به این عارضه مسمویت گیاهی کبد میگویند که هپاتیت ناشی از سم است و وقتی روی میدهد که گیاه یا مکمل زیاد از نظر شیمیایی به کبد آسیب میزنند؛ از تیلنول گرفته تا چای سبز.
چه چیزی در این ترکیب موجب آسیب میشود؟ چای سبز حاوی کاتچین و ترکیبات آنتی اکسیدان میباشد. اگر به اندازه مناسب مصرف شود، فواید عالی دارد مانند کاهش کلسترول و کاهش ریسک بیماریهای قلبی و سرطان. اما مصرف زیاد و بیش از اندازه آن( مانند مقداری که در مکملهای کاهش وزن چای سبز موجود است)، میتواند موجب مسمومیت گیاهی کبد شود.
به گفته دکتر نیکت سونپال، متخصص دستگاه گوارش و استادیار پزشکی در دانشگاه تورو نیویورک: ” وقتی شروع به استخراج و تغلیظ این ترکیبات به شکل کپسولهای فشرده میکنید، مانند بمبهای کوچکی میشوند که کبدتان را هدف میگیرند. این مقادیر بسیار فشردهشده، کبد را ازکار انداخته و موجب تخریب سلولی میشوند”. علائم این عارضه، خستگی و ناتوانی، دردهای شدید شکمی و زردی است، پس قطعا ارزش چند کیلو کم کردن را ندارد.
به گفته دکتر کریستوفر هوبز، گیاهشناسی که متخصص سلامت عمومی است، ارزیابی اینکه منظور از مقادیر زیاد، دقیقا چقدر است، از نظر علمی دقیق نیست. همه افراد، این ترکیبات را در غذاها و گیاهان به شیوههای مختلف مصرف میکنند. فاکتورهایی مانند ژنتیک و چیزهایی که میخورید، تعیین میکنند که کبد شما چگونه این ترکیبات طبیعی را حذف کرده یا مصرف میکند.
آیا باید هروقت که چای مینوشید نگران بشوید؟ دکتر سونپال میگوید:” مطمئنا خیر! چای سبز بهطور کلی ایمن و سالم است، بهندرت اتفاق میافتد که با مصرف عادی روزانه مثلا یک یا دو فنجان چای سبز، مسمومیت کبدی ایجاد شود.”
این خطر زمانی وجود دارد که چای سبز را مانند آب بنوشید! یا دیوانه چای
سبز باشید! بد نیست که در این مورد با پزشکتان هم مشورت نمایید. او
میتواند به شما کمک کند تا بدانید چه مقدار برای شما مناسب است.حرف آخر
اینکه دو فنجان چای سبز در روز کافیست، طبیعی بودن آن دلیل بر این نیست که
بیشترش بهتر باشد!