کد خبر: ۱۵۹۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۳ تير ۱۳۹۶ - 2017July 14
رئیس سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد:
سید تقی نوربخش گفت: منشاء همسان سازی بگونه ای است که حداقل حقوق و دسمتزد طبق قانون تامین اجتماعی برابر با افزایش شاغلان است؛ در سالهای دولت آقای روحانی این هم سان سازی از تورم هم بیشتر افزایش یافته است.
شفاآنلاین>اجتماعی>رئیس سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه ما به التفاوت 420 میلیارد تومان است ،گفت: ما به التفاوت مستمری بگیران تا پایان تیر پرداخت می شود.

به گزارش  شفاآنلاین، سید تقی نوربخش در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: این ما به التفاوت حدود 420 میلیارد تومان است که تامین شده و تا پایان تیر به مستمری بگیران پرداخت می شود.

او گفت: منشاء همسان سازی بگونه ای است که حداقل حقوق و دسمتزد طبق قانون تامین اجتماعی برابر با افزایش شاغلان است؛ در سالهای دولت آقای روحانی این هم سان سازی از تورم هم بیشتر افزایش یافته است.

وی گفت: امسال این رقم بین 14/5 درصد تا 21 درصد افزایش تعیین شده است، در مورد مطالبه به حق مستمری بگیران در بعضی از مقاطع و چند سال یکبار اعمال می شود و در برنامه ششم توسعه پرداخت مطالبات پیش بینی شده است و سازمان مکلف است در طی برنامه آن را اعمال کند و اولین مرحله آن تا پایان سال 97 انجام خواهد شد.

وی افزود: منابع این هم سازی هم توسط دولت تامین خواهد شد گرچه در دولت قبل این منابع تامین نشد ولی در دولت آقای روحانی این مبالغ تامین گردید.

نوربخش ادامه داد: حفظ تعادل میان همه سطوح کاری بسیار پیچیده است اما با هم پیچیدگیهای موجود پرداخت مطالبات مستمری بگیران در برنامه ششم پیش بینی شده است.

او در مورد افزایش سن بازنشستگی گفت: تغییرات پارامتریک برای استمرار منابع صندوقهای بازنشستگی یک الزام است اما در برنامه ششم توسعه افزایش سن بازنشستگی پیش بینی نشده است ولی عکس آن اتفاق افتاده و ما حدود 25 درصد مستمری بگیرانمان از مشاغل سخت و زیان آور یا پیش از موعد هستند و با 20 سال خدمت بازنشست می شوند.

وی گفت: این موضوع باعث عدم پایداری در منابع صندوقها می شود مگر اینکه آن منابع از پیش تامین شود که البته این منابع هم فقط 6 درصد است ولی سازمان تعهدات خود را انجام داده و قانون گذار برای این موضوع چاره ای خواهد اندیشید.

نوربخش گفت: به فرموده مقام معظم رهبری منابع صندوقهای بازنشستگی حق الناس است البته در دنیا هم به همین نحوه است و صندوقهای ما هم صندوق بین نسلی هستند یعنی یک نسل سرمایه گذاری می کند و نسل بعدی از مزایای آن بهره می جوید، در ایران سهم کارفرما 20 درصد و سهم بیمه شدگان 7 درصد و سهم دولت 3 درصد می باشد و منابع این صندوقها بصورت سه جانبه تامین می شود.

محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران در ارتباط اسکایپی با این برنامه گفت: تا امروز آنطور که باید و شاید هر کدام از شرکای 3 گانه اجتماعی در مدیریت و تصمیم گیری های کلان نسبت دارائیشان از صندوق بازنشستگی (pension fund)نتوانستند استفاده کنند؛ ما فراموش نمی کنیم که در گذشته چگونه با سرمایه های ما بازی شد و به شرکتهای تامین اجتماعی چوب حراج خورد.

او ادامه داد: ما باید صندلی بیشتری در میان تصمیم گیران داشته باشیم و نقش تشریفاتی ما تبدیل به نقش عملیاتی شود.

نوربخش در پاسخ به مرتضوی گفت: این صندوقها متعلق به بیمه شدگان و کارفرمایان و مستمری بگیرانی است که سرمایه گذاری کرده اند اما باید در نظر داشت که ما صندوق بین نسلی هستیم و ضمانت این صندوقها بر عهده دولت است در این صندوقها مدیرعامل سازمان توسط هیئت امنا تعیین می شود که متشکل از نمایندگان کارفرمایان هستند و هم کارگران هر چند نمایندگان کارگران کمتر هستند.

مرتضوی خطاب به صحبتهای آقای نوربخش گفت: به دلیل این که این صندوقها بین نسلی می باشد ما نقش پررنگ تری به اندازه مشارکت خودمان در صندوق می خواهیم.

او افزود: ما با مدیریت کاملا دولتی مخالفیم، واگذاریهای شرکتهای سازمان تامین اجتماعی به آقای بابک زنجانی بیانگر خیلی از تصمیمات نادرست دولت است، این تصمیمات نشانگر اینست که چقدر یک فرد می تواند در فروپاشی یا تضمین سرمایه ها موثر باشد، نباید سلیقه ها و دسته های سیاسی حاکم بر سرمایه های ما باشند، خودمان باید بعنوان NGO ی بالغ، در کنار دولت برای تضمین سرمایه هایمان نقش پررنگ تری داشته باشیم، تغییرات مدیریتی این سازمان نباید دستخوش بالا و پایین های زودهنگام باشد اگر ما نخواهیم سرمایه هایمان را به دولت قرض دهیم باید چه کار کنیم.

نوربخش پاسخ داد: همه بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی از سال 54 حدود 4200 میلیارد تومان بوده که در سال 1392 این رقم شد 60 هزار میلیارد تومان یعنی 56 هزار میلیارد تومان افزایش یافت بدلیل مصوباتی بود که تعهد بدون منابع برای سازمان ایجاد کرد.

رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: دولت در سال گذشته 9200 میلیارد تومان از بدهی هایش را با این سازمان تهاتر کرده است البته با شرایط اقتصادی کشور، 1000 میلیارد تومان اوراق گرفتیم و 8200 میلیارد تومان هم اموال گرفتیم.

وی گفت: البته دولت سعی کرده بود در سال 94 حدود 6500میلیارد تومان و در سال 1395، 9200 میلیارد تومان و در بودجه سال 96 پیش بینی شده که 5000 میلیارد تومان را پرداخت کند ولی طبیعتا این بدهی ها قابل پرداخت نقدی در یک مرحله نیست.

او ادامه داد: طبق مستندات موجود تا سال 94، 80000 میلیارد تومان مجموع بدهی های دولت است.
مرتضوی دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران در ادامه ارتباط اسکایپی خود با این برنامه گفت: اگر در بدنه دولت و در سطوح تصمیم گیران حضور پر رنگ تری داشتیم شاید نمی گذاشتیم بدهی های دولت افزایش یابد.

نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: اگر مدیریت صندوقها به گونه ای باشد که ما قبل از نقطه سر به سری بایستیم منابع مالی پایداری خواهیم داشت و در حال حاضر از نظر تعهدی قبل از نقطه سر به سری هستیم زیرا تابع قانون اعداد و ارقام بزرگ هستیم.

او افزود: مصارف سازمان 62000 میلیارد تومان و منابع 52000 میلیارد تومان بوده است اما منابع ما فقط حق بیمه ها نیستند منابع دولتی هم در این صندوق دخیل است، سال گذشته به شکل های گوناگون از دولت 5000 میلیارد تومان گرفته ایم بعلاوه سود ناشی از اندوخته های سازمان که حدود 4200 میلیارد تومان بود.

وی افزود: البته بنا نیست ما همه سرمایه هایمان را بفروشیم یا تقسیم کنیم و با این حال توانسته ایم همه تعهداتمان را پرداخت کنیم.

نوربخش گفت: در زمان شروع دولت آقای روحانی ما با 10 ماه معوقه همراه بودیم که توانستیم در بازه زمانی یکساله این معوقات را به روز کنیم، اما در بحث طرح تحول سلامت برخی از منابع می باید از محل تامین دولتی می آمد و بخشی هم از محل مدیریت بر مصارف تامین می گردید.

او رقم بدهی های موسسات به سازمان را حدود 4000 میلیارد تومان عنوان کرد.

محمد حسین قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری گفت: آنچه از سازمان تامین اجتماعی توقع داریم، صرف هزینه های درمانی در جای درست و مشخص خود است نه در بخش سرمایه گذاری.

وی گفت: توجه به بخش سلامت و پزشکی و درمانی در درجه سوم تامین اجتماعی قرار دارد دیگر اینکه پرداختی های این سازمان به مراکز درمانی به روز نیست و هنوز هم به چشم می خورد که برخی بیمارستانها قراردادهایشان را با سازمان تامین اجتماعی قطع می کنند، شاید فقط پرداختهای تامین اجتماعی در بیمارستانهای ملکی خودشان بروز باشد.

نوربخش در استودیو گفت: طبق قانون ما باید 9 بیست و هفتم منابع را به بخش درمان تخصیص دهیم و به این منظور حساب جداگانه ای افتتاح کردیم تا منبع 9 بیست و هفتم را تامین کنیم.

وی گفت: در سال 95، 1500 میلیارد تومان بیش از 9 بیست و هفتم دارایی هایمان را در بخش درمان هزینه کردیم یعنی رقمی حدود 19000 میلیارد تومان.

او افزود: تاکنون پرداختی های متفاوتی در مورد مشاغل گوناگون داشته ایم در مورد داروخانه ها تا بهمن ماه 95 پرداخت بدهی داشته ایم، در مورد پزشک خانواده هزینه های خرداد ماه 96 را پرداخت کرده ایم و در مورد بیمارستانهای دانشگاهی با تاخیر روبرو هستیم ولی تلاش می کنیم تا این مشکل را هم مرتفع کنیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: