شفاآنلاین>تغذیه>متخصصان اسپانیایی میگویند که بهترین روش برای پخت قارچ استفاده از مایکروویو یا کباب کردن آن است.
به گزارش شفاآنلاین، متخصصان تغذیه و سلامت به این نتیجه رسیدهاند که کباب یا مایکروویو کردن قارچ باعث حفظ بسیاری از مواد آنتیاکسیدان آن میشود اما آب پز یا سرخ کردن قارچ این مواد آنتیاکسیدان را کاهش میدهد.
بیبیسی در گزارشی منتشر کرد: آنتیاکسیدانها موادی هستند که سلولها را در مقابل مواد شیمیایی مضر محافظت میکنند و مانع از بیماریهایی مثل سرطان و بیماریهای قلبی میشوند.
چه موادی در قارچ وجود دارد؟
قارچ حاوی پروتئین (و اسیدهای آمینه ضروری)، فیبر و ویتامینهای زیادی مثل ب، ث، د و ای است و چربی و کالری اندکی دارد.
در این مطالعه که در نشریه علوم غذا و تغذیه منتشر شده متخصصان خاصیت غذایی چهار نوع قارچ را قبل و بعد از پخت با هم مقایسه کردهاند.
بهترین راه برای این که ویتامین و خاصیت غذایی سبزیجات حفظ شود، این است که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزیجات را آبپز میکنید از حداقل آب ممکن استفاده کنیدسرخ کردن قارچ
سرخ کردن قارچ باعث میشود آنتیاکسیدان، پروتئین و کربوهیدرات آن در روغن از بین برود و ارزش غذایی آن کم شود هر چند که قارچ خوشمزهتر میشود.
آبپز کردن قارچ
آبپز کردن هم مقدار زیادی از آنتی اکسیدان و پروتئین قارچ (Mushroom)را از بین میبرد. متخصصان فکر میکنند علت این است که این مواد وارد آبی می شوند که قارچ در آن پخته شده است.
البته متخصصان اسپانیایی متوجه شدند آبپز کردن باعث افزایش گلوکان میشود، مادهای که در قارچها یافت میشود و ممکن است در پیشگیری از بیماریهای قلبی موثر باشد.
یک قانون کلی
بهترین راه برای این که ویتامین و خاصیت غذایی سبزیجات حفظ شود، این است که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزیجات را آبپز میکنید از حداقل آب ممکن استفاده کنید.
به همین دلیل است که متخصصان مایکروویو را روشی خوبی برای پخت قارچ دیدهاند، چون مواد مغذی خود را در آب و روغن از دست نمیدهد.
کباب کردن قارچ
با اینکه پخت سبزیجات با روغن باعث می شود خاصیت آن کم شود اما کباب کردن قارچ با اندکی روغن باعث افزایش آنتی اکسیدانها میشود. اگر از روغن زیتون(olive oil) برای این کار استفاده کنید اسیدهای چرب آن بیشتر خواهد شد بدون اینکه کالری آن بیشتر شود.
آنتیاکسیدان
تحقیقاتی که در 10 سال اخیر انجام شده نشان می دهند غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان برای سلامتی مفیدند. آنتیاکسیدانهای طبیعی عبارتند از ویتامین ث، ویتامین ای، سلنیوم و بتا کاروتن.
این مواد در بسیاری از سبزیجات، میوهها، مغزدانهها و غلات سبوسدار (یا محصولات آن مثل نان سبوسدار) یافت میشوند.
آنتیاکسیدانها از بیماریهای قلبی و سرطان پیشگیری میکنند اما حلال تمام مشکلات نیستند. تغذیه متعادل و به اندازه از تمام پنج گروه غذایی در کنار ورزش، پرهیز از سیگار و افراط نکردن در مصرف الکل نیز باید همیشه مدنظر باشد.