کد خبر: ۱۶۱۳۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 03
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی از اجباری شدن مشاوره ژنتیک در برنامه ششم توسعه به عنوان یکی از راهکارهای کاهش معلولیت ها خبر داد
شفاآنلاین>سلامت>رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی از اجباری شدن مشاوره ژنتیک در برنامه ششم توسعه به عنوان یکی از راهکارهای کاهش معلولیت ها خبر داد.
به گزارش شفاآنلاین،فرید براتی با بیان اینکه بخشی از معلولیت های کشور ناشی از اختلالات(Disorders) ژنیتکی است، افزود: براساس مصوبه و قانون برنامه ششم توسعه با همکاری وزارتخانه های بهداشت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه، آیین نامه مشاوره ژنتیک(Genetics) در حال تدوین و ارائه به هیات دولت است.

به گفته وی با اجباری شدن مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری برای زوج های جوان و با اولویت زوج هایی که در خانواده آنها معلولیت وجود داشته باشد، از بروز درصد زیادی از معلولیت ها پیشگیری می شود.

وی گفت: در یکسال گذشته با ارائه مشاوره های قبل از بارداری و همچنین ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار در معرض خطر از تولد 900 نوزاد معلول جلوگیری شد.

براتی اظهار کرد: سالانه 30 هزار نفر در کشور دچار معلولیت می شوند که 12 تا 13 هزار نفر از این تعداد بر اثر تصادفات رانندگی و جاده ای است.

رئیس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: نزدیک به 40 درصد معلولیت ها در کشور ناشی از عوامل ژنتیک است.

براتی با بیان اینکه مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی کشور در 2 حوزه پیشگیری از معلولیت ها و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعال است، افزود: در یکسال گذشته سه میلیون و 200 هزار کودک تا سن 6 سال از نظر بینایی، اختلالات بینایی، عیوب انکساری چشم و بحث های تنبلی چشم غربالگری شدند.

وی افزود: در این غربالگری ها درصدی از کودکان در معرض خطر که امکان نابینا و تک بینایی آنها بالا بود شناسایی و خدمات درمانی برای آنها انجام شد.

به گفته وی، در بحث غربالگری شنوایی نیز سال گذشته 200 هزار نوزاد تازه متولد شده و کودکان 3 تا 5 سال مورد ارزیابی شنوایی قرار گرفتند.

وی از فعال بودن 2 هزار مرکز مشاوره دارای مجوز در کشور خبر داد و گفت: در یکسال گذشته یک میلیون نفر از خدمات مشاوره ای مراکز مشاوره بهره مند شدند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: