شفا آنلاین:نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که زردچوبه، انگور قرمز و سیب حاوی ترکیباتی هستند که به پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات و یا درمان آن کمک میکنند.
به گزارش شفا آنلاین:محققان
دانشگاه تگزاس در اوستین امریکا مجموعهای از ترکیبات طبیعی را شناسایی
کردهاند که قادر هستند با 'گرسنگی دادن' به تومورهای سرطان پروستات،<Prostate Cancer Tumors> این
تومورها را کوچک کنند.
بر
اساس این گزارش، ترکیبات موجود در زردچوبه، انگور قرمز و پوست سیب به ویژه
به صورت ترکیبی، ظاهرا قویترین تاثیر را در این زمینه دارند.
مطالعات
قبلی ترکیباتی را شناسایی کردهاند که به ویژه در خوراکیهای پایه گیاهی
یافت میشوند. این ترکیبات پتانسیل کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را
دارند.
در این
مطالعه جدید، از یک روش غربالگری جدید برای آزمایش 142 ترکیب طبیعی
استفاده شد تا موثرترین ترکیبات در توقف رشد سلولهای سرطان پروستات
شناسایی شوند. محققان این ترکیبات را به صورت جداگانه و به صورت ترکیبی،
روی سلولهای سرطانی گرفته شده از موش و انسان آزمایش کردند و موفق شدند سه
ترکیب را شناسایی کنند که بیشترین تاثیر را در توقف رشد سلولهای سرطان
پروستات داشتند. این ترکیبات عبارتند از:
کورکومین، یک ماده زرد روشن در زردچوبه.
اسید اورسولیک که در پوست سیب یافت میشود
رسوراترول، موجود در انگور قرمز و انواع توتها
محققان سپس این سه ماده را در الگوهای سرطان پروستات در موشها آزمایش کردند.
آنها
متوجه شدند زمانی که اسید اورسولیک با کورکومین یا رسوراترول ترکیب شدند،
این ترکیبات طبیعی از جذب گلوتامین توسط سلولهای سرطانی پروستات پیشگیری
کردند که منجر به پیشگیری از رشد تومور در موشها شد.
گلوتامین
یک اسید آمینه مورد نیاز سلولهای سرطانی پروستات برای رشد است، بنابراین
پیشگیری از جذب آن سلولهای سرطانی را به طور موثری گرسنه نگاه داشته و
باعث مرگ آنها میشود.
علاوه
بر این، از آنجا که اسید اورسولیک، کورکومین و رسوراترول ترکیبات طبیعی
هستند، هیچ تاثیر سمی بر موشها نداشتند. با این وجود، محققان متذکر
میشوند که غلظت موثر هر یک از این سه ترکیب، بالاتر از میزانی بود که
معمولا از طریق رژیم غذایی مصرف میشود، اما یافتههای این مطالعه نویدبخش
اتخاذ یک راهکار طبیعی برای پیشگیری و درمان سرطان پروستات است.
به
گفته محققان، این مواد مغذی خصیصههای بالقوه ضد سرطانی دارند و به آسانی
در دسترس هستند، اما برای تاثیر گذاری بر سلولهای سرطانی پروستات، لازم
است که غلظت آنها فراتر از غلظتی باشد که در یک رژیم غذایی سالم وجود دارد.
کارشناسان عوامل ژنتیکی، تغذیه نادرست و وجود مواد سرطانزا در شهرهای
صنعتی را عامل مهمی در ابتلا به سرطان پروستات میدانند. سپید
MNT