کد خبر: ۱۵۶۵۶۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۰۳ تير ۱۳۹۶ - 2017June 24
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح ویژگیهای ‏انواع روغن مصرفی، نسبت به مصرف روغنهای غیر سرخ کردی در سرخ کردن مواد غذایی بدلیل بروز ‏سرطان هشدار داد.‏
شفا آنلاین:مهندس نسترن محمدی با بیان اینکه روغن خام حاصل از دانه‌ها و میوه‌های ‏روغنی یا منابع حیوانی حاوی ناخالصی‌هایی می‌باشد که در طعم، رنگ، بو، شفافیت، پایداری، ارزش ‏تغذیه‌ای و بطور کلی در کیفیت روغن موثرند است عنوان داشت: این ناخالصی‌ها با عملیات تصفیه از روغن ‏خارج می‌شوند و سعی بر این است که تا حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغییرات شیمیایی درتری ‏گلیسریدها جلوگیری شود.‏

‏به گزارش شفا آنلاین: وی با بیان این توضیح که فرآوری روغن شامل مراحل صمغ گیری، تصفیه قلیایی و یا فیزیکی، بی رنگ ‏کردن و بوگیری است و پس از طی مراحل فوق روغن نباتی مایع تولید می‌گردد افزود: معمولاً پس از افزودن ‏آنتی اکسیدان روغنها بسته بندی می‌شود ضمن آنکه در صورت نیاز به تولید روغن هیدروژنه یا جامد، روغن ‏تحت عملیات هیدروژنه کردن قرار می‌گیرد.‏

وی با بیان تقسیم بندی انواع روغن خوراکی در کاربردهای گفت: مصرف روغن مایع جهت استفاده درسالاد ‏و پخت و پز و غذاهایی است که معمولاً نیاز به سرخ کردن در حرارت زیاد ندارند در حالی که روغن سرخ ‏کردنی به علت پایداری زیاد در برابر حرارت در غذاهایی که نیاز به سرخ کردن طولانی و عمیق دارند مورد ‏استفاده قرار می‌گیرد.‏

مهندس محمدی با بیان این توضیح که در صورت عدم دسترسی به روغن مایع جهت پخت وپز می‌توان از ‏روغن جامدی کم ترانس استفاده کرد تصریح کرد: در زمان خرید باید به برچسب روغن توجه کرد؛ اگر ‏میزان ایزومر ترانس آن از مقدار خاصی تجاوز نکرد قابلیت استفاده به عنوان روغن مناسب پخت و پز و غیر ‏قابل مصرف برای سرخ کردن را دارا خواهد بود.‏

این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی با توصیه اکید به استفاده از روغن مخصوص سرخ ‏کردنی در سرخ کردن مواد غذایی ادامه داد: روغن گیاهی مایع را به شرط بکار گیری در پخت و پز و سالاد، ‏می‌توان بطور کامل جانشین روغن جامد کرد زیرا روغن‌های مایع علی رغم تفاوت‌هایشان نمی‌توانند درجه ‏حرارت بالا را تحمل کنند بنابراین می‌سوزند و و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن می‌تواند آنرا به مواد ‏سرطان زا تبدیل کند.‏

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو آسانترین راه بهرمندی ‏صحیح از روغنها را کنترل اطلاعات روی برچسب روغن‌ها دانست و از مردم خواست در کنترل این ‏فراورده‌ها حتماً به تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ‏نشان سازمان غذا و دارو، نام و آدرس کارخانه تولید کننده، شرایط نگهداری، میزان اسیدهای چرب اشباع و ‏غیر اشباع و اسید چرب ترانس دقت کنند.‏

مهندس محمدی در پایان سخنانش در مورد روغن غنی شده توجه به نوع و مقادیر ویتامین درج شده روی ‏برچسب و در مورد روغن‌های وارداتی دارا بودن برچسب فارسی با درج تاریخ تولید و انقضاء، سری ‏ساخت، شماره مجوز بهداشتی واردات، نام تجاری و نام شرکت و کشورسازنده را توصیه کرد.‏

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: