کد خبر: ۱۵۵۶۰۵
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 15
واحدهای صنفی عرضه‌کننده آش و حلیم و شیرینی‌های مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل تیم‌های بهداشت محیط هستند و وجود پنبه و الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تاکنون در بازرسی‌ها مستنداتی در این خصوص به‌دست نیامده است.
       

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با تاکید بر نظارت مستمر تیم‌های بهداشتی از واحدهای صنفی عرضه موادغذایی، گفت: اخبار مربوط به پدیده حلیم پنبه ای صحت ندارد. محسن فرهادی افزود: «واحدهای صنفی عرضه‌کننده آش و حلیم و شیرینی‌های مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل تیم‌های بهداشت محیط هستند و وجود پنبه و الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تاکنون در بازرسی‌ها مستنداتی در این خصوص به‌دست نیامده است.»


معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دست به دست شدن برخی اخبار و فیلم‌های منتشر شده در صفحات مجازی که بعضا بی‌اساس است، گفت: «متاسفانه اظهار نظرهای غیرکارشناسی در مورد حلیم‌های آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.»
وی ادامه داد: «با توجه به بررسی‌های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت ۱۹۰ مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشته‌های کلاژن(که از قسمت‌های تشکیل شده گوشت می‌باشد) باقی می‌ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه مانند می‌نماید و پس از شستشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا می‌کند که در این رابطه نمونه‌برداری‌های متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.»
فرهادی با اشاره به اینکه نمی‌توان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار را تشخیص داد، افزود: «از ابتدای ماه مبارک رمضان تیم‌های سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از کلیه واحدهای صنفی عرضه‌کننده مواد غذایی به‌خصوص از واحدهای صنفی عرضه‌کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینی‌های مختص ماه مبارک رمضان ازجمله زولبیا و بامیه را برعهده دارند.» معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: «امسال با دستگاه‌های پرتابل سنجش کلیه مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال می‌گردد.»
فرهادی در پایان گفت: «ضمن عدم تایید وجود پنبه و پشم دام در حلیم به مصرف‌کنندگان عزیز توصیه می‌شود آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذی‌ربط تهیه نموده و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری نمایند. همچنین شهروندان محترم می‌توانند درصورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ به‌طور شبانه روزی تماس بگیرند.»
وزارت بهداشت

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: