کد خبر: ۱۵۹۶۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۸ تير ۱۳۹۶ - 2017July 19
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد
حسین قناعتی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تجویزهای بی‌رویه سونوگرافی، ام‌آری‌آی و آنژیوگرافی از سوی متخصصین مختلف گفت: تجویزهای بی‌رویه اقدامات تشخیصی مشکلات مختلفی را ایجاد می‌کند و سبب افزایش تقاضای القایی می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تجویز بدون دلیل خدمات رادیولوژی، گناهی شرعی و اجتماعی است و در سایر کشورها همچون آمریکا، در قوانین‌شان صراحتاً‌ جرم تلقی می‌شود و در صورت اثبات فرد را از کار محروم می‌کنند.

به گزارش شفاآنلاین،حسین قناعتی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تجویزهای بی‌رویه سونوگرافی، ام‌آری‌آی و آنژیوگرافی از سوی متخصصین مختلف گفت: تجویزهای بی‌رویه اقدامات تشخیصی مشکلات مختلفی را ایجاد می‌کند و سبب افزایش تقاضای القایی می‌شود.

وی گفت:‌ تجویز بدون دلیل این اقدامات، گناهی شرعی و اجتماعی است و در سایر کشورها همچون آمریکا، در قوانین‌شان صراحتاً‌ جرم تلقی می‌شود و در صورت اثبات فرد را از کار محروم می‌کنند، همچنین بیمه‌ها به شدت این موضوع را کنترل می‌کنند و در صورتی که برایشان ثابت شود که پزشکی بدون هیچ دلیل موجهی این اقدامات را تجویز می‌کند قراردادشان را لغو می‌کنند.

قناعتی ادامه داد: همچنین از لحاظ اخلاقی انجام بی دلیل اقدامات درمانی و تشخیصی محکوم هستند، زیرا ما با یک انسان مواجه هستیم که خودش از این موضوع آگاهی ندارد و نوعی سوء استفاده و سرقت به حساب می‌آید.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران (medical University Tehran)گفت:‌ مفسده دیگر این کار الگو برداری دانشجویان از این افراد است که سبب گسترش فساد در کشور می‌شود زیرا همانطور که خوبی واگیردار است، بدی‌ها نیز قابل سرایت هستند به همین دلیل می‌طلبد که دستگاه‌های نظارتی این چنین موضوعاتی را کنترل کنند، همچنین NGO‌ها و سیستم‌های خصوصی، انجمن‌ها مانند انجمن رادیولوژی برای برنامه‌ریزی و شناسایی راه‌های مقابله با تقاضای القایی این خدمات و همچنین آموزش صحیح و نحوه برخورد قانونی تصمیم‌گیری نمایند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل افزایش تجویز بی‌رویه خدمات، حاکم شدن اخلاق مادی بر جامعه است که در این زمینه نیز وظیفه روحانیون و مسئولین است که با رفتار خود و سبک زندگی ساده، جو جامعه مادی را بشکنند و الگویی برای سایر شهروندان باشند. که متاسفانه اشکالات اخلاقی مسئولین نادر نیست.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همچنین تجویز بی‌رویه این خدمات از لحاظ اقتصادی بار زیادی را به جامعه تحمیلی می‌کند و سبب فرسوده شدن دستگاه‌ها و وابستگی کشور به شرکت‌های واردکننده تجهیزات پزشکی و در نتیجه وابستگی سیاسی می‌شود و قدرت مانور و چانه‌زنی کشور در عرصه بین‌المللی کاهش می‌یابد. همچنین فشار زیادی به خانواده‌ و اعضای جامعه وارد می‌کند و سبب افزایش پرداختی از جیب مردم می‌شود.

وی گفت: یکی دیگر از نتایج این کار بی‌اعتمادی مردم به نظام سلامت است ، هم اکنون متأسفانه سیستم نظارت مستمر و سیستماتیک بر روی این کار وجود ندارد،‌چند روز پیش بیماری به من مراجعه کرد که در عرض 6 ماه، 6 سونوگرافی برای او انجام شده بود. این علاوه بر مضرات قبلی از لحاظ جسمی نیز برای بیمار عوارض در پی خواهد داشت اما این عوارض در کوتاه‌مدت خودشان را نشان نمی‌دهند. اما امواج سونوگرافی حاوی انرژی هستند و در حیوانات ثابت شده که در برخی فرکانسها باعث شکستگی کروموزم‌ها می‌شوند.فارس


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: