شفاآنلاین>سلامت>رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: تجهیزات روز دنیا همراه با دانش تخصصی و بومی، ایجاد مراکز تحقیقاتی درمانی و مراکز رصد و پایش حوادث از کمبودهای امروز حوزه امداد و نجات است.
به گزارش شفاآنلاین،مرتضی سلیمی در مورد وضعیت کلی امداد و نجات در ایران گفت: بر اساس اصل 29 قانون اساسی برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بیسرپرستی، در راه ماندگی حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی(Health Care) به صورت بیمه و غیره حقی همگانی است و دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند. بنابراین متولی اصلی امداد و نجات دولت است و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان مؤسسهای خیریه و عامالمنفعه و نهاد عمومی غیر دولتی و بر اساس بندهای 1 و 2 و 3 و 4 ماده 3 و ماده 5 اساسنامه و همچنین عرف ملی و تعهدات خود در چارچوب نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر نسبت به برنامهریزی و اقدام جهت آمادگی در برابر سوانح و ارائه خدمات امدادی و ارسال کمک به مناطق آسیبدیده و غیره به عنوان معین دولت وارد عمل میشود.
وی گفت: در حال حاضر سازمان امداد و نجات متولی اصلی امداد و نجات در حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله است و در حوادث جادهای نیز در بحث رهاسازی ونجات و در حوادث کوهستان در مبحث نجات فعالیت میکند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در مورد نوع آموزش و فعالیتهای جمعیت هلال احمر در امدادرسانی عنوان کرد: در سال گذشته ما دستور العمل تیم بندی جمعیت هلال احمر را به همه استانها ابلاغ کردیم و موفق شدیم تا تمامی امدادگران را در 13 تیم عملیاتی حسب شرح وظایف جمعیت سازماندهی کنیم.
سلیمی با بیان اینکه کار جدی و مهم امسال ما توانمندسازی این تیمهای عملیاتی است، ادامه داد: در این راستا تجهیز و آموزش تیمهای عملیاتی جست و جو و نجات بین شهری، جست و جو و نجات شهری، کوهستان، محیطهای آبی، تیم حمایت روانی، تیم پشتیبانی عملیات، تیم واکنش سریع، تیم جست و جو در سوانح، تیم ارزیابی سوانح و تیم باز پیوند خانواده صورت میگیرد و تیمهای واکنش سریع یکی از این تیمها بود که رونمایی شد و در تلاش هستیم که دیگر تیم های تخصصی جمعیت را هم سال آینده وارد فاز عملیاتی کنیم.
وی در مورد کمبودهای حوزه امداد و نجات اظهار کرد: تجهیزات روز دنیا همراه با دانش تخصصی و بومی و ایجاد مراکز تحقیقاتی درمانی حوزه و همچنین مراکز رصد و پایش حوادث از کمبودهای امروز حوزه امداد و نجات است که باید در ایجاد یک نگاه علمی و بومی تلاش مضاعفتری شود.
سلیمی در مورد اینکه چه مواردی باعث افزایش توانایی نیروهای هلال احمر(The Red Crescent) میشود گفت: رسالت حوزه امداد و نجات سنگینتر از گذشته است. چرا که با پیچیده شدن حوادث و مخاطرات و بالا رفتن سطح آگاهیهای جامعه از حقوق شهروندی و گسترش روزافزون شبکههای مجازی مجال آزمون و خطا در صحنه حوادث نیست لذا باید با برنامهریزیهای صحیح و تمرینهای مستمر و حفظ سطح بالای آمادگی، بیشتر از گذشته تلاش کرد.
به گفته وی، به روز شدن، لزوم وجود مدیریتهای اثر بخش و کارا
و ساختار مناسب و دارا بودن امکانات کاملتر و به روزتر برای خدماترسانی
بهتر، از ضروریات سازمان امداد و نجات است و باید با امکانات و ساختاری
مناسبتر امکان ورود به سوانح را داشته باشد.
رئیس سازمان امداد و نجات درباره اینکه در اکثر حوادث نیروهای
امدا و نجات پیشتاز هستند اما پس از حادثه نیروهای دیگر ارگان ها هم اضافه
میشوند و آیا آنها تخصص لازم برای رسیدگی به وضعیت را دارند یا خیر گفت:
مدیریت بحران حلقه بهم پیوستهای از زنجیرههای مختلف است که سازمانهای
مختلفی درگیر هستند و هر کدام نیز شرح وظایف خود را در هنگام حوادث دارند،
به طوریکه وظیفه هلال احمر در حال حاضر جست و جو و نجات و اسکان اضطراری در
حوادث طبیعی مانند زلزله و سیل است و سازمانهای دیگر نیز هر کدام وظیفه
خاص خود را دارند. در سالهای اخیر هماهنگیها خوبی به عمل آمده ولی برای
رسیدن به نقطه مطلوب احتیاج به مانورها و تمرینهای بیشتر داریم.