کد خبر: ۱۵۷۵۰۵
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۶ - 2017July 01
کوتاه قدی بیش از 50 درصد در کودکان زیر پنج سال کاهش یافته است.
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه برای بهبود سوءتغذیه کودکان ایرانی، اعلام کرد: کوتاه قدی بیش از 50 درصد در کودکان زیر پنج سال کاهش یافته است.

به گزارش شفا آنلاین،  زهرا عبداللهی ضمن اشاره با بیان اینکه در سالهای اخیر سوءتغذیه(Malnutrition)، کوتاه قدی و لاغری جزو مشکلات اصلی تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور بوده‌ است، اطهار  کرد: مطالعات اخیر نشان می‌دهد با اجرای برنامه‌ها و مداخلات بهبود تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور  شاهد کاهش قابل ملاحظه‌ای در شیوع سوءتغذیه کودکان ایرانی هستیم.  اقداماتی که طی سالهای اخیر انجام شده، با برنامه‌های مداخلاتی و همکاری‌های بین بخشی همراه بوده است؛ یعنی علاوه بر بخش بهداشت، کمیته امداد، نهضت سوادآموزی و سازمان بهزیستی نیز همکاریهایی داشته اند. 

وی از کاهش نسبی سوءتغذیه و کوتاه قدی در کشور خبر داد و گفت:  طبق نتایج مطالعات جدید عدد  20 درصد کوتاه قدی ناشی از تغذیه در کودکان زیرپنج سال در دو دهه گذشته به 6.8 درصد رسیده است؛ یعنی کوتاه قدی بیش از 50 درصد در کودکان زیر پنج سال کاهش یافته است. در دو دهه قبل کم وزنی یا سوءتغذیه حدود 17 درصد شیوع داشته است، اما در حال حاضر این عدد به چهار  درصد کاهش یافته و به عبارت دیگر، حدود 70 درصد میزان سوءتغذیه در کشور کاهش پیدا کرده است. 

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت(Ministry of Health) تاکید کرد: با همه این اقدامات همچنان در مناطق محروم کشور نسبت به سایر مناطق شیوع سوءتغذیه در کودکان دیده می شود.  در مناطق محروم طی دو دهه گذشته، اقدامات مناسبی انجام شده و کاهش قابل ملاحظه‌ای در آمار سوءتغذیه کودکان دیده می‌شود؛ برای مثال اگر در استان سیستان و بلوچستان طی دو دهه اخیر آمار کوتاه قدی تغذیه‌ای به 40 درصد میرسید این رقم درحال حاضر به کمتر از 20 درصد کاهش پیدا کرده است؛ یعنی در وضعیت تغذیه‌ای این مناطق بهبود حاضل شده‌است، اما همچنان شیوع آمار سوءتغذیه در مناطق محروم بالاست. این موضوع به عنوان یکی از اولویت‌های بهبود تغذیه استانهای محروم کشور در دستور کار است و باید برای کاهش شیوع سوءتغذیه در مناطق محروم کار شود. 

وی در باره اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش سوءتغذیه به خصوص در مناطق محروم، گفت: در طرح تحول سلامت با به کارگیری کارشناسان سلامت تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، الگوی غذایی کودکان، قد و وزن آنها مورد سنجش قرار گرفته و غربالگری(Screening) می شوند. کودکانی که از نظر رشد، وزن یا قد دچار اختلال باشند توسط مراقبان سلامت و بهورزان شناسایی می‌شوند. علاوه بر مشاوره با مادر در زمینه تغذیه کودک، خدماتی چون مکمل‌یاری ریزمغذی‌ها نیز به صورت رایگان برای کودکان ارائه می شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: گروهی از کودکانی که به علت فقر خانواده دچار سوءتغذیه شده‌اند، نیز به کمیته امداد امام خمینی( ره) معرفی می‌شوند و سبد غذایی رایگان که ترکیب آن توسط کارشناسان تغذیه متناسب با غذاهای بومی منطقه تایید شده است، دریافت می‌کنند. این برنامه اثربخشی خوبی دارد و با ارزیابی های انجام شده، بین 40 تا 70 درصد کودکانی که دچار سوءتغذیه و اختلال رشد هستند، با کمکهای غذایی و مشاوره های تغذیه ای، بهبودی نسبی پیدا میکنند.

عبداللهی از تغذیه کودکان سه تا شش ساله با یک وعده غذای گرم در روستامهدها با همکاری سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: حدود 6000 روستامهد در سراسر کشور وجود دارد که در آنها یک وعده غذای گرم برای کودکان این گروه سنی تدارک دیده می‌شود. کارشناسان تغذیه نوع غذا را مشخص کرده‌اند و آموزش مربیان مهد نیز توسط کارکنان بهداشتی انجام می شود. این برنامه که به همراه آموزش برای کودکان انجام می‌شود در پیشگیری از سوءتغذیه و ترویج عادات غذایی صحیح تاثیر زیادی دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: