وی
افزود: مسئولیت نظارت و برخورد با فروشندگان غذا های خیابانی که در کنار
خیابانها توسط دوره گردان به فروش می رسد، با شهرداری ها است که باید هرچه
زودتر نسبت به این مهم رسیدگی کنند زیرا فروش بی خساب کتاب و البته بدون
مجوز چنین غذاهایی علی الخصوص در ایام ماه رمضان مشکلات بسیار جدی را برای
روزه داران ایجاد می کند .
معاون
غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه نحوه پخت و آماده شدن
آش و حلیم های خیابانی که توسط دوره گردان به فروش می رسند ، هنوز مشخص
نیست، گفت: اسهال، استفراغ، دل درد و دلپیچه از مهمترین علائم بروز
مسمومیت(Poisoning) و حتی عفونت های ناشی از مصرف این خوراکی های بی مجوز است.
وی
تاکید کرد: آش و حلیم و همه غذاهای سنتی فقط باید از رستوران ها ومراکز
توزیع دارای مجوز بهداشت و مجوز صنف مربوطه تهییه شوند زیرا این اماکن به
شدت تحت نظارت صنف و بهداشت هستند و در صورت بروز کوچکترین تخلف بلافاصله
پیگرد های قانونی انجام می گیرد موضوعی که در مورد دوره گردها به سختی قابل
اثبات و یا پیگیری است مگر اینکه شهرداری ها باجدیت با این موضوع برخورد
کنند.
ولایی
یاد آور شد: متاسفانه هرساله گزارش هایی نیز مبنی بر عوارض مصرف چنین مواد
غذایی غیر استانداردی به دستمان می رسد از سوی دیگر تهییه حلیم و آش و
نظایر آن از هیات های مذهبی وتکیه های شناخته شده نیز بلامانع است زیرا این
اماکن نیز زیر ذره بین بازرسان بهداشت قرار دارند.