کد خبر: ۱۵۹۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۵:۰۰ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ - 2017July 22
این گروه از موادغذایی به عنوان تركیبات تشدیدكننده میگرن شناخته شده اند و بهتر است افرادی كه سابقه میگرن در آنها وجود دارد هرگز از آنها استفاده نكنند.
شفا آنلاین‌>سلامت>برخی از انواع پنیرها , فرآورده های گوشتی , موادغذایی سرخ شده , مركبات , انواع شكلات و مغزها , عصاره سبزیجات و گوشت , بستنی و ماست , حتی انجیر , گوجه فرنگی و باقلا جز این دسته قرار دارند.

به گزارش شفا آنلاین،این گروه از موادغذایی به عنوان تركیبات تشدیدكننده میگرن شناخته شده اند و بهتر است افرادی كه سابقه میگرن در آنها وجود دارد هرگز از آنها استفاده نكنند. مطالعات نشان داده اند كه , بیشتر افراد با خوردن برخی از این موادغذایی دچار حملات میگرنی(Migraine attacks) می شوند به این دلیل متخصصان تغذیه توصیه می كنند كه , با امتحان كردن هریك از موادغذایی فوق , آن غذایی كه موجب تشدید سردردشان می شود را از رژیم غذایی شان حذف كنند تا تعداد دفعات حملات كاهش یابد.

پیگیری دقیق آنچه میخورید، بهترین راه برای فهمیدن این است چه ماده غذایی باعث میگرن(Migraine) شما میشود. زیرا ماده غذایی که درست قبل ازمیگرن خورده اید لزوما به معنای آن نیست که همان ماده غذایی علت میگرن بوده است. در نظر گرفتن الگوهای غذایی حائز اهمیت هستند.

● شکلات

اغلب تصور میشود که شکلات یکی از محرک هاست، اما مطالعات نشان می دهند احتمالا شکلات موجب بروز میگرن نمیشود و ممکن است به پیشگیری آن نیز کمک کند. ممکن است که افراد درست قبل از دچار شدن به میگرن هوس شکلات کنند، و این چیزی است که شکلات را بدنام میکند.

قهوه

قهوه می تواند هم خوب باشد و هم بد. مصرف گه گاه یک فنجان قهوه یعنی یک یا دو بار در هفته ممکن است به پیشگیری از میگرن کمک کند. اما اگر عادت دارید روزانه کافئین مصرف کنید، عدم مصرف آن ممکن است کمک کننده نباشد. در واقع، پرهیز از قهوه در صبح میتواند عامل محرک باشد.

● MSG : منو سدیم گلوتامات

این ماده جزء اصلی بسیاری از پخت و پزهای آسیایی است که طعم خوب و خاصی به غذاهایی میدهد که اومامی نامیده میشوند. برخی از افراد آن را عاملی برای میگرن خود می دانند، اما مطالعات اظهار دارند به طور کلی این ماده عامل بروز میگرن نیست.

● پنیر

آیا دوست دارید که تکه ای پنیر چدار یا پنیر بری میل کنید؟ هر دوی آنها به احتمال زیاد حاوی سطح بالایی از تیرامین هستند، ماده ای که به میگرن مربوط میشود. هرچند پنیر کم نمک و کم چاشنی تر مانند موتزارلا و ریکوتا، خوب هستند.

● سالامی

گوشت های خشک شده (نمک زده) نیز مقدار بالایی تیرامین دارند که با میگرن مرتبط است، بنابراین اگر هوس یک تکه گوشت قرمز کردید، به جای آن از همبرگر یا استیک استفاده کنید.

هیچکس به تیرامین حساس نیست، بنابراین اگر می دانید که تیرامین روی شما تاثیر نمی گذارد، میتوانید با خیال راحت ساندویچ کالباس سفارش دهید!

● شكلات و بستنی ممنوع

مطالعات نشان داده اند كه در تنقلاتی نظیر شكلات و انواع مغزها( آجیل ) ماده مغذی به نام مس به وفور وجود دارد. این ماده مغذی نیز مانند آیین های فعال كننده عروق با مكانیسمی تقریبا مشابه موجب تشدید سردردهای میگرنی می شود. در ضمن , در این تركیبات مواد افزودنی نیز یافت می شود كه برخی از آنها حملات میگرنی را افزایش می دهند.

به علاوه در انواع شكلات ها خصوصا كاكائو تركیباتی نظیر فنیل اتیل آمین , تئوبرومین و كافئین وجود داردكه هریك از آنها به تنهایی به عنوان عامل تشدید كننده میگرن شناخته شده اند. در بسیاری از ما این اتفاق افتاده است كه با خوردن یك ماده غذایی بسیار سرد در یك لحظه دچار سردرد شده ایم , تحقیقات نشان داده اند كه , مصرف بستنی و همه موادی كه به صورت فریز شده به مصرف می رسند با تحریك دهان و گلو می توانند واكنشی را در عروق خونی نواحی سر ایجاد كنند كه حاصل این فعل و انفعالات می تواند احساس درد در ناحیه جلوی سر و یا حتی پشت چشم ها باشد كه در افراد با زمینه میگرنی , شروع این سردردها را به همراه دارند.

● مركبات تشدیدكننده میگرن
پرتقال و گریپ فروت از جمله میوه هایی هستند كه در اغلب بیماران موجب تشدید سردرد می شوند. زیرا این میوه ها جذب روده ای مس را بالا برده و از این طریق باعث افزایش حملات میگرنی می شوند. اما در مقابل آنها میوه هایی نظیر سیب . موز , گلابی , آلبالو و انگور موجب تسكین درد می شوند و چون قند خون را ثابت نگاه می دارند به افراد مبتلا به میگرن توصیه می شود. سبزیجات نیز این سردردها را می توانند تخفیف داده و یا حتی تشدید نمایند. به طور مثال , باقلا از جمله سبزیحاتی است كه به این بیماران توصیه نشده و در عوض كلم بروكلی و گل كلم از سبزیحاتی هستند كه اثرات مفیدی را در كاهش شدت این سردردها به همراه دارند.

جالب است بدانید كه در گروه غلات , مصرف گندم به دلیل گلوتامینی كه دارد توصیه نشده و بجای آن مصرف برنج و سیب زمینی به عنوان دو ماده انرژی زا می توانند بسیار كمك كننده باشند. در ضمن , سولفیت كه به عنوان یك ماده افزودنی به كنسرو سبزیجات برای ماندگاری و حفظ رنگ طبیعی افزوده می شود , یك ماده میگرن زا به حساب آمده و به ا ین دلیل افرادی كه از سردردهای میگرنی رنج می برند مصرف موادغذایی كنسروی را به حداقل برسانند.

● نقش فرآورده های گوشتی در تشدید و تضعیف میگرن
مطالعات نشان داده اند كه مصرف انواع سوسیس و هات داگ به دلیل نیترات و نیتریتی كه دارند می توانند این نوع سردردها را تشدید كند. این تركیبات افزودنی كه برای افزایش ماندگاری محصول به كار می روند با كاهش میزان اكسیژن خون در افراد مستعد , این عارضه را به همراه دارند. بطور كلی با دریافت انواع سبزیجات نظیر , چغندر , كاهو , كرفس , اسفناج , كلم بروكلی , گل كلم و سیب زمینی كه دارای ۱۰ درصد نیترات هستند این تركیب روزانه از طریق رژیم غذایی به طور طبیعی وارد بدن می شود كه این مقدار برای بدن قابل تحمل است اما با ورود بیشتر آن عوارض منفی این تركیبات ظاهر شده و موجب رنجش افراد می شود. اما در مقابل این گروه از موادغذایی گوشت لخم , ماهیچه و مرغ به دلیل آنكه كمترین چربی را داشته و در عین حال یك منبع مناسب پروتئین به حساب می آید , به بیماران میگرنی توصیه می شوند. پروتئین موجود در این موادغذایی با تنظیم قندخون اثرات مثبتی را بر شدت این نوع سردردها دارد.

● نوشیدنی های غیرمجاز
قهوه , نسكافه و چای از جمله نوشیدنی هایی هستند كه اگر بصورت غلیظ مصرف شوند می توانند موجب تشدید حملات میگرنی شوند. این نوشیدنی ها دركنار انواع نوشابه های گازدار دارای كافئین بالایی بوده و همین ماده با افزایش تحریكات خصوصا بر عروق خونی نواحی سر , سردردهای میگرنی را افزایش می دهند.

در مقابل آن, آب و آبمیوه از جمله نوشیدنی هایی هستند كه مصرف مرتب شان در طول روز از سوی متخصصان تغذیه به این بیماران توصیه می گردد.
البته افراد مستعد این نوع سردردها نباید از نوشیدنی های شیرین استفاده كنند زیرا قندهای ساده موجود در این نوشیدنی ها , افت ناگهانی قندخون را به همراه داشته و به دنبال آن شروع یك حمله آغاز می شود. مصرف شیرینی جاتی كه از قهوه و یا نسكافه تهیه شده اند نیز برای این افراد مناسب نیست .

● توصیه های كلیدی
مطالعات اخیر نشان داده اند كه داشتن فیبر بالا در رژیم غذایی افرادی كه از میگرن رنج می برند به دلیل تثبیت قندخون یك فاكتور كمك كننده است . در ضمن , داشتن میان وعده های كوچك و كم حجم با میزان چربی بسیار كم نیز به این افراد توصیه می شود.

به علاوه, رعایت تناسب , تعادل و تنوع در رژیم غذایی از جمله فاكتورهایی است كه به كرات از سوی متخصصین تغذیه گوشزد می شود. آنها توصیه می كنند كه مصرف آدامس , بستنی , نوشیدنی های بسیار خنك و نمك را به حداقل خود برسانند تا سردردهای میگرنی كمتر به سراغ آنها بیاید.

برچسب ها: میگرن ، سلامت ، موادغذایی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: