کد خبر: ۱۵۴۵۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 05
علی اکبر دادﻣﻬﺮ اظهار داشت: گرچه اساتید تغذیه بر استفاده زیاد از فرآورده‌های لبنیات به‌ویژه شیر همواره تأکید داشته و دارند اما بنا بر مسائل مختلف از دیرباز هم گرایش مردم به این فرآورده مهم در ماه رمضان دوچندان می‌شود.
شفاآنلاین>تغذیه>یک مسئول سازمان غذا و دارو با اشاره به ادعاهای عامیانه‌ای که شیر خام را مقوی و مطلوب‌تر از شیرهای پاستوریزه به حساب می‌آورند نسبت به تهدیداتی که سوءاستفاده از این باور نادرست به‌وجود می‌آورد هشدار داد.

به گزارش شفاآنلاین،علی اکبر دادﻣﻬﺮ اظهار داشت: گرچه اساتید تغذیه بر استفاده زیاد از فرآورده‌های لبنیات به‌ویژه شیر همواره تأکید داشته و دارند اما بنا بر مسائل مختلف از دیرباز هم گرایش مردم به این فرآورده مهم در ماه رمضان دوچندان می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی متقلبان شیرهای تاریخ مصرف گذشته را تحت نام شیرهای سنتی به‌صورت فله‌ای به‌فروش می‌رسانند، عنوان کرد:  تولید شیر خام در محدوده نظارتی سازمان دامپزشکی می‌باشد اما اداره کل نظارت بر مواد غذایی از حدود یک دهه پیش الزام نموده است که شیرهای خام تحویلی به کارخانه‌ها باید براساس پروانه اشتغال و قرنطینه حمل باشد کما اینکه این موضوع در برنامه‌های کنترل و بررسی ادارات نظارت بر مواد غذایی سراسر کشور قرار داده شده است.

دادﻣﻬﺮ همچنین با تأیید احتمال جذب شیرهای مشکل‌دار به بازار فرآوری سنتی و غیرصنعتی به مصرف کنندگان توصیه کرد: صرفاً از فرآورده‌های لبنی(diary) تولیدشده توسط واحدهای تولیدی دارای مجوزهای بهداشتی که فرآورده‌هایشان به تأیید سازمان غذا و دارو رسیده است مصرف کنند.

رﯾﯿﺲ اداره ﻧﻈﺎرت و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﺮآورده‌ﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ و آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺑﺎ منشأ داﻣﯽ و درﯾﺎﯾﯽ سازمان غذا و دارو در خصوص زمان ماندگاری مجاز شیر پاستوریزه تصریح کرد: برای واحدهای دارای حداقل شرایط بهداشتی ساخت بسته به فصل حداقل 2 تا 3 روز و برای واحدهای دارای مجوز ویژه شرایط خوب ساخت با احتساب زمان قرنطینه حداکثر 7 روز زمان ماندگاری مجاز شیر به شمار می‌آید، تخلف از این زمانها تخلف محسوب شده و مراتب در واحدهای نظارتی قابل پیگیری است.

دادﻣﻬﺮ خاطرنشان کرد: در صورت بالا بودن کیفیت شیر خام اولیه احتمال اینکه مصرف کننده، شیر پاستوریزه‌ای را بدون ترشیدگی تا بیش از زمانهای درج‌شده به‌روی برچسب، نگهداری نماید وجود دارد هرچند احتمال تغییر طعم شیر دور از انتظار نیست اما دلیلی بر تقلب هم نمی‌تواند باشد به هر حال این مبحث از نظر علمی هم موضوعی بسیار تخصصی و قابل بحث است که چاره رسیدن به جواب سهل و آسان برای سلامتی توجه به پروانه بهداشتی، نشان سازمان غذا و دارو و تاریخ تولید و انقضا است.تسنیم


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: