کد خبر: ۱۶۱۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 01
جوی دوسر به عنوان ماده تشکیل دهنده غلات صبحانه و مواد پخته شده ای همچون کوکی و نان مورد استفاده قرار می گیرد
شفا آنلاین>تغذیه>جوی دوسر به عنوان ماده تشکیل دهنده غلات صبحانه و مواد پخته شده ای همچون کوکی و نان مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش شفا آنلاین،جوی دوسر به عنوان ماده تشکیل دهنده غلات صبحانه و مواد پخته شده ای همچون کوکی و نان مورد استفاده قرار می گیرد. در طول چند دهه اخیر؛ محبوبیت جوی دو سر بسیار افزایش یافته است. همانطور که می دانید جوی دوسر سرشار از فیبر غذایی است و دارای خواض کاهش دهنده کلسترول(Cholesterol) می باشد. در این مقاله قصد داریم برخی از مزایای این ماده ارزشمند را با هم مرور کنیم.
خواص جوی دوسر:

متخصصان بر این باورند که جوی دوسر به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. مزایای جوی دوسر شامل کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری، کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است.

جوی دوسر و بیماری عروق کرونری:
یکی از مطالعات انجام شده با عنوان جوی دوسر در ۱۰ سال نشان می دهد که خوردن غذاهای غنی از منابع جوی دوسر می تواند به کاهش بیماری های عروق کرونری کمک کند.

ویرایشگر مجله یعنی دکتر جمیز ام ریپه در این باره چنین می گوید:

این یک مطالعه بسیار مهم است. این مطالعه ارزش محصولات مبتنی بر جوی دوسر را پیگیری کرده و ارتباط بین مصرف چنین مواد و سبک زندگی سالم تر را نشان می دهد.

سرطان روده بزرگ:
محققان دریافته اند که حدود ۲ میلیون نفر از افرادی که مورد بررسی قرار گرفته و از رژیم غذایی با فیبر بالا استفاده کرده اند( عمدتا فیبر حاصل از غلات سبوس دار و جوی دوسر) کمتر به سرطان روده بزرگ مبتلا شده اند. مطالعات نشان می دهد که به ازای هر ۱۰ گرم اضافی از فیبر در رژیم غذایی، کاهش ۱۰ درصدی در خطر ابتلا و توسعه سرطان روده بزرگ وجود خواهد داشت.
فشار خون:

یکی از مطالعات منتشر شده در مجله American Journal of Clinical Nutrition نشان می دهد که رژیم غذایی شامل مقادیر خوبی از غلات سبوس دار ( همچون جوی دوسر) همانند مصرف داروهای ضد فشار خون در کاهش فشار خون مفید و موثر است.
هضم و چاقی:

بر اساس مجموعه مرورهای انجام شده،جوی دوسر نقش مهمی در بهبود سیر، کیفیت رژیم غذایی و هضم و سلامت سیستم قلبی عروقی و نیز متابولیکی دارد. غلات سبوس دار اغلب به خاطر مزایایی که بر روی سیستم گوارشی دارند توصیه می شوند. محققان بر این باورند که مزایای این مواد از بهبود سیستم ایمنی تا کاهش خطر چاقی و بیماری های مزمن متغیر است. شواهد نشان می دهد که مصرف منظم غلات سبوس دار می تواند BMI را کاهش دهد. محققان بیان می کنند که مصرف جوی دوسر می تواند به کاهش گرسنگی و افزایس حس سیری کمک کند.
تفکیک تغذیه ای جوی دوسر:

فیبر غذایی: جوی دوسر سرشار از فیبرهای خاصی است که به آن ها بتا گلوکان می گویند. این نوع از فیبر می تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد. یک پیمانه از جوی دوسر خشک در برگیرنده ۸.۲ گرم فیبر است. مقدار مصرف توصیه شده روزانه فیبر ۲۵ گرم برای زنان و ۳۸ گرم برای مردان است.

مواد معدنی: جوی دوسر در برگیرنده منگنز، سلنیم، فسفر، فیبر، منیزیم، روی است. جوی دوسر سرشار از carotenoid، توکول(ویتامین E) و avenanthramide هاست.

کالری: یک پیمانه از جوی دوسر خشک(۸۱ گرم) در برگیرنده حدود ۳۰۷ کالری است.
خطرات و موارد احتیاطی جوی دوسر:

اگرچه جوی دوسر در برگیرنده گلوتن نیست اما در موارد نادر در زمین هایی رشد می باید که دانه های دربرگیرنده گلوتن رشد یافته است. این موضوع باعث آلوده شدن جوی دوسر با گلوتن می شود. به همین خاطر افرادی که نمی توانند گلوتن را تحمل کنند بهتر است در مورد مصرف جوی دوسر محتاط باشند.
برچسب ها: جو ، تغذیه ، غلات
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: