کد خبر: ۱۵۷۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۰۶ تير ۱۳۹۶ - 2017June 27
لوردوزیس که به عنوان گودی کمر نیز شناخته می شود، مشکلی است که در آن ستون فقرات در ناحیه کمر انحنای بیش از حد دارد .
شفاآنلاین>سلامت>افراد مبتلا به قوس کمر اغلب دارای گودی آشکار در ناحیه کمر خود هستند. هنگامی که به این افراد از پهلو نگاه می شود، کمر آنها شکل حرف سی (C) را دارد. علاوه بر این، افراد دچار گودی کمر دارای ظاهری می باشند که به نظر می رسد شکم و باسن آنها به یکدیگر چسبیده است.

به گزارش شفاآنلاین،لوردوزیس که به عنوان گودی کمر نیز شناخته می شود، مشکلی است که در آن ستون فقرات در ناحیه کمر انحنای بیش از حد دارد . انحنای طبیعی ستون فقرات در ناحیه گردن، بالای کمر، و پایین کمر می تواند به جذب شوک و ضربه های احتمالی و حمایت از حفظ وزن سر بر روی بدن کمک موثر نماید. گودی یا قوس کمر زمانی ایجاد می شود که انحنای ستون فقرات (spinal cord)ناحیه کمر بیش از حد عادی باشد. این شرایط می تواند باعث وارد شدن فشار بیش از حد به ستون فقرات و ایجاد درد در این ناحیه از بدن شود.

ساده ترین راه برای کنترل کردن گودی کمر، دراز کشیدن به پشت بر روی یک سطح سخت است. در این حالت شما باید بتوانید انگشتان دست خود را در زیر کمر فرو کنید و پس از وارد کردن انگشتان، فضای زیر کمر تقریباً بطور کامل پر شود. در صورتی که فرد دچار گودی کمر باشد، پس از فرو کردن انگشتان دست در زیر ناحیه کمر، بین دست و کمر فضای اضافی وجود خواهد داشت.

علل‌ گودی کمر:

۱- زایمان های‌ مکرر
۲- در رفتگی‌ دو طرف‌ لگن‌
۳- احتمالاً استفاده‌ از کفش‌ پاشنه‌ بلند
۴- جابجایی‌ ستون‌ مهره‌ها به‌ سمت‌ جلو( مادرزادی‌ یا هر عامل‌ دیگر)
۵- ضعف‌ عضلات‌ شکمی‌ و عضلات‌ خلفی‌ ران‌ و بازکننده‌های‌ مفصل‌ ران‌
۶- کوتاهی‌ عضله‌ سوئز خاصره‌ای‌ و راست‌ رانی‌
۷- کوتاهی‌ عضلات‌ ناحیه‌ کمری‌ (بازکننده‌های‌ کمر)
۸- لوردوز جبرانی‌ ناشی‌ کیفوز پشتی‌
۹- چاقی
۱۰- پوکی استخوان

عوارض گودی کمر

۱-ایجاد زمینه درد
۲-کاهش میزان تحمل پذیری
۳-کشیدگی لگامنت طولی قدامی
۴-فشار به ریشه های عصبی
۵-برآمدگی شکم
۶-کوتاهی قد

در این میان نقش عضلات شکمی، بازکننده های مفصل پا به لگن و عضله ی بزرگ پشت باسن، در ایجاد گودی بیش از حد کمر، پُر رنگ تر از سایر عضلات این ناحیه است.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: