به گزارش شفاآنلاین،مراسم خاصی برای تولد بچه در دورههای مختلف شکل گرفتهاند که برخی قدیمی و بعضی دیگر جدیدند.
معمولا هر قوم و ملتی، به مناسک مخصوص تولد بچه به چشم عملی مقدس نگاه میکنند و تمام اهالی قوم آن مراسم را انجام میدهند.
در اینجا میخواهیم برخی مناسک ویژه و متفاوت درمورد تولد بچه در کشورهای مختلف را به شما معرفی کنیم:
آمریکای لاتین: در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، مادر بچه به مدت شش هفته در قرنطینهای میرود و بجز غذاهای مخصوص چیزی نمیخورد. در این مدت یکی از نزدیکان خانهداری، آشپزی، نظافت و مراقبت از سایر فرزندان را برعهده میگیرد.
اندونزی: در برخی نقاط اندونزی، خانواده کودک پس از وضع حمل مادر، ارزش فراوانی برای جفت کودک که در بطن مادر بوده قائل میشوند و آن را زنده و صاحب جان میپندارند.
آنها حتی اعتقاد دارند که جفت کودک حکم خواهر یا برادر او را دارد. به همین دلیل آن را میشویند و طی مراسمی پیچیده، خارج از خانه دفن میکنند.
ژاپن: در ژاپن به تولد کودک اهمیت زیادی داده میشود و ژاپنیها آن را تجربهای طبیعی و زیبا میدانند که بیش از هر چیز دیگر مستلزم توجه است. زنی که فرزند به دنیا میآورد تا سه هفته در منزل پدر و مادرش میماند و بیشتر وقت را در رختخواب به سر میبرد تا حال بهتری پیدا کند. در این مدت سایر اعضای خانواده وظایف خانه را انجام میدهند و از این طریق سعی میکنند به مادر جوان یاری برسانند.
هلند: با این که جامعه غرب سالهاست از مرز سنت به فناوری گذر کرده و یکی از دستاوردهای همین رشد را زایمان (giving birth)زنان در بیمارستان میتوان دید، اما هلندیها از قدیمالایام از این شیوه استقبال نکردند و هنوز که هنوز است 20 درصد از آنها در خانه فرزند خود را به دنیا میآورند. آنها اعتقاد دارند بیمارستان مخصوص درمان و مداوای بیماری است و تولد یک کودک، دقیقا متفاوت از هر نوع مرض است. پس چه دلیلی دارد که زنان برای تولد فرزندشان به بیمارستان مراجعه کنند؟!
برزیل: در اکثر نقاط جهان رسم است که اقوام برای مادری که به تازگی فرزند به دنیا آورده هدیه بیاورند، اما در برزیل بسیاری از مادران جوان به قوم و خویشی که در بیمارستان به ملاقاتشان میآیند هدیه میدهند!
ترکیه: در بیمارستان به مادر شربت لوهوسا میدهند که ترکیبی از آب، دارچین، شکر و رنگ قرمز خوراکی است. این شربت به افرادی که به دیدن کودک تازه متولدشده هم میآیند تعارف میشود.
پاکستان: در پاکستان عقیقه رایج است. در روزهای هفتم، چهاردهم و بیست و یکم پس از تولد کودک مراسم اسمگذاری برپا میشود. در طی این مراسم سر کودک را میتراشند و برای او گوسفندی قربانی میکنند.
نیجریه: در نیجریه این مادر نیست که برای اولین بار فرزند خود را به حمام میبرد. اگر مادربزرگ در دسترس باشد، او این کار را انجام میدهد و اگر که نباشد، خاله، عمه یا یکی از دوستان نزدیک نوزاد را برای نخستین بار به حمام میبرد. این سنت ساده به مادر نشان میدهد که هیچ گاه برای بزرگ کردن کودکش تنها نیست و همواره سایرین در اطرافش هستند.
آمریکا: در آمریکا در هر بیمارستانی که بروید نوزادان
را پیچیده در پتویی مشابه هم میبینید. فرقی ندارد از کدام نژاد باشند یا
چه وضع اقتصادی، همگی در پتویی شبیه به هم قرار داده میشوند. گهگاه
تلاشهایی برای تغییر این سنت انجام میشود، اما تاکنون تاثیری نداشته است.جام جم