به گزارش شفا آنلاین،پیرحسین کولیوند در مورد ضرورت آموزش به زائران در حج اظهار داشت: اگر در اطلاعرسانیها به زائرین، آموزشهای لازم در خصوص مسائل پیشگیری و بهداشت استفاده شده و به آموزش اهمیت بیشتری دهیم، حتی هزینهها هم کاهش پیدا میکند.
کولیوند تصریح کرد: در طول مدت سفر علت عدم استفاده زائران بیمار از تمام داروهای تجویز شده، ناشی از آموزش ناکافی به آنها است.
وی افزود: در جلسات آموزشی به زائران حج، مسائل بهداشتی و درمانی نیز گنجانده شده و با اینکه این آموزشها وجود دارد اما ناکافی است و زمان آنها باید بیشتر شود و باید نقش ارتباطی میان زائر و پزشک افزایش پیدا کند و کادر سلامت در حج، باید در زمینه مهارتهای ارتباطی با زائر نیز آموزش ببینند.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی هلال احمر(Red Crescent) در مورد ارتباط پزشکان با زائران عنوان کرد: به جرأت میگویم پزشکان و کادر درمانی در حج ارتباط بسیار خوبی با مراجعان برقرار میکنند؛ کادر پزشکی حج مورد احترام اکثر زائران بوده و اغلب مراجعین به مراکز درمانی در سالهای گذشته معتقد بودند که رفتار و برخورد این گروه از عوامل اجرایی حج تحسین برانگیز است.
کولیوند اضافه کرد: همه ساله سیستمهای نظارتی ما ارتباط عوامل درمانی با زائرین و مراجعین را به صورت مرتب رصد میکنند و حتی بخشی از ارزشیابیهای نیروهای اعزامی به حج، حسن خلق و رفتار با مراجعین است.