همه ی ما خاطرات تلخ و شیرینی در زندگی داریم که برایمان ارزشمند هستند. اما آلزایمر تمام این خاطرات را محو و ذهن را تبدیل به صفحه ای سفید و خالی از گذشته می کند. تاکنون درمانی برای این بیماری دژنراتیو یافت نشده است و تنها راه باقیمانده همان پیشگیری است. نتایج پژوهش محققان نشان می دهد که عصاره ی انار هم از بروز آلزایمر پیشگیری می کند.
محققان با ایزوله کردن تمام ترکیبات انار(
Pomegranate) دریافتند که یکی از پولی فنول های انار در بدن تغییر کرده و سرعت پیشرفت بتا آمیلوئید، همان پروتئین تخریب کننده ی دستگاه عصبی را کاهش می دهد.
انار سرشار از آنتی اکسیدان ها است و همیشه خواص آن برای مقابله با بیماری های قلبی عروقی و برخی از سرطان ها مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. اما اخیراً محققان به این نتیجه رسیده اند که فواید انار فراتر از این حرف ها است.
نتایج پژوهشی که در مجله ی ACS Chemical Neuroscience به چاپ رسیده است نشان می دهد که عصاره ی انار برای مقابله با پیشرفت بیماری آلزایمر نیز مفید است. با وجود این که در پژوهش های پیشین مولکول منشأ خواص آن مشخص نشده بود این بار محققان اطلاعات دقیق تری در خصوص ترکیبات ضدآلزایمر(
Alzheimer) این میوه
کسب کردند.
ترکیبات مفیدی که در مقابله با این بیماری دخالت دارند شامل اورلیتین ها هستند که در روند شکسته شدن پولیفنول ها توسط باکتری های روده تولید می شوند.
بیماری آلزایمر از وجود پروتئین های آمیلوئید بروز می کند که به شکل پلاک بین نورون ها یا همان سلول های عصبی تشکیل می شوند. برای پیشگیری از انتشار و گسترش این پروتئین ها، مولکول هایی لازم هستند تا از مغز در برابر نفوذ این ترکیبات مخرب محافظت کنند.
پژوهش های پیشین نشان داده بود که عصاره ی انار چنین تأثیری را روی حیوانات دارد؛ اما محققان ترکیب تأثیرگذار را تشخیص نداده بودند.
برای یافتن این مولکول ها محققان 21 ترکیب انار را ایزوله کرده و متوجه شدند که اکثر پولیفنول ها چنین تأثیری ندارند. در عوض یکی از متابولیت های این ترکیب ها به نام ارولیتین ها قدرت محافظت از مغز را داشته اند. این ترکیبات جزو ترکیبات ضدالتهابی بوده و از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری می کنند.