معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با تاکید بر نظارت مستمر تیمهای بهداشتی از واحدهای صنفی عرضه موادغذایی، گفت: اخبار مربوط به پدیده حلیم پنبه ای صحت ندارد. محسن فرهادی افزود: «واحدهای صنفی عرضهکننده آش و حلیم و شیرینیهای مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل تیمهای بهداشت محیط هستند و وجود پنبه و الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تاکنون در بازرسیها مستنداتی در این خصوص بهدست نیامده است.»
معاون مرکز سلامت محیط
و کار وزارت بهداشت با اشاره به دست به دست شدن برخی اخبار و فیلمهای
منتشر شده در صفحات مجازی که بعضا بیاساس است، گفت: «متاسفانه اظهار
نظرهای غیرکارشناسی در مورد حلیمهای آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار
این نوع اخبار شده است.»
وی ادامه داد: «با توجه به بررسیهای میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی
سامانه بهداشت ۱۹۰ مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشتههای
کلاژن(که از قسمتهای تشکیل شده گوشت میباشد) باقی میماند و در اثر ترکیب
با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه مانند مینماید و
پس از شستشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا میکند که در این رابطه
نمونهبرداریهای متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.»
فرهادی با اشاره به اینکه نمیتوان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار
را تشخیص داد، افزود: «از ابتدای ماه مبارک رمضان تیمهای سیار بهداشت محیط
معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از
کلیه واحدهای صنفی عرضهکننده مواد غذایی بهخصوص از واحدهای صنفی
عرضهکننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینیهای مختص ماه مبارک رمضان
ازجمله زولبیا و بامیه را برعهده دارند.» معاون مرکز سلامت محیط و کار
وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: «امسال با دستگاههای پرتابل سنجش کلیه مواد
غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم مداخلات به منظور تامین
سلامت روزه داران اعمال میگردد.»
فرهادی
در پایان گفت: «ضمن عدم تایید وجود پنبه و پشم دام در حلیم به
مصرفکنندگان عزیز توصیه میشود آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی
مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه نموده و از خریداری
مواد غذایی از دستفروشان خودداری نمایند. همچنین شهروندان محترم میتوانند
درصورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ بهطور شبانه روزی تماس
بگیرند.»
وزارت بهداشت