مکلوبا یا مقلوبه غذایی فوق العاده با ریشه ای ایرانی و از فامیلهای نزدیک ته چین مرغ است ولی معمولا همه کس برای تهیه آن وقت نمی گذارد.
شفا آنلاین:مکلوبا
یا مقلوبه غذایی فوق العاده با ریشه ای ایرانی و از فامیلهای نزدیک ته چین
مرغ است ولی معمولا همه کس برای تهیه آن وقت نمی گذارد.
به گزارش :مکلوبا یا مقلوبه غذایی فوق العاده با ریشه ای ایرانی و از فامیلهای نزدیک
ته چین مرغ است ولی معمولا همه کس برای تهیه آن وقت نمی گذارد. به ما
اجازه بدهید این طرز تهیه آن را به شما معرفی کنیم: برگه زردآلو، گوشت چرخ
کرده، سس آب انگور قرمز تغلیظ شده ، پیاز کارامل، کدوی حلوایی و برنج، تنها
40 دقیقه برای آن وقت بگذارید و غذا آماده است.
ضیافتی کامل تنها
در یک دیگ. تمام بخش هایی که تهیه مکلوبا را سخت می کنند تقسیم بندی کردیم:
همه مواد لازم پخته و همراه ادویه هستند و شما فقط باید آنها را لایه لایه
در دیگی بریزید تا جایی که پیازهای ته دیگ کاملا سفت و برشته شوند. غذایی
مجلسی، خوشمزه و لذیذ!
مواد لازم: برای برگه زردآلو:- 40 عدد برگه زردآلو
- 150 گرم گوشت چرخ کرده گاو
- یک قاشق غذاخوری تخم کاج
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز کوچک رنده شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری نعنای خشک
- 2 حبه سیر له شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری نمک
- یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه درشت
برای سس:- 2 لیوان آب انگور قرمز تغلیظ شده
- یک عدد چوب دارچین
- 3 عدد فلفل انگلیسی نکوبیده
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری رب انار
برای برنج:- 2 لیوان برنج باسماتی
- یک قاشق مرباخوری سرخالی نمک
- یک قاچ متوسط کدوی حوایی پوست کنده شده
- 6 قاشق روغن زیتون
- 3 عدد پیاز سفید ورقه شده به ضخامت 2 سانتیمتر
- یک چهارم قاشق مرباخوری نمک
ادویه برای لایه ها:- نصف قاشق مربا خوری فلفل انگلیسی آسیاب شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری دارچین آسیاب شده
- یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه آسیاب شده
طرز تهیه:
1. روی برگه زرد آلو آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت آن را کنار بگذارید.
2.
تمام مواد برای پر کردن برگه زردآلو (گوشت چرخ شده، تخم کاج و ...) را با
هم مخلوط کنید. برگه زرد آلو را باز کرده و با کمک انگشت مقداری از مواد
آماده شده را داخل زردآلو کنید.
3.
زردآلوهای آماده شده را در تابه لبه دار ریخته، مواد لازم برای سس را به
آن اضافه نموده و بگذارید به جوش آید. پس از به جوش آمدن به مدت 20 دقیقه
روی حرارت ملایم بگذارید.
4.
زردآلوها را خارج کرده و کناری بگذارید. سس حاصل را روی آتش بگذارید تا
غلیظ شده و حجم آن به اندازه نصف لیوان برسد. سس آماده شده را صاف کرده و
کنار بگذارید.
5. کدوی حلوایی را به ضخامت 2 میلیمتر ورق کنید و با ادویه لایه ها مخلوط نمایید.
6.
3 لیتر آب را همراه نمک در دیگ ریخته و روی آتش بگذارید تا به جوش آید.
برنج را اضافه کرده و ده دقیقه دیگر روی آتش متوسط آن را بپزید. آتش را
خاموش کرده و آبکش کنید. برنج را دوباره در دیگ برگردانید