کد خبر: ۱۵۶۴۶۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 21
میرزابیگی با عنوان این مطلب که تعرفه های پرستاری با مشورت و مشارکت همه گروه های پرستاری تهیه و تدوین شده است در مورد پوشش بیمه ای این خدمات اظهار داشت: تکلیف بیمه های پایه و تکمیلی در پوشش تعرفه خدمات پرستاری در منزل هنوز معلوم نیست
شفا آنلاین>سلامت>معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تصویب تعرفه خدمات پرستاری در منزل گفت: تکلیف پوشش بیمه ای این خدمات از سوی بیمه های پایه و تکمیلی هنوز مشخص نیست.

به گزارش شفا آنلاین، محمد میرزابیگی روز چهارشنبه در نشست خبری به تشریح مصوبه تعرفه خدمات پرستاری در منزل (پرستاری جامع نگر) پرداخت و افزود: در حال حاضر ۱۹۰ دانشکده پرستاری و ۶۰ هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا داریم همچنین بالغ بر ۱۵۰ هزار فارغ التحصیل پرستاری در سطوح مختلف در کشور وجود دارد. ضمن اینکه بیش از ۱۴ هزار مدیر پرستاری در مراکز درمانی و بیمارستان های کشور حضور دارند.

وی با اعلام اینکه مأموریت پرستاری فقط در بیمارستان ها تعریف نشده است اظهار داشت: مراقبت های پرستاری پا به پای حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حرکت می کند.

میرزا بیگی با اعلام اینکه بعد از ۶۰ سال که خدمات پرستاری در منزل در دنیا اجرا می شود تصریح کرد: خوشبختانه در کشور ما نیز به صورت رسمی و قانونی نیز توانستیم مراقبت پرستاری در منزل را به تصویب برسانیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اعلام اینکه پرستاران همراه سایر اعضای تیم سلامت در قالب فعالیت های مستقل، نیمه مستقل و وابسته فعالیت می کنند افزود: در وزارت بهداشت دولت یازدهم کارهای بسیار خوبی در حوزه پرستاری اتفاق افتاد که از جمله آنها قرار گرفتن حوزه پرستاری در کتاب برنامه ریزی عملیاتی وزارت بهداشت است.

میرزا بیگی با بیان اینکه تعرفه خدمات پرستاری در منزل در جلسه ۱۵ اسفند ۹۵ شورای عالی بیمه به تصویب رسید ادامه داد: بعد از تلاش های وزیر بهداشت سرانجام این تعرفه ها در روز ۲۸ خرداد ۹۶ به تصویب هیئت وزیران رسید. در حال حاضر می توان ادعا کرد که عرصه فعالیت های پرستاری علاوه بر بیمارستان ها در سطح جامعه به صورت استاندارد و قانونی، مشروعیت یافته است.

وی با بیان اینکه به ازای هر ۵۰ هزار جمعیت می بایست یک مرکز مشاوره خدمات پرستاری تأسیس شود گفت: با  این حساب به ۱۸۰۰ مرکز نیاز داریم که تا الان ۱۲۰۰ مرکز مجوز گرفته و فعالیت می کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که با اجرای مصوبه خدمات پرستاری در منزل تا ده سال آینده پرستار بیکار در کشور نخواهیم داشت تأکید کرد: باید بگویم با اجرای چنین طرح هایی با کمبود پرستار نیز مواجه خواهیم شد.

میرزابیگی با عنوان این مطلب که تعرفه های پرستاری با مشورت و مشارکت همه گروه های پرستاری تهیه و تدوین شده است در مورد پوشش بیمه ای این خدمات اظهار داشت: تکلیف بیمه های پایه و تکمیلی در پوشش تعرفه خدمات پرستاری در منزل هنوز معلوم نیست.

وی در عین حال از تشکیل پرونده برای بیمارانی که در منزل توسط پرستاران خدمات دریافت می کنند خبر داد و گفت: پرونده این قبیل بیماران در وزارت بهداشت بایگانی می شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در همین زمینه تصریح کرد: مراکز مشاوره پرستاری توسط بخش غیر دولتی اداره می شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکسان بودن تعرفه های خدمات پرستاری در منزل در تمام کشور چگونه می تواند توجیه داشته باشد اظهار داشت: ما براساس درجه بندی مراکز مشاوره خدمات پرستاری و نوع خدمات و نوع مدرک پرستاران برای آنها تعرفه تعریف می کنیم.

میرزابیگی با اعلام اینکه آئین نامه قبلی مراکز مشاوره و پرستاری کارکرد ندارد تأکید کرد: آئین نامه این مراکز باید به روز شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه با اجرای این مصوبه تعرفه خدمات پرستاری در منزل به شدت کاهش می یابد و آیا این مراکز با چنین تعرفه هایی فعالیت خواهند کرد یا خیر؟ افزود: آنچه مسلم است این مراکز ساماندهی خواهند شد و سخت گیری در مورد نوع هزینه هایی که از بیماران دریافت می شود اعمال می گردد به طوری که انگیزه شخصی تعیین کننده قیمت خدمات نخواهد بود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت(Ministry of Health) ادامه داد: پرستاران برای دریافت تعرفه خدمات پرستاری در منزل از یک قانون و معادله ای که به تصویب رسیده تبعیت خواهند کرد و شک نکنید پرستاران زیادی هستند که با تعرفه های مصوب خدمت می کنند.

میرزا بیگی همچنین اظهار داشت: تعرفه های خدمات پرستاری در منزل تنها توسط وزارت بهداشت به تصویب نرسیده و سایر نهادها در این موضوع مشارکت داشته اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به نقش سازمان نظام پرستاری(Nursing system) در تعیین تعرفه های پرستاری گفت: نهادهای حرفه ای و صنفی جایگاه بسیار محترمی براساس قانون دارند اما آنچه مسلم است وظیفه وزارت بهداشت است که ا ین تعرفه ها را تصویب  کند.

میرزابیگی در ارتباط با موضوع خروج معاونان درمان و پرستاری وزارت بهداشت  در جلسه ۱۵ اسفند ۹۵ از شورای عالی بیمه گفت: آنچه را که براساس قانون می بایست به آن توجه داشت این است که اعضای قانونی شورای عالی بیمه در جلسات شرکت داشتند و نمی بایست مواضع شخصی را به عنوان مواضع سازمانی تلقی کرد.

وی در ادامه در مورد موضوع تربیت پرستار بیمارستانی نیز اظهار داشت: لزوم تغییر در نظام آموزش پرستاری مهمترین هدف تفاهم نامه ای بوده است که در اصفهان به امضای ۵۰ رئیس دانشکده پرستاری، نهادهای مسئول پرستاری و همچنین معاونت آموزشی و پرستاری وزارت بهداشت رسیده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: با اجرای طرح تربیت پرستار بیمارستانی سعی داریم از پرستاران در حوزه کارشناسی بیشتر استفاده کنیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: