کد خبر: ۱۶۲۰۳۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 08
قرن‌ها پیش که امکانات پزشکی به پیشرفتگی امروز نبود افراد از گیاهان و میوه‌ها برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌کردند، آن‌ها رژیم غذایی سالمی داشتند و کمتر به بیماری مبتلا می‌شدند.
شفا آنلاین>سلامت>برخی از مواد غذایی به ویژه سبزی‌ها می‌توانند نقش بسیار مهمی در حفاظت از سلول‌های مغزی و جلوگیری از آسیب به این عضو بسیار مهم بدن داشته باشند.

به گزارش شفا آنلاین،قرن‌ها پیش که امکانات پزشکی به پیشرفتگی امروز نبود افراد از گیاهان و میوه‌ها برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌کردند، آن‌ها رژیم غذایی سالمی داشتند و کمتر به بیماری مبتلا می‌شدند.

در عصر حاضر که انسان‌ها از امکانات پزشکی بسیارخوب و متخصصان زبده برخوردار هستند توجه کمتری به خورد و خوراک خود دارند و رژیم غذایی نامناسبی دارند که می‌تواند سبب آسیب دیدن سلول‌های مغزی آن‌ها و ابتلا به بیماری هایی چون سکته مغزی و آلزایمر(Alzheimer) شود.

از جمله سبزی و ادویه‌هایی که برای حفظ سلامت مغز بسیار مفید هستند می‌توان موارد زیر را نام برد.

زرد چوبه: این ادویه خوشمزه به دلیل وجود ترکیبات خاص خود از جمله ماده شیمیایی کورکومین برای تقویت قوای ذهنی، کاهش التهاب در مغز و بهبود خون رسانی به سلول‌های مغزی بسیار مفید است ومصرف روزانه آن به ویژه به سالمندان توصیه می‌شود.

مریم گلی: یکی از سبزی‌های خوشمزه و با خاص فراوان برای سلامت بدن و به ویژه تقویت حافظه است؛ تحقیقات بر روی گروهی از داوطلبان نشان داده است که مصرف مریم گلی می‌تواند سبب بهبود عملکرد ذهنی و پاسخگویی به سوالات تستی در آن‌ها شود.

گیاه هندی Bacopa Monnier: این گیاه نیز دارای تاریخچه طولانی در طب هندو‌ها است و برای تقویت قوای ذهنی و حافظه استفاده می‌شده است.
این گیاه از اکسید شدن و نابودی سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند و به این ترتیب باعث سلامت مغز می‌شود.

گیاه Ginkgo Biloba: این گیاه نیز دارای اثرات ضد التهابی بسیار قوی است و می‌تواند به تقویت خون رسانی به بافت مغز کمک کند. افرادی که از این گیاه استفاده کرده اند عملکرد ذهنی بهتری در حل مسائل داشته اند. مصرف این گیاه همچنین می‌تواند سبب تقویت هوش شود و به همین دلیل در اکثر مکمل‌های خوراکی و سلامتی از این ماده استفاده می‌شود.


سیر: این چاشنی تند و معطر نیز دارای خواص درمانی فراوان برای بدن است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه میسوری بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است مصرف منظم سیر باعث جلوگیری از پیری سلول‌های مغزی و بروز بیماری هایی همچون آلزایمر و نیز پارکینسون می‌شود.
رزماری: یکی از سبزی‌های بسیار خوش مزه و با خواص درمانی فراوان برای بدن است. مصرف رزماری و حتی بوییدن آن می‌تواند بر عملکرد مغز و قدرت حافظه اثرمثبت داشته باشد. کارشناسان بر این اساس به والدین توصیه می‌کنند در وعده‌های غذایی کودکان خود گیاه رزماری را اضافه کنند تا نمرات درسی بهتری کسب کنند.

گیاه Ashwagandha: نیز یکی از گیاهان مشهور در درمان بیماری‌ها در طب سنتی کشور هندوستان است و از قدیم در درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار رفته است. مصرف این گیاه سبب تقویت فوری حافظه و عملکرد‌های شناختی در افراد حتی سالمندان می‌شود.


نعناء: این گیاه معطر، خوشبو و لذیذ که دربسیاری از خوراک‌ها و نوشیدنی‌ها به کار می‌رود برای تقویت حافظه و سلامت سلول‌های مغزی مفید است و مصرف روزانه آن به صورت خام یا همراه باغذاتوصیه می‌شود.
چای نعناء نیز یکی از نوشیدنی‌های بسیار مفید برای حفظ سلامت بدن است که می‌تواند سبب تحریک ناحیه هیپوکامپ مغز و جلوگیری از افت حافظه شود.

با استفاده از این گیاهان می‌توانید حافظه خود را تقویت کنید، اما قبل از مصرف آن‌ها با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید تا با سایردارو‌هایی که مصرف می‌کنید تداخل نداشته باشد، همچنین قبل از مصرف از نداشتن آلرژی غذایی و تنفسی به این گیاهان مطمئن شوید.
برچسب ها: گیاه ، سلامت ، پزشکی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: