمیان حمام بروید. زمانیکه به حمام می روید، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بیشتر حمام خود را طول ندهید و از آب ولرم بجای آب داغ استفاده نمایید. استفاده از روغن ها و لوسیون های حمام نیز کمک کننده می باشد.
استفاده از انواع خاص شوینده مصنوعی و صابون از انواع صابون های معتدل و ملایم استفاده کرده و از صابون فقط برروی صورت، زیربغل، نواحی جنسی، دست و پا استفاده کرده و سایر نواحی بدن را با آب خالی بشویید. صابون های دئودورانتی و آنتی باکتریال های معمولا بیشتر از بقیه صابون ها پوست را خشک می نمایند.
خود را با دقت خشک نمایید به سرعت پوست خود را با کف دست لیف بکشید تا آب اضافی بریزد و یا با یک حوله نرم به آرامی پوست خود را خشک نمایید.
پوست خود را مرطوب نمایید مرطوب کننده ها لایه ای محافظ برروی پوست ایجاد کرده و جلوی خروج آب از پوست را می گیرد. اگر پوستتان شدیدا خشک است، با استفاده از روغن همچون روغن بچه اقدام به چرب کردن آن نمایید. همچنین ممکن است نیاز باشد که از مواد آرایشی حاوی مواد مرطوب کننده برای پوست خود استفاده نمایید.

پزشک آنلاین

دکتر اکرم صالحی [ طب سنتی ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: