کد خبر: ۱۶۲۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 08
با وجود افزایش قیمت ارز و افزایش حقوق کارگران و ثابت نماندن میزان مالیات اما قیمت داروها که متاثر از مولفه های مختلف از جمله قیمت ارز است، توقع داریم قیمت دارو ثابت بماند.
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: هیچ کارخانه ای به سمت تولید داروی جدید نمی رود چراکه به دلیل مطالبات و قیمت پایین دارو ، فقط در جهت سرپا ماندن خود تلاش می کند.

به گزارش شفا آنلاین،دکترمرتضی خیرآبادی روز سه شنبه در نشست خبری نقدینگی در صنعت داروسازی(Pharmaceutical industry) و برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) افزود: کارخانه های داروسازی با قرض از بانک ها، کارخانه های خود را سرپا نگاه داشته اند.
وی تصریح کرد: با وجود افزایش قیمت ارز و افزایش حقوق کارگران و ثابت نماندن میزان مالیات اما قیمت داروها که متاثر از مولفه های مختلف از جمله قیمت ارز است، توقع داریم قیمت دارو ثابت بماند.

وی با اشاره به 10 برابر بودن صادرات دارو نسبت به صادرات خودرو گفت: توقع داریم یک دهم ارزشی که برای کارخانه های خودروسازی قائل می شوند به صنعت داروسازی کشور اختصاص یابد؛ کارخانه های خودروسازی در عرض 6 ماه ، سه بار قیمت خودرو را تغییر داده اند این درحالیست که کمیسیون قیمت گذاری دارو ، تعطیل شده است .

عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: می خواهیم هیات خارجی به کشورهای دیگر برای صادرات بفرستیم یا نمایشگاه دارویی برپا کنیم، می گویند هزینه های آن را باید خودتان بپردازید ؛ با این شرایط، چگونه به سمت صادرات برویم.
وی ادامه داد: عده ای می گویند که صنعت داروسازی کشور ، دولتی است درحالیکه 60 درصد اعضای کارخانه های سندیکا از بخش خصوصی هستند و معلوم نیست تا چه زمانی فشارها ادامه دارد.

خیرآبادی افزود: طی دو سال گذشته زمینه ورود داروهای جدید به صنعت داروسازی کشور کم شده است و با این شرایط همه توقع دارند که صنعت داروسازی کشور ساکت باشد.

وی تصریح کرد: اگر شرکت های دارویی بخواهند هر خدمتی از دولت بگیرند باید نقدا پرداخت کنند پس چطور است که بخش دولتی ، یک سال بدهی شرکت های دارویی را پرداخت نکرده است.

امضاهای طلایی در حوزه صنعت داروسازی کشور
دکتر محمود نجفی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست گفت: مساله مطالبات به صنایع دارویی به شدت بحران زا شده است و برخی از مشکلات به وجود آمده، ممکن است در آینده قابلیت برطرف شدن نداشته باشد.

وی افزود: مساله فعلی صنعت داروسازی کشور مانند بیمار حادی است که اگر به بیمار مزمن تبدیل شود، درمان آن بسیار پیچیده خواهد شد.

نجفی با اشاره به وجود 200 هزار قانون در حوزه کسب و کار کشور گفت: مقررات و آیین نامه های فراوان منجر به وجود مشکلاتی در حوزه کسب و کار شده و از سوی دیگر امضاهای طلایی منجر به فساد شده است.وی خواستار آن شد تا قوانین و آیین نامه هایی که موجبات امضاهای طلایی را فراهم کرده ، برطرف شود.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: در کل صنعت کشور به ویژه صنعت داروسازی ، موانع وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.

وی افزود: حدود هفت ماه است که کمیسیون قیمت گذاری دارو تعطیل است درحالیکه اگر قرار است صنعتی رشد کند با سیستم قیمت گذاری قطره چکانی این امر محقق نمی شود.
وی با اشاره به وجود ظرفیت تولید دارو به اندازه سه برابر نیاز کشور گفت: چرا با وجود چنین ظرفیتی باید سیستم قیمت گذاری برای دارو داشته باشیم که در هیچ کجای جهان وجود دارد و با این اوضاع می خواهیم عضو سازمان جهانی تجارت شویم و با کشورهای دیگر رقابت کنیم.

نجفی به ضرورت ادغام صنایع کوچک دارویی تاکید کرد و اظهار داشت: اگر می خواهیم صنایع دارویی کشور ، حرکت موثرتری داشته باشند باید به بنگاه های بزرگ تری تبدیل شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سودهای وام های بانکی شرکت های دارویی اشاره کرد و گفت: اکنون منابعی که شرکت های دارویی بابت سود وام به بانک ها پرداخت می کنند بیشتر از منابعی است که به سهامداران پرداختت می کنند.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: اکنون مصرف کنندگان دارو از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند اما شرکت های تولیدکننده دارو برای تمام خدمات و مواد لازم برای تهیه دارو، مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت می کنند.
نجفی تصریح کرد: بنابراین معافیت مالیاتی مصرف کنندگان دارو به ضرر صنعت داروسازی کشور است .

صدای شکسته شدن استخوان صنعت داروسازی کشور
اکبر برندگی نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست گفت: نمی خواهیم دولت به بخش داروسازی کمک کند اما مطالبات شرکت های دارویی را بپردازد .

وی افزود: بزرگ ترین مصرف کننده دارو ، بخش دولتی است .
وی تصریح کرد: صدای شکسته شدن استخوان صنعت داروسازی کشور را می شنویم اما ظاهرا گروهی این صدا را نمی شنوند و می خواهند صنعت داروسازی کشور به سرنوشت صنعت نساجی دچار شود.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون فقط چهار درصد داروهای کشور وارداتی است که بیش از یک میلیارد دلار بابت آن پول می پردازیم و اگر این نسبت بیشتر شود باید هزینه های بیشتری کنیم .

نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به 11 هزار میلیارد تومان بازار دارویی کشور گفت: از این 11 هزار میلیارد تومان ، پنج هزار تومان آن قفل است .
برندگی یادآور شد: در گذشته در خریدهای خارجی مواد اولیه دارویی می توانستیم پول آن را 6 ماه بعد بپردازیم اما اکنون تا هنگامی که آخرین ریال پول را واریز نکنیم ، کارهای حمل و نقل این مواد اولیه و داروها آغاز نمی شود بنابراین دولت بعدی باید بطورجدی تری در حوزه داروسازی کشور اقدام کند.

طرح تحول سلامت و عواقب دارویی آن
ناصر نقدی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست به بار هزینه های اجرای طرح تحول سلامت بر نظام داروسازی کشور اشاره کرد و گفت: سیستم ارجاع در این طرح به خوبی اجرا نشد درصورتیکه اگر سیستم ارجاع ، اجرا می شد افراد برای دریافت خدمات تخصصی به بیمارستان ها مراجعه نمی کردند.

وی با انتقاد از ورود داروهای گران قیمت به فهرست بیمه گفت: این مساله ، هزینه های طرح تحول سلامت را افزایش داد.وی خاطرنشان کرد: 11 میلیون نفر در اجرای طرح تحول سلامت، بیمه شدند اما اجرای آن ، پشتوانه مالی نداشت.

وی اضافه کرد: از مجلس بودجه می گیریم و بعد در اجرای طرح ، می مانیم و توقع ایجاد می کنیم و پول صرف مسائلی مانند کارانه پزشکان می شود؛ طرح تحول سلامت ، توقع درآمدزایی برای پزشکان ایجاد کرد .
برچسب ها: دارو ، سندیکا ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: