به گزارش شفاآنلاین،محمدنعیم امینی فرد با انتقاد از اینکه روزانه 20 میلیارد تومان هزینه مصرف سیگار و عوارض ناشی از آن می شود، گفت: هزینه استعمال سیگار 5 میلیارد و عوارض ناشی از آن 15 میلیارد تومان است؛ البته سالانه 70 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف و دود می شود که 30 درصد این تعداد قاچاق است.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی،(parliament) با بیان اینکه سهم ایران از تولید سیگار داخلی 11.7 درصد است، افزود: 57دهم درصد سیگار مصرفی در کشور مشترک و مابقی به صورت واردات است.
وی افزایش مالیات را مهمترین پارامتر کاهش مصرف دخانیات دانست و گفت: در دنیا معیار و مبنای اخذ مالیات قیمت خرده فروشی سیگار است اما در قانون برنامه ششم و بودجه 96 مبنا قیمت درب کارخانه است این در حالی است که با بررسی های صورت گرفته مشخص شد اگر معیار قیمت خرده فروشی در نظر گرفته شود میزان درآمد 2500 میلیارد تومان است در حالی که اگر قیمت درب کارخانه در نظر گرفته شود 1400 میلیارد تومان است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری تلاش کمیسیون بهداشت و درمان برای اختصاص بخشی از درآمد کسب شده از عوارض مالیات دخانیات(tabacco) به وزارت بهداشت و درمان در قانون بودجه 96، گفت: از آنجایی که عوارض اخذ شده از دخانیات به وزارت بهداشت و دیگر وزارت خانه ها اختصاص نمی یافت بنابراین در قانون بودجه 96 بندی را ذکر و سازمان برنامه و بودجه را ملزم کردیم درآمد کسب شده از مواد دخانی به میزان 50 درصد در سبد وزارت بهداشت، 30 درصد وزارت ورزش و جوانان و 20 درصد هم در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد؛ انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه پایبند به رعایت این مصوبه باشد.
امینی فرد با بیان اینکه ذائقه ایرانیان به سمت سیگارهای خارجی کشیده شده است، تصریح کرد: متاسفانه میزان مالیات سیگار به گونه ای است که بازدارندگی لازم را ندارد این در حالی است که مصرف و استعمال دخانیات هزینه های سنگینی را به سلامت کشور وارد می کند.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در قوانین برنامه ششم و بودجه 96 با کاهش شدید مالیات مواد دخانی روبرو بودیم، تصریح کرد: مالیات مواد دخانی در کشورهای پیشرفته 50 درصد است اما در ایران بین 10 تا 20 درصد است که این میزان مالیات به هیچ وجه بازدارنده نیست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم مبارزه با قاچاق سیگار، ادامه داد: مبلغ مصرف و استعمال سیگار نیستیم اما برای کنترل قاچاق سیگار بهتر است تولیدات داخلی افزایش و تکنولوژی سیگار در کشور مستقر شود.
وی با بیان اینکه مارلبرو درصدد سرمایه گذاری در ایران است، تصریح کرد: در واقع شرکت های خارجی بازار دخانیات ایران را تصاحب کرده و این هشداری جدی است، هر چند سرمایه گذاری مارلبرو در کشور هنوز تایید نشده اما امیدواریم این موضوع صحت نداشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: البته با جلوگیری از احداث کارخانجات سیگارهای خارجی و داخلی نمی توان مصرف دخانیات را در کشور مدیریت کرد بلکه لازمه کنترل دخانیات فرهنگ سازی مناسب و طراحی و تدوین برنامه دراز مدت مشخص است به گونه ای که با ایجاد تفریحات سالم و پرکردن اوقات فراغت جوانان آنها را به سمت تفریحات سالم سوق داد.
امینی فرد با یادآوری اینکه اخذ مالیات سیگار باید به نرم جهانی نزدیک شود، گفت: برندهای داخلی سیگار باید به گونه ای باشد که با برندهای خارجی رقابت کرده و کیفیت آنها ارتقا یابد.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، ادامه داد: اگر به اشتغال زایی در صنعت دخانیات کشور توجه داریم بهتر است نیم نگاهی به بازارهای جهانی و منطقه ای هم داشته باشیم؛ متاسفانه در حال حاضر برندهای داخلی تنها حوزه مصرف داخلی را هدف قرار داده اند.خانه ملت