از دیدگاه طب سنتی دو مرحله برای درمان کولیت وجود دارد، نخستین درمان و سادهترین درمان، درمانهای پیشگیرانه و نگهدارنده هستند که مهمترین آن اصلاح تغذیه بیمار است.
شفاآنلاین>سلامت>از دیدگاه طب سنتی دو مرحله برای درمان کولیت وجود دارد، نخستین درمان و
سادهترین درمان، درمانهای پیشگیرانه و نگهدارنده هستند که مهمترین آن
اصلاح تغذیه بیمار است.به گزارش شفاآنلاین،در واقع باید بیمار را از خوردن غذاها و
خوراکیهای بلغمزا و خشکیزا منع و این نوع غذاها را از رژیم بیمار حذف
کنیم؛ خوراکیهایی مانند ماست، دوغ و میوههایی چون گرمک و هندوانه و
غذاهایی چون بادمجان، سیر، سس، ترشی، فلفل، دارچین و زنجبیل و همچنین
قرمهسبزی، آش رشته و خورش لپه از جمله مواردی هستند که در ابتدای امر از
رژیم غذایی(diet) بیمار حذف میشوند.سادهترین داروهایی که در این مرحله
برای بیمار مبتلا به کولیت استفاده میشوند خاکشیر، بارهنگ و شوید هستند که
هر کدام به شیوههای زیر مصرف میشوند:خاکشیر: خاکشیر با آب جوش
از بهترین درمانگران کولیت است؛ اگر بیمار از اسهال شدید و از دفع کف و
بلغم شکایت دارد بهتراست از خاکشیر بو داده با آب جوش استفاده کند (میزان
مصرف آن با توجه به سن و وزن بیمار متفاوت است اما عموما 2 تا 3 قاشق
غذاخوری خاکشیر با آب جوش به مدت روزی یک تا 2 بار )بارهنگ: بارهنگ
نیز یک تا 3 بار در روز مورد مصرف قرار میگیرد که بسته به شرایط بیمار به
خصوص بیمارانی که با دفع کف و بلغم و خون مواجه هستند، دفعات مصرف بارهنگ
را افزایش میدهیم (3 تا 5 بار و هر بار یک قاشق غذاخوری با آب جوش استفاده
میشود) در این حالت نیز اگر بیمار از اسهال رنج میبرد بهتر است از
بارهنگ بو داده با آب جوش به مدت 3 تا 5 با در روز استفاده شود.شوید:
سه قاشق غذاخوری شوید را با دو لیوان آب میجوشانیم تا یک لیوان بماند،
سپس آنرا صاف کرده و آب شوید حاصل با عسل شیرین میشود؛ در مواقع اسهال،
دلپیچه و حالت تهوع همراه با بارهنگ و خاکشیر در طول روز مصرف می شود (یک
تا 5 بار در روز). بقیه درمان ها با توجه
به مزاج بیمار، پایهگذاری میشود و جوشاندههای مختلفی تجویز میشود که
بر مبنای درجه خشکی بیمار یا بلغم آن است.تسنیم