لبنیات و شیرهای سنتی نمیتوانند ناقل تب کریمه کنگو باشند و این بیماری تنها توسط گوشتهای تازه جگر، امعاء واحشا گوسفندان و خون دامها منتقل میشوند
شفا آنلاین>سلامت>رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: لبنیات و شیرهای محلی ناقل بیماری تب کریمه کنگو نبوده و تنها عامل انتقال تب مالت(Malta fever) محسوب می شوند.به گزارش شفا آنلاین،محمد
حسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: لبنیات و شیرهای
سنتی نمیتوانند ناقل تب کریمه کنگو باشند و این بیماری تنها توسط
گوشتهای تازه جگر، امعاء و احشا گوسفندان و خون دامها منتقل
میشوند.
وی
افزود: کنههای موجود در پشم گوسفندان به دلیل تغذیه از خون دام ، ناقل
سریع بیماری تب کنگو هستند و مردم ساکن شهرستانها و روستاها که به دامداری
اشتغال دارند، باید از ارتباط غیر ضروری با دام بپرهیزند.
رئیس
انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: ضدعفونی کردن دام با مواد شیمیایی و
حمام کنه، هر ساله بر روی دامها انجام می شود بنابر این در شرایط اشاعه
بیماری تب کریمه کنگو در کشور، ضدعفونی و واکسینه کردن دامها باید در اسرع
وقت انجام شود.
وی
عنوان کرد: تب کریمه کنگو در دامهای زنده قابل تشخیص نیست و تا زمان ذبح
نمی توان از آلودگی دامها اطلاعی پیدا کرد بنابر این کنههای ناقل بیماری
می توانند بدون هیج علائمی به تدریج تمامی دامهای یک منطقه را آلوده کرده و
بیماری را اشاعه دهند.
عزیزی
اذعان داشت: دامداری یکی از مشاغل رایج در روستاها است و بسیاری از اهالی
از این راه به کسب درآمد میپردازند بر این اساس برای حفظ سلامت و جلوگیری
ازتلف شدن دامها باید سازمان دامپزشکی ، جهاد کشاورزی و سایر قسمتهای
اموردامی روند نظارت و معاینه دامها ، واکسینه و ضد عفونی(Disinfection) کردن آنها را هر
چه زودتر آغاز کنند تا از شیوع و تلفات جانی و مالی ناشی از این بیماری
جلوگیری شود.
وی
در پایان گفت: با توجه به تکثیر کنه در دامها و احتمال آلودگی آنها به تب
کریمه کنگو به اهالی روستاها توصیه می شود جهت جلوگیری از وجود کنه ،
منازل خود را سمپاشی کرده و از کشتن هر جانوری توسط دست، خودداری کنند
همچنین تأکید می شود برای ذبح دامها حتما به کشتارگاهها مراجعه کنند تا
از خطرات احتمالی ابتلا به بیماری پیشگیری شود.