خوشبختانه در سال جاری موارد ابتلا به این بیماری رو به کاهش بوده است. هرچند این کاهش سیر آهستهای دارد، اما ارزشمند است
شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کاهش چشمگیر بیماری تب مالت در کشور خبر داد.به گزارش شفا آنلاین،محمدمهدی گویا، روز سه شنبه افزود: در سال 93 تعداد 20 هزار نفر به بیماری مزمن تب مالت مبتلا شدند، در سال 94 نیز 19هزار و 400 نفر و در سال 95 تعداد 14 هزار و 970 نفر به این بیماری مبتلا شدند که با تامل در این آمارها، روند کاهشی نسبتا چشمگیری مشاهده میشود و برآورد میشود، امسال موارد ابتلا کمتر از سال گذشته باشد.رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت(Ministry of Health) گفت: از جمله استانهایی که در زمینه کنترل بیماری موفق عمل کردند، استانهای کرمانشاه و همدان را می توان نام برد.وی با بیان اینکه این بیماری در مناطق مرکزی، غربی، شمال غربی و شمال شرقی کشور شایع تر است، گفت: خوشبختانه در سال جاری موارد ابتلا به این بیماری رو به کاهش بوده است. هرچند این کاهش سیر آهستهای دارد، اما ارزشمند است.گویا گفت: کاهش روند این بیماری نشان دهنده این است که فعالیت های مشترک بین وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی(Veterinary) و حمایت استانداریها و فرمانداری ها اثربخش بوده و توانسته در کنترل این بیماری موثر واقع شود.وی افزود: تب مالت یک بیماری میکروبی مزمن آزاردهنده است که ممکن است، مدت های طولانی ادامه داشته و با درمان طولانی مدت بهبود پیدا کند.رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری اشکال گوناکون دارد که گاهی تشخیص را سختتر میکند و ممکن است، عوارض نسبتا جدی در انسان ایجاد کند.گویا افزود: تب، درد مفاصل، کمردرد، عرق ریزش شبانه و درگیری مغز و کلیه و قلب بر اثر این بیماری مشاهده می شود که گاهی درمان را پیچیده و طولانی میکند.وی گفت: بیماری از طریق تماس با دام به خصوص در افرادی که دام را در کنار منازل خود نگهداری میکنند، یا افرادی که به کار ذبح دام اشتغال داشته و یا افرادی که محصولات دامی را استفاده میکنند، منتقل میشود. مثلا لبنیات تازه دام که به صورت غیر بهداشتی تهیه میشود، خطر ابتلا به بیماری با افزایش می دهد.رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه بیماری تب مالت از انسان به انسان منتقل نمیشود، اضافه کرد: این بیماری از دام به انسان به صورت مستقیم، بر اثر تماس نزدیک با دام منتقل میشود. به صورت غیرمستقیم نیز از طریق محصولات و فرآوردههای دامی به انسان منتقل میشود.گویا خاطرنشان کرد: چنانچه نکات بهداشتی در هنگام نگهداری دام رعایت شود و محصولات دامی بهداشتی و پاستوریزه مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماری بسیار کم خواهد شد.وی به برنامه آموزشی وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی در زمینه این بیماری اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت از سه سال پیش، یک برنامه آموزش اطلاع رسانی وسیع با روش مدرن آموزشی برای مردم عادی جامعه به همین منظور به اجرا گذاشته است. این مدل SHEP نام دارد. این مدل روش آموزشی است که ماموران بهداشتی به مردم و به خصوص دانش آموزان و جوانان آموزش میدهند.گویا افزود: تجربه سه سال اخیر، نشان داده که این روش آموزشی به خصوص در تغییر رفتار مردم در روستاها و مناطقی که با دام سر و کار دارند ، موفق واقع شده است. روش آموزشی مذکور، شامل روش های جدید نگهداری دام، بهسازی آغل ها، نحوه شیر دوشیدن بهداشتی و نحوه ذبح بهداشتی دام میشود.